3 vanlige vekttap myter

Prøver å gå ned i vekt? De fleste mennesker gjør. Du endelig begynne å trene og slanking - men med så mange falsk informasjon der ute er usikker på hva som er sant og hva er en myte. Her er tre vanlige vekttap myter du bør vite om.

3 vanlige vekttap myter

Det er mange falske myter om mirakuløse dietter, raske vekttap programmer og enkelte kosttilskudd regler å følge for å opprettholde eller gå ned i vekt. Magasiner, TV-reklame og rykter blir stadig bombarderer oss med nye og absolutt måter å bli kvitt kilo og aldri få dem tilbake igjen. Men myter, som ordet selv sier, er ofte usanne og misvisende og må tilbakevist hvis vi ønsker å oppnå positive resultater fra våre kosttilskudd program. La oss starte fra diskreditere tre av de mest vanlige vekttap myter.

Myte 1: miste £ 20 i 10 dager

Det er fysiologisk umulig å miste 3 kg fett i en uke. I så fall ville kroppen miste store mengder vann, vil vår muskelmasse og bein vev blir svake, og vi ville faktisk brenne bare en kilo fett. Derfor, å miste vekt raskt er mulig, men å miste fett innskudd tar mye lengre tid.

Faktisk, hvis kroppen ikke får nok næringsstoffer, vil den bruke sine fettreserver og proteiner som energikilder og vesentlig svekke musklene ved å gjøre det. Våre muskler forbrenner energi hele dagen, selv når vi sover, og muskelmasse tap kan føre brenne mindre kalorier enn vi normalt kunne. Så, jo sterkere muskelmasse er, desto større mengder mat du kan spise uten å øke vekten.

Som konklusjon kan raske vekttap dietter føre til en farlig væsketap, bremse ned stoffskiftet og redusere fysisk aktivitet. Vekten vil komme tilbake så raskt som du mistet den, og hvor mye kalorier du vil konsumere etterpå vil være mye større, på grunn av tidligere perioder med sult.

Myte 2: gi opp din favoritt mat for alltid

Nekte deg din favoritt mat og fornøyelser er en helt feil tilnærming til slanking, samt livet generelt. Liv fullt av ofre og depravation kan bare føre til mistrivsel, angst og depresjon og resultere i ikke klarer å følge noen diett i det hele tatt, og heller aldri ned i vekt.

Slanking betyr ikke bare straffe deg selv. Hvordan du spiser er like viktig som hva du spiser. Overdrevne måltider kan føre til fedme, mens langvarig mat depravation kan gjøre deg smuldre og gi etter for overdreven mat cravings. Derfor er det svært viktig å opprettholde en likevekt diett og ikke frata deg av noe.

Små mengder av dere favoritt dessert vil sette deg i godt humør og gi deg positive energier. Å vite at en eller to ganger i uken vil du spise din favorittrett, vil du føle deg mer fornøyd og fast bestemt på å følge dietten i mellomtiden. Bare vær forsiktig med å overdrive med beløp og lære å nyte mindre mengder.

Myte 3: kosthold er den eneste nøkkelen til vekttap

Det er feil. Det er en av de vanligste vekttap myter.

Kosthold er definitivt ikke den viktigste nøkkelen til vekttap. Faktisk, hvis du utelukker alle andre svært viktige faktorer, vil du ikke lykkes i å miste vekt, og hvis du gjør det, vil du få den tilbake svært raskt. Trene er bare ett av de viktigste aktivitetene som skal kombineres med en lav-kalori diett.

Ikke bare vil det hjelpe deg å forbrenne mer kalorier og styrke musklene, men det vil også rettmessig påvirke din generelle velvære, samt din følelsesmessige tilstand, som er av stor betydning for å miste de ekstra kiloene. Men akkurat som kosthold, er det ikke den eneste forutsetning for vekttap.

Din psykiske tilstand og dine følelser avhenger veldig mye på ting du gjør i hverdagen, samt på arbeidet ditt, lidenskaper og mange andre godtgjørelser. Hvis vi har et tomt liv og føler misfornøyd, har vi en tendens til overdrevet fokus på et par ting vi gjør hver dag.

Kosthold kan være en av dem. Hvis vi ikke har andre interesser som holder våre sinn opptatt og aktiv, er vi tilbøyelige til å tenke på mat hele tiden vi har til rådighet, og på den måten unødvendig tortur oss selv. Dette vil føre til vektøkning i stedet for vekttap og fører til depresjon og angst. Derfor bør du først av alt tenke på å være fornøyd og glad i livet ditt, og bare da vil du kunne gå ned i vekt.

Aktuelle artikler