Du kan ikke stoppe grått hår, men du kan roe det ned

Som mennesker alder, blir deres hud eldre og håret blir hvit. Dette er den naturlige prosess med aldring og hver menneske har til å gå gjennom den. Vi kan ikke unngå dette, men vi kan sikkert forhindre for tidlig aldring, samt tidlig gråning av håret vårt.

Du canand # 8217; t stop grå hår, men du kan roe det ned

Ved å følge tipsene nedenfor, vil du øke sannsynligheten for å opprettholde din naturlige farge for en lengre tid, mens du tar alle nødvendige forholdsregler for å hindre grå hår vekst.

Bare noen få ord om grått hår

Vår håret blir grått når det begynner å miste sin naturlige pigment-produserende celler, kalt melanocytter, som gir håret dets farge.

Hair gråning er hovedsakelig på grunn av aldring, men det kan også være forårsaket av flere andre faktorer som genetikk, stress, underernæring, eller lidelser, samt enkelte dårlige valg av livsstil.

Men hvis du virkelig bruke alle av de følgende tips til hverdagen, vil du sannsynligvis klare å holde de grå i sjakk. For en liten stund i hvert fall.

Jo mer du røyker den gråere håret blir

Snakker om dårlig livsstil valg røyking er definitivt en av dem. Røyking fremskynder aldringsprosessen i hele kroppen, inkludert håret. Så det første du må gjøre for å hindre grå hår er å slutte å røyke.

Bye bye kaffe, alkohol og junk food

For mye alkohol og koffein, samt en diett rik på skadelig og devitalizing og matvarer kan være svært dårlig for huden og håret og forårsake tidlig aldring.

Unngå bearbeidet og junk food, og begrense inntaket av hvitt mel og raffinert sukker. Disse matvarer vil bare redusere energinivået, og du vil få noe tilbake fra dem. Din kropp og ditt hår trenger næring for å holde seg ung.

Vann er navnet på spillet

Hvis du ikke er hydrert nok, vil næringsstoffer har en hard tid å nå dine hårsekkene. Mangel på fuktighet og næringsstoffer vil derfor føre til gråning av håret ditt.

Er du under for mye stress?

Grått hår kan også være forårsaket av stress og angst. Lengre perioder av spenning, nervøsitet, angst, bekymring, eller andre lignende psykologiske tilstander kan føre til en plutselig eller gradvis til hvitt hår.

Styr stress ved å praktisere avslapping teknikker som yoga, dyp pusting, meditasjon, etc. vil du håret være takknemlig!

En bedre madrass vil ikke bare hjelpe deg å sove bedre, men vil også avta grått hår

Få nok søvn er en god måte å redusere stress og holde kroppen, hud og hår sunt og unge.

Trene på en daglig basis hjelper også

God blodsirkulasjon og en skikkelig blodstrøm er avgjørende for å hindre grå hår som de sikrer at alle nødvendige næringsstoffer kommer hodebunnen og håret. Faktisk er det nesten nytteløst å konsumere riktig mat, vitaminer og mineraler hvis de ikke kan komme frem til hårsekkene.

For å sikre god blodtilførsel til hodebunnen, bør du regelmessig massere den med egnede oljer, samt trening på daglig basis for å øke sirkulasjonen og forbedre blodsirkulasjonen.

Å spise mer kylling kan forsinke grått hår? du satser.

Protein er nødvendig for produksjonen av melanin, pigment som gir farge til håret og huden. For å hindre grå hår, spise rikelig med protein - rike matvarer som kalkun, kylling, spiret helkorn, korn og soya.

Ta b-gruppen vitaminer - B2, B6 og B12

Den mangel på disse vitaminene kan føre til for tidlig gråning av håret. Du bør spise matvarer som er rike på vitamin B som hele korn brød, frokostblandinger, bananer, egg, meieriprodukter, fjærkre, kjøtt og grønne bladgrønnsaker.

Hva du spiser er hva du får. Spis dette, ikke det.

Kobber mangel kan også bidra vesentlig til tidlig gråning. En av måtene å hindre grå hår er å spise mat som inneholder store mengder kobber som nepe greener, spinat, biff lever, solsikkefrø, cashewnøtter, linser, mandler, muslinger, krabber, østers, eggeplomme, og sopp.

Sett jod rik mat på din handleliste

Jod er et annet mineral som er viktig for å opprettholde hårfarge. Matvarer rike på jod inkluderer bananer, gulrøtter, spinat og fisk.

Og selen!

Selen kan også bidra til å forhindre grå hår. Selen rik mat er: skalldyr, tunfisk, laks, mais, hvete, soyabønner, valnøtter, paranøtter, og solsikkefrø.

Hva om hjemme hår behandlinger?

Det er noen virkelig gode hår behandlinger som kan betydelig bidra til å forebygge grå hår. Men hvis du virkelig ønsker å dra nytte av dem, må du sørge for at du bruker dem regelmessig. Listet nedenfor er de mest effektive de.

En. Amla er indisk stikkelsbær og det er en av de beste hår behandlinger for å hindre grå hår. Bare regelmessig gni amla lim inn i hodebunnen din, og du vil se fantastiske resultater.

2. Fo-ti er en kinesisk urt, også kjent som den lange levetiden tonic, som har vært brukt i århundrer for å forhindre grått hår og for tidlig aldring. Navnet betyr «svart haired Mr. Han".

3. Massere hodebunnen med kokos olje og sitron. Det er en annen god måte å hindre grå hår.

Det du har det. Hvis du virkelig følger alle ovennevnte råd, vil du klare å holde gråtoner i sjakk og opprettholde din naturlige hårfarge så lenge din alder tillater det. Hvis du har noen andre interessante tips å foreslå, kan du dele dem med oss ​​eller med en venn som kanskje trenger disse tipsene.

Aktuelle artikler