Hvordan gjør paleo diett arbeid

Du har sannsynligvis kommet over begrepet "Paleo Diet" mange ganger og lurte på hva er det som paleolittiske menn og kvinner spiste? Og hva gjorde deres mat smaker liker? Var det godt? Var det sunt? Gjorde det har noen fordeler eller ulemper? Og til slutt... Hvordan gjør Paleo Diet jobb i dag?

Hvordan gjør paleo diett arbeid

La oss kaste lys over de grunnleggende aspekter av moderne Paleo Diet, og gi deg nødvendig informasjon om sine viktigste fordeler og ulemper.

Hva er paleo diett?

The Paleo Diet foreslår vi bør spise som våre tidlige forfedre gjorde. Det er fokusert på å konsumere bare de matvarene som eksisterte før den yngre steinalder eller Agricultural Revolution, som fant sted for noen titusen år siden. Det er derfor det er ofte kalt "huleboer diett".

Tilhengere av denne dietten hevder at våre kropper er genetisk programmert til å spise planter og kjøtt som våre Paleolithic forfedre gjorde, og at Paleo Diet er faktisk menneskets naturlige biologiske kosthold.

Også kjent som Stone Age eller Warrior Diet, er Paleo ernæringsmessige tilnærming basert på en enkel regel: Spis bare hva Cavemen spiste.

Mat du kan spise på paleo diett

The Paleo Diet er fokusert på mat som folk jaktet, fisket og samlet, under den paleolittiske perioden. Dens eneste ingrediensene er fisk, skalldyr, kjøtt, fjærfe, egg, nøtter, grønnsaker, frukt, bær, urter og røtter. Bare et begrenset antall av vegetabilske oljer er tillatt.

Såvidt søtsaker er opptatt av, er små mengder rå honning og kokos palm sukker tillatt.

Matvarer du ikke bør spise på paleo diett

 • Alt som har blitt behandlet og kommer ut av boksen er definitivt ikke tillatt.
 • Matvarer som er absolutt forbudt er alle de som ikke eksisterte før Agricultural Revolution: sukker (sirup, råsukker, raffinert sukker og andre søtningsmidler), meieriprodukter (smør, ost, kremer, etc), korn (pasta, brød og andre ), belgfrukter, poteter og andre grønnsaker som ikke ble dyrket under paleolittiske Era.
 • Salt, behandlet oljer, så vel som en hvilken som helst drikk som ikke er vann, kokosnøtt vann eller organisk grønn te, er også utenfor grensene.

Pros av paleo diett

 • Det er lett å følge, og du kan lage dine måltider slik du vil, så lenge du holder deg innenfor listen over tillatte matvarer.
 • Paleo kosthold matvarer er rike på næringsverdi elementer som har en rekke helsemessige fordeler. De inneholder store mengder antioksidanter, vitaminer, mineraler, proteiner, fytokjemikalier, løselig fiber, omega-3 fettsyrer, enumettet fett og lav glykemisk karbohydrater.
  De er svært lite næringsstoffer som kan forårsake sykdommer og føre til vektøkning, som for eksempel salt, raffinert sukker og korn, høy-glykemisk karbohydrater, mettet og trans fett, og bearbeidet mat.
 • Å være svært høy i magre proteiner, kan denne dietten støtte opp under sterke og sunne muskler og bein, og bidra til å øke stoffskiftet.
 • Frukt og grønnsaker som inngår i denne dietten inneholder en rekke nyttige og kraftige elementer og antioksidanter som holder sykdommer og degenerative sykdommer borte, inkludert kreft, diabetes og nevrologiske nedgang.
 • The Paleo Diet har mange sunne fettstoffer som kommer fra olivenolje, fiskeolje gress-matet kjøtt, nøtter, frø og avokado. Det er høy i enumettet og Omega-3 fettsyrer som hjelper kroppen vår fungerer ordentlig, noe som reduserer risikoen for fedme, hjertesykdommer, diabetes, kroniske tilstander som leddgikt, samt blodpropp.

Cons av paleo diett

 • Det er restriktiv. Det har mange sunne ingredienser, men savner andre næringsstoffer som er like nødvendig for kroppens helse.
 • Utelukkelse av dagboken kan skape et stort problem, for det inneholder kalsium og vitamin D. Kalsium er ekstremt viktig å holde bena sunne, så vel som å hjelpe blodårer, nerver og muskler fungere riktig, mens vitamin D sikrer riktig absorpsjon av kalsium og fosfor.
  Når du følger Paleo Diet, er det anbefalt å ta kosttilskudd av kalsium og vitamin D.
 • Elimineringen av korn berøver vår organisme av mange vitaminer, mineraler og antioksidanter, så vel som av hjertet friske fibre. Alle disse elementene er nødvendig for våre legeme sterkere og redusere risikoen for hjertesykdommer. Korn er også viktig i å lindre forstoppelse.
 • Et kosthold med mye kjøtt kan føre til høye kolesterolverdier.
 • FDA anbefaler at 45 til 65 prosent av din totale daglige kaloriinntak bør komme fra karbohydrater. Paleo menyen er langt under denne anbefaling - bare 23 prosent av daglige kaloriene kommer fra karbohydrater.
  Ikke spiser nok karbohydrater kan forårsake uønskede bivirkninger, som vann tap, forstoppelse, hodepine, dårlig ånde, diaré og hudsykdommer. Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde.
 • Paleo menyen overstiger litt den daglige fett og protein inntak. Du bør alltid prøve å gjøre magert kjøtt valg.
 • Sist men ikke minst, er det faktum at ikke mange mennesker kan leve uten brød, smørbrød, kaker og meieriprodukter.

Kan Palio kosthold hjelpe til med vekttap?

Det kan hjelpe på to måter:

 1. Eliminering av sukker og korn, samt av bearbeidet mat, hjelper miste buk fett.
 2. Å være rik på proteiner, tvinger denne dietten kroppen til å forbrenne mange kalorier for å fordøye dem.

Men for å gå ned i vekt, bør du i stor grad redusere kaloriinntaket, selv i Paleo diett menyen, og gjøre øvelser på en jevnlig basis.

Aktuelle artikler