Prøv en nyttig 7-dagers detox diett

Har du lyst til å føle deg bedre, har mer energi, og en ren, myk hud? Hvis svaret er "Ja" så er det på tide å prøve en detox diett.

Prøv en nyttig 7-dagers detox diett

Som en del av alternativ medisin behandlinger, detox dietter hjelpe våre organer for å fjerne giftstoffer, og dermed forbedre vår generelle helse. Men mange ernæringseksperter og leger anbefaler å unngå langsiktige detox dietter fordi det kan berøve kroppen av viktige vitaminer, fett, karbohydrater, osv. For å oppsummere: ingen sterke avgiftning diett er anbefalt, men en og annen begrensning av bearbeidet mat, koffein, tilsetningsstoffer i mat, osv. er velkommen.

Her er en nyttig detox diett som varer i en uke, og det kan gjentas 3-4 ganger i året (minst to måneder må passere mellom dietter).

Dag 1

Dette er den vanskeligste dagen for å holde ut, siden komplett kaloriinntaket er bare 600 J. Det er lurt å starte diett på helgen, eller i løpet av en ferie, på grunn av toksin fjerning, kan du føle deg sliten, svak, har en mild hodepine og gå til toalettet oftere. Disse symptomene forsvinner etter 2-3 dager.

På den første dagen, frokost, lunsj og middag er det samme: 1 glass usøtet ferskpresset fruktjuice, eller usaltet vegetabilsk juice. Om dagen kan du drikke opp til 3 desiliter, nøytral, fettfattig yoghurt.

Dag 2

Frokost: Dette vil være den vanlige frokosten for resten av uken.

En del av fersk frukt (f.eks 1 eple, en appelsin, en håndfull druer), 2 tynne skiver av hele kornet brød eller toast med fersk kremost, 3 desiliter nøytral fettfattig yoghurt, eller tre desiliter fettfattig skummet melk. En kopp ofunsweetened urtete er også tillatt.

Lunsj: 1 kiwi, en salat (salat, revet gulrot, selleri) krydret med sitronsaft og olivenolje, 150 gram kokte grønnsaker etter eget valg, en kopp usøtet urte-te.

Middag: 50 gram blåbær (eller andre bær), usøtet müsli dynket i appelsinjuice, og tre desiliter fettfattig yoghurt. Før sengetid, er en kopp usøtet urte te tillatt.

Dag 3

Frokost: Samme som dagen før.

Lunsj: en stor oransje, 150 gram salat (blanding av tomater, pepper, agurk, vårløk, etc.) med sitronsaft og olivenolje dressing, en stor kokt potet, 50 gram fettfattig cottage cheese, og en kopp usøtet urte te.

Middag: 3 desiliter nøytral fettfattig yoghurt blandet med blåbær, tyttebær eller jordbær, og en teskje honning, en bit av hele kornet brød, og et stykke lettmelk ost. Før sengetid, er en kopp te unsweetenedherbal tillatt.

Dag 4

Dette er et "ris" dag så precook 225 gram brun ris. Under den fjerde dagen, bør du drikke bare vann.

Frokost: 75 gram ris blandet med 125 gram usøtet eplekompott. En liten bit av honning, og en klype kanel kan legges.

Lunsj: 75 gram ris og 175 gram kokte grønnsaker (gulrot eller spinat, brokkoli, savoykål)

Middag: 75 gram ris blandet med litt drenert frukt - aprikoser, rosiner, fiken.

Dag 5

Frokost: Det samme som den du hadde på den andre dagen av detox diett.

Lunsj: 1 eple, en pære, 150 gram friske grønnsaker (gulrot, kål, blomkål) krydret med sitronsaft og olivenolje, noen paranøtter, en stor kokt potet blandet med 75 gram kokt spinat, litt oliven olje og en klype hakket hvitløk. I stedet for kaffe, ta en kopp usøtet urte-te.

Middag: 75 gram fettfattig cottage cheese, 3 desiliter yoghurt, og en fruktsalat (etter eget valg). Etter middag, eller før leggetid, ta en kopp usøtet urte-te.

Dag 6

Frokost: Det samme som dagen før.

Lunsj: 1 banan, 159 gram fersk salat (salat, tomat, agurk, oliven, gulrøtter...) med sitronsaft og olivenolje dressing, en stor kokt potet, 75 gram kokte belgfrukter (bønner, erter, linser) blandet, og smaksstoffer, withsunflower olje, og en kopp usøtet urte-te.

Middag: 75 gram usøtet müsli blandet med litt sitronsaft, en teskje honning, revet eple og 3 desiliter yoghurt, en tynn skive av en hel kornet brød, og litt lettmelk ost. Som dessert kan du ha en tynn skive av hele kornet brød, med litt honning, og en kopp usøtet urte-te.

Dag 7

Frokost: Det samme som dagen før.

Lunsj: 150 gram blandet salat (salat, spinat, tomat, selleri, frisk basilikum) smaksatt med olivenolje, eple eddik, en teskje av sennep, og strødde med solsikkefrø, 75 gram kokte poteter og 75 gram grillet ørret ( eller annen fisk), drysset med frisk persille og olivenolje. Et glass hvitvin er tillatt.

Middag: 1 grapefrukt, 2 kokte egg, to skiver av hele kornet brød eller toast, med en liten bit av smør og en kopp usøtet urte-te.

Under detox kosthold, drikke mye vann, ca 2 kull i dag-det vil bidra til å fjerne giftstoffer.

Aktuelle artikler