5 måter å unngå tørt hår

Vi alle hater hvor tørt hår ser ut, men faktum er at over 50% av mennesker har tørt hår og aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Her er hvordan du kan forhindre at håret blir tørt og livløst.

5 måter å unngå tørt hår

Er håret begynner å bli tørt og livløst? Vel, bør du definitivt ta bedre vare på den. Det er forskjellige ting som kan føre til tørt hår, så fortsett å lese og finne ut hva du skal gjøre (og hva som ikke skal) for å hindre tørt hår.

En. Velg en god sjampo

Når det gjelder å velge riktig sjampo, kvinner ofte velger de som lukter fint. Naturligvis er lukten viktig, men en annen ting du bør betale oppmerksomhet til er pH.

Sjampo som har en høy pH tendens til å gjøre håret veldig tørt (dette er grunnen til at du bør unngå baby sjampo). Hvis du allerede har tørt hår, velge en sjampo som har en pH mellom 4,5 og 6,5.

2. Ikke vask håret for ofte

En dårlig sjampo kan tørke ut håret ditt, og så kan vann! Ikke shampoo håret for ofte. Velg en mild sjampo som passer din hårtype og vaske det annenhver dag.

3. Velg riktig hårbørste

Det er viktig å velge en god hårbørste som passer din hårtype, ellers kan du risikere å skade håret ditt. Naturlig bust børster er vanligvis et godt valg. Hvis du ikke er sikker på hva hårbørste du bør bruke, kan din frisør definitivt gi deg et råd på det. Også, ikke børste håret for hardt eller for ofte, siden over-børsting kan være skadelig. Og aldri børste vått hår!

4. Føn håret bare når du absolutt må

Ting du bør unngå så mye som mulig er blåse hårføner, varme valser, rettetang for håret osv. Men tingen er - mange kvinner bruker disse hver eneste dag. Alle disse verktøyene kan betydelig tørke håret, så unngå å bruke kunstig varme så mye du kan. La håret tørke naturlig når du kan, og når du må bruke en hårføner, holde den på en lav innstilling.

5. Beskytt håret ditt mot solskader

Løpet av våren og sommeren vi vanligvis tenker på å beskytte huden mot solen, men det virker som om vi ikke bryr seg om håret vårt så mye. Vel, trenger håret solbeskyttelse, også!

Sørg for at håret ditt er godt beskyttet fra solen - du kan bære en stilig lue og dekke det opp eller bruke hårpleieprodukter som vil hjelpe deg å unngå skadet hår og flisete tupper.

Aktuelle artikler