10 dietter som fungerer fort

Lurer på hvilken diett du skal velge? I disse dager er det mange dietter er spesielt utformet for å miste vekt raskt og uten å få den tilbake.

10 dietter som fungerer fort

Krasje eller kjepphest dietter, quick-tap dietter, raske vekttap dietter, og flash eller quick-fix dietter er bare noen av de mange populære navnene for vekttap programmer og planer som lover å hjelpe deg å oppnå vekttap raskt og med langsiktig resultater. Men er de virkelig effektiv? Og gjør de egentlig for alle?

For å oppnå tilfredsstillende resultater og uten alvorlig påvirker helsen din, bør du følge en passende diett plan basert på kroppens unike ernæringsmessige behov. Nedenfor finner du noen av de mest populære dietter som fungerer raskt og som faktisk kan hjelpe folk til å gå ned i vekt. Velg den som passer deg best.

En. Low-carb diett

Low-carb diett fokuserer på lav karbohydrat innhold matvarer og lover å gå ned i vekt raskt.

Denne dietten innebærer å spise mat som er lav på karbohydrater og fett, men rik på mineraler og vitaminer som brokkoli, spinat, tomater, urter, jordbær, kyllingbryst, havabbor, melk, etc.

En lav-karbo diett forutsetter at overdreven karbohydrat forbruk kan føre insulinnivået til å bli svært ubalansert, som igjen kan føre til overflødig vektøkning.

Med denne dietten tilnærming, kommer 10 prosent av det daglige kaloriinntaket fra karbohydrater, kommer 60 prosent fra fett og 30 prosent fra protein. Du bør spise magre proteiner og sunne mono-og poly-umettet fett, som olivenolje, linfrøolje, fiskeolje, nøtter, frø, og peanøttsmør.

Det er imidlertid mange forskjellige typer av lav-carb dietter, som hver tillater forskjellige typer og mengder av karbohydrater. Generelt er de alle begrense lignende matvarer som for eksempel korn (mel, pasta, og brød), bønner, visse frukter, og stivelsesholdige grønnsaker.

2. Zone dietten

Sonen diett lover å tape 1-2 dammer i uken. Det fungerer på å balansere det daglige inntaket av karbohydrater, fett og proteiner, og anser del kontroll som en av de viktigste nøklene til å miste vekt.

Denne typen diett er fokusert på å opprettholde insulin nivåer stabil eller "in the zone", det vil si ikke for høyt og ikke for lavt, noe som gjør at du kan gå ned i vekt og holde energien høy.

The Zone dietten består av å konsumere 40 prosent karbohydrater, 30 prosent fett og 30 prosent proteiner. En sone kalkulatoren brukes til å fastslå den eksakte mengden av karbohydrater, fett og protein som du kan bruke i en 24 - timers periode.

Såvidt del kontroll er opptatt av, "de bare måleverktøy du trenger er din hånd og ditt øye", sier Zone diett skaperen Barry Sears. I begynnelsen kan du bruke et kjøkken skala, men enn du bør bli vant til å estimere og "eyeballing" porsjonsstørrelser selv.

The Zone dietten anbefalt daglig inntak av kalorier er 1200 kalorier for kvinner og 1500 kalorier for menn.

3. Volumetrics kosthold

Denne dietten fokuserer på metthet eller på følelsen av fylde og tilfredshet etter at du er ferdig med å spise.

Den er basert på å spise lav tetthet matvarer, som har lavt kaloriinnhold, men høy i volum. Disse matvarer kan fylle opp magen og gjør at du føler deg fyldigere raskere og for en lengre periode.

Den Volumetrics dietten fungerer faktisk på å senke energiinntaket uten å redusere mengden mat du spiser. Matvarer med høyt vanninnhold, som vannmeloner eller druer, fremme en følelse av tilfredshet og fylde selv med lavt antall kalorier per bit, og de tillater deg å spise større porsjoner. De hjelper deg med å holde sulten i sjakk.

Høy energitette matvarer i stedet inneholder rikelig med kalorier og er lav i fiber og vann. De tar opp relativt lite magen plass og de ikke skape følelser av metthetsfølelse før du har forspist.

Ifølge Volumetrics Eating Plan mat er delt inn i fire kategorier:

 • Kategori 1 (svært lav energitette matvarer):

Mest vann og fiber rik mat som frisk frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker, nonfat meieriprodukter, og buljong-baserte supper;

 • Kategori 2 (lav-energi-tett mat):

Stivelsesholdige frukt og grønnsaker, korn, pasta, ris, bønner, frokostblanding, fisk, fettfattig kjøtt, belgfrukter og magre blandede retter;

 • Kategori 3 (middels energitette matvarer):

Kjøtt, ost, pizza, pommes frites, salat dressing, brød, kringler, iskrem og kake;

 • Kategori 4 (høy-energi-tett mat):

Kjeks, chips, sjokolade godteri, kjeks, nøtter, smør og olje;

For å gå ned i vekt, bør du holde deg til de to første kategoriene, redusere porsjonsstørrelser i kategori 3, og holde kategori 4 matvarer til et minimum.

4. South Beach dietten

The South Beach Diet hevder at du kan miste 8 til 13 pounds i løpet av de første to ukene, og deretter fortsette å slippe 1-2 pounds en uke. Antall pounds du taper vil avhenge av din startvekt.

Denne dietten plan lar deg velge fra et bredt utvalg av varer, og det innebærer ikke å telle kalorier, fett gram, karbohydrater, eller måle porsjonsstørrelser. Det består av tre måltider om dagen, to snacks og en høy-protein ørken.

The South Beach Diet er fokusert på å erstatte dårlige karbohydrater og dårlig fett med gode karbohydrater og sunt fett. Spise disse matvarene i moderasjon vil hjelpe deg å miste vekt og hindre deg fra å få den tilbake igjen.

Dietten Programmet består av tre faser. I den første fasen karbohydrater er nesten helt eliminert. Under den andre fasen, de er økt til 27 prosent, mens den tredje fasen øker karbohydrat forbruk til 28 prosent av din totale daglige kaloriinntak. For å opprettholde vekten, bør du følge den tredje fasen plan for resten av livet.

5. Atkins diett

Ifølge Atkins Diet Plan, kan du miste opptil 15 pounds i løpet av to uker.

Denne dietten begrenser karbohydrater som brød, poteter, ris, sjokolade, chips, korn og sukker, og lar spise høy protein matvarer (kjøtt, fjærfe, fisk og egg) og fettrike matvarer (fløte, smør, ost).

"Når fettet blir brukt som brensel, som det er på en lav-karbohydrat diett, det blir mobilisert. Den akkumuleres ikke, så vekt og kolesterol drop", sier Atkins.

The Atkins Diet består av fire faser: induksjon fase, den pågående vekttap fase, den pre-vedlikeholdsfasen og levetiden vedlikeholdsfasen.

I den første fasen har du lov bare 20 gram karbohydrater per dag, 12 til 15 av disse må komme fra grønnsaker høy i fiber. I den andre fasen karbohydrater er gradvis økt til 35 gram per dag, mens i den tredje fasen kan du øke karbohydrat inntak av 10 gram hver uke, så lenge du fortsetter å opprettholde vekten din. Den fjerde eller levetiden vedlikeholdsfasen tillater deg å spise mer mat enn i de første tre faser, samtidig som begrenser mengden karbohydrater.

Alkoholholdige drikker er strengt forbudt under induksjon scenen. Moderate mengder alkohol er tillatt bare i vedlikeholdsfasen.

6. Kål suppe diett

Den kål suppe Diet kan betraktes som en kjepphest diett som det består av å konsumere kål suppe for en hel uke. Det er absolutt en diett som virker raskt.

Det varer bare syv dager, og det er ekstremt lite kalorier og høy i fiber. Tilhengerne av denne dietten hevder at de kan miste så mye som 10 pounds i bare en uke, og at ingen trening er nødvendig.

Denne dietten programmet innebærer tillegg av visse matvarer hver dag.

En. Den første dagen du kan konsumere alle frukter, unntatt bananer;

2. Den andre dagen du har lov til å spise rå eller kokte grønnsaker etter eget valg;

3. Den tredje dagen kan du spise alle frukter og grønnsaker som du vil, med unntak av bananer og poteter;

4. Den fjerde dagen kan du spise så mange som åtte bananer;

5. Den femte dagen du kan par kål suppe med oksekjøtt og tomater;

6. Den sjette dagen du har lov til å inkludere biff og grønnsaker, men ingen poteter;

7. På den siste dagen kan du spise kål suppe med ris, fruktjuice og grønnsaker;

7. Den grapefrukt kosthold

Den grapefrukt Diet er en av de beste dietter for å miste vekt raskt. Det lover å slippe 10 pounds på mindre enn to uker.

Denne dietten er lav i kalorier og lite fett, og det krever at du kutte ut karbohydrater. Du har ikke lov til å spise søte frukter, poteter, hvit løk, selleri, frokostblandinger, erter, mais eller andre stivelsesholdige grønnsaker, korn og kornprodukter, pasta, potetgull, mais chips, selleri, lav fett salat dressing, peanøttsmør, syltetøy, eller pretzels.

Du har lov til å konsumere rødløk, brokkoli, paprika, reddiker, gulrøtter, spinat, salat, agurk, tomater, kål, grønne bønner, fisk, magert kjøtt, kylling, bacon, svinekoteletter, no-bønne chili, majones, ost, coleslaw, squash, egg, vanlig salat dressing, tørkede nøtter og pølser.

Mat kombinasjoner spille en viktig rolle i denne dietten. Dietten skaperne hevder at den rette kombinasjonen av anbefalte matvarer kan bidra til å brenne av overflødig kroppsfett raskt og uten store anstrengelser. I tillegg til dette, bør du aldri spise mellom måltidene. Målet er å spise til du er helt full, eller fornøyd da dette vil hindre deg fra følelsen sulten senere på dagen.

I løpet av denne dietten, er grapefrukt eller grapefruktjuice forbrukes ved hvert måltid. Grapefrukt er nødvendig fordi den inneholder en fettforbrennende enzym som hjelper kroppen bruke fett som energi. Det er derfor denne dietten gjør at noen av de matvarer som inneholder mye fett og protein.

For best resultat bør Grapefruit Diet følges opp i 12 dager. Hvis du ønsker å fortsette, må du vente 2 dager før du begynner igjen.

8. 3 dagers diett

De 3 Dag Diet, også referert til som Cardiac diett, er ment for hurtig vekttap. Det blir ofte brukt på sykehus for hjertepasienter som trenger å miste store mengder vekt før har hjerteoperasjon.

Tilhengere av denne dietten hevder at du kan slippe 10 pounds i tre dager, og at du klarer å miste 40 pounds i en måned.

Å være ekstremt lav i kalorier, er det usunt å følge denne dietten i mer enn tre dager. Etter tre dagers periode, bør du gå tilbake til normalt matinntak i ca 4-5 dager. Bare da kan du gjenta denne dietten igjen.

Denne dietten består av å spise moderate porsjoner av tunfisk, magert kjøtt, grapefrukt, toast, egg og grønnsaker. Deler må spises akkurat som spesifisert i kosten plan. Kun salt, pepper og ketchup kan brukes til sesong matvarer og ikke sukker er tillatt. Kosten oppfordres til å drikke åtte glass vann om dagen.

The 3 Day Diet Måltider:

Dag 1

Frokost:

 • Svart kaffe eller te, med 1-2 pakker Sweet & Low eller lik
 • ½ grapefrukt eller juice
 • 1 stk toast med en spiseskje peanøttsmør

Lunsj:

 • ½ kopp tunfisk
 • 1 stk toast
 • Svart kaffe eller te, med 1-2 pakker Sweet & Low eller lik

Middag:

 • 3 gram noe magert kjøtt eller kylling
 • 1 kopp grønne bønner
 • 1 kopp gulrøtter
 • 1 eple
 • 1 kopp vanlig vaniljeis

Dag 2

Frokost:

 • Svart kaffe eller te, med 1-2 pakker Sweet & Low eller lik
 • 1 egg
 • ½ banan
 • 1 stk toast

Lunsj:

 • 1 kopp cottage cheese eller tunfisk
 • 8 vanlige stk saltet kjeks eller en stykke toast

Middag:

 • 2 biff franks
 • 1 kopp brokkoli eller kål
 • ½ kopp gulrøtter
 • ½ banan
 • ½ kopp vanlig vaniljeis

Dag 3

Frokost:

 • Svart kaffe eller te, med 1-2 pakker Sweet & Low eller lik
 • 5 vanlige stk saltet kjeks
 • 1 unse cheddarost
 • 1 eple

Lunsj:

 • Svart kaffe eller te, med 1-2 pakker Sweet & Low eller lik
 • 1 kokt egg
 • 1 stk toast

Middag:

 • 1 kopp tunfisk
 • 1 kopp gulrøtter
 • 1 kopp blomkål
 • 1 kopp melon
 • ½ kopp vanlig vaniljeis

9. Scarsdale medisinsk kosthold

Den Scarsdale Diet er en utmerket måte å gå ned i vekt uten å føle sulten. Regimet er streng, men det krever ikke telle kalorier, veiing, eller måle porsjonsstørrelser. Det bør ikke bli fulgt i mer enn to uker på rad, men talsmenn for denne dietten hevder at i denne perioden kan du miste opptil 7 til 15 pounds.

Den Scarsdale Diet er basert på å spise magre proteiner og lav-karbohydrat matvarer som frisk frukt, grønnsaker, salater og magert kjøtt. Frokost generelt består av kaffe, te, en halv grapefrukt, og en bit av protein brød.

Etter 14 dager ved å følge Scarsdale Medical Diet (SMD) plan, bør dieters bytte til "Keep Trim" fase for de neste to ukene. I denne perioden kan du planlegge dine egne menyer. En litt høyere kaloriinntak er tillatt og noen flere matvarer er tillatt.

Du kan fortsette å gjenta SMD og Keep Trim syklusen til du kommer ønskede resultater.

Den Scarsdale diett plan tillater en daglig kalori inntak av 850-1000 kalorier i løpet av SMD, og ​​mellom 1000 og 1200 under Hold Trim fase.

I denne dietten må du spise akkurat det som er angitt for frokost, lunsj og middag, og unngå å bruke olje, majones, eller andre rike dressinger til sesongen din salater. Alkohol er absolutt forbudt.

10. Flat mage kosthold

The Flat Belly Diet lover å hjelpe deg å slippe opp til 15 pounds i 32 dager og mister magen fett permanent. Det er fokusert på å redusere usunne fettet som ligger dypt inne i magen din.

Denne dietten består av å spise enumettede fettsyrer (MUFAs) til hvert måltid for å eliminere magen fett, fremme metthetsfølelse og fylde, og hindre overspising. MUFAs finnes i matvarer som oliven, nøtter, avokado, mørk sjokolade, frø, soyabønner, lin og oliven og solsikke oljer.

Det er to deler til Flat Belly Diet: en fire-dagers anti-bloat jumpstart periode og en fire ukers diett.

Den fire dager lange anti-bloat jumpstart perioden er utformet for å redusere oppblåsthet og du kan miste vekt nesten umiddelbart. Denne fasen kan bare 1200 kalorier om dagen, og det forbyr salt, bearbeidet mat, høy carb matvarer og gassproduserende matvarer som kål, løk og belgfrukter. Det tillater ikke kaffe, te, sukker alkoholer, og kullsyreholdige drikker, men det oppfordrer dieters å drikke to liter "sassy vann" (en blanding av krydder, urter, agurk og sitron).

De fire ukers spising plan består av å konsumere fire 400-kalori måltider hver fjerde time, hver inneholder MUFA komponenter. I denne fasen, er Kosten leveres med en liste over 28 utskiftbare mix-og-match frokoster, lunsjer, middager og snack packs, sammen med porsjonsstørrelser og kalorier. Det er åtti oppskrifter og de alle inkluderer full ernæringsmessige informasjon som totalt kalorier, proteiner, karbohydrater, fett, mettet fett, kolesterol, natrium og fiber. De viktigste ingrediensene er fisk, grønnsaker, belgfrukter, frukt, hele korn, og olivenolje.

For å holde kroppen frisk og i god form, ta kontakt med din lege før du tar noen av de ovennevnte dietter og husk at mat depravation kan ha farlige fysiske og psykologiske effekter. Velge en sunn diett som vil tilfredsstille kroppens ernæringsmessige behov og trening så mye du kan.

Hvis du har noen andre gode dietter for å foreslå, legg igjen en kommentar nedenfor og ikke glem å dele dette innlegget med andre mennesker som er på jakt etter vekttap dietter som fungerer.

Ansvarsfraskrivelse:

Denne artikkelen er for informative formål bare og ikke på noen måte forsøke å erstatte de råd som tilbys av en ekspert på emnet.

Aktuelle artikler