Håret brekker! 5 årsaker og fem løsninger

Håret `s vært å bryte seg mer og mer inn i børsten din, dine ender frynsete, og en del av håret ditt er lengre enn den andre... eek! You `ve søkte på en MIRAKEL: et produkt, en frisør, noe eller noen som vil få håret tilbake til hvordan det pleide å være før det ble" messed up. " Alle dine søker hasn `t vært forgjeves - du fant denne artikkelen.

Håret brekker! 5 årsaker og fem løsninger

Men du vil ikke finne din mirakel shampoo. Alt er en prosess, inkludert oppnå sunnere, sterkere hår. Hvis du vil ha lange, vakre lokker, må du være villig til å jobbe for dem!

Hvorfor skjer dette?

Hvorfor oppstår brudd? Vel, for å forstå hvorfor, må du først vite hva det egentlig er Hair Shedding er en naturlig del av livet;.. Mister du alt fra 50 til 100 hår om dagen Når håret bryter derimot, har det blitt så svak fra skadelige teknikker og dårlig omsorg som den deler seg av før sin livssyklus er fullført. Å se håret pause er nedslående, men det viktigste er å komme til roten (bokstavelig talt) av hva som faktisk skjer.

En. Mangel på fuktighet og oljer

Tørre, slitte endene er, for å si det mildt, pinlig. Hvis håret ditt er svært tørt, kan du høre at dukker / knitrende støy når du går over dine ender med en kam. Hodebunnen produserer naturlige oljer som holder et visst nivå av fuktighet i håret. Hastigheten at disse oljene reise ned du håret vil variere avhengig av din hårtype. Den curlier og tykkere håret ditt er, jo tregere prosessen. Men selv om hodebunnen produserer rikelig med olje, kan du være avbryter det ut ved å vaske det hver dag, ikke condition, og kontinuerlig retting. Været og dine daglige aktiviteter har også en viktig effekt på nivået av fuktighet håret ditt har. For eksempel, hvis du er en svømmer, vil klor-og vintervær tørke håret ut enormt.

Her er et diagram av hva dine ender kan se slik ut:

2. Over prosessering

Et vanlig resultat av over behandlingen er varmeskader. Varmeskader mot sterk varme styling er en viktig årsak til brudd, og kommer fra over-bruke rettetang, hårføner, og andre verktøy. Det fører til at endene til "Fry" og endre teksturen. Over behandling kan bety mer enn bare å bruke din flatt jern for ofte, men. I løpet av behandlingen kan også være et resultat av overlappende forskjellige kjemiske prosesser. Skadelige kjemikalier som finnes i hårfarge, perms, relaxers, texturizers, og andre behandlinger blir stripping, bryte, og endre obligasjoner som gjør håret tekstur det er. Hvis du brukte alle disse kombinert, tenk hvor ødelagt og skjøre håret ville være!

3. Dårlig kosthold

Vi alle har en svakhet for søte godbiter, men du må huske: hva du putter i er hva du kommer til å komme seg ut! Hvis du ikke har spist så vel som du bør være, er det bundet til å være andre konsekvenser i tillegg til usunn hår, men dette er absolutt legger til det. Mat som er høy i natrium, som de fleste snack matvarer, kan føre til at håret til å kaste. Sukkerholdige matvarer, ifølge jamaicanske blogger Brenda Barrett, "kan påvirke opptaket av protein... protein er svært viktig for strukturen av bein, tenner og hår."

4. Stress

Enten du sliter med å få et prosjekt ferdig, har problemer hjemme, eller bare gå gjennom noen tøffe tider, vil situasjonen begynne å representere seg selv i håret. Stress kan føre til at du opptrer grovt mot håret ditt og gjøre utslett ting som kan fremkalle en over-prosessering situasjon. Det kan også kjøre deg til å forsømme håret. Stress er ikke bra for håret eller kroppen din. Lær hvordan du kan takle det.

5. Sykdom

Brekkasje og overdreven hår Shedding kan noen ganger være et tegn på noe som er potensielt mer alvorlig. Denne eksterne tap kan være et tidlig varsel om at noe ikke fungerer som det skal internt, og du må kanskje oppsøke lege.

Så, hva kan jeg gjøre med håret brekker?

Alle de ovennevnte kan bare virke som dårlige nyheter - men det er viktig å vite hvorfor du ikke får de resultatene du ønsker å se. Nå som du har klart å finne årsaken til brudd, kan du være åpen for løsninger, og videre forebygging.

En. Everyday

For det første bør du prøve å begrense manipulering av håret ditt. Prøv å unngå varme styling og føner så mye som mulig, og overdreven børsting eller gre på en daglig basis. Vaske håret hver dag for enhver hårtype er aldri en god idé, men hvis håret ditt er ekstremt fet, og du føler behov for å vaske det hver dag, bruke et rengjøringsmiddel som vilkår, mens de eliminerer bygge opp.

Såvidt kosthold går, spise sunnere har flere fordeler, sterkere hår blir bare én av dem. Er matvarer som fungerer godt for å reparere håret de som er rike på protein - røde kidneybønner, laks, nøtter, etc. Hold matvarer som inneholder mye sukker og natrium i moderering. Og hvis noe er et mirakel i en flaske, det er vann! Ved å innlemme vann inn i ditt daglige liv, er du ikke bare spare håret, men hele kroppen!

2. Ikke svette i de små ting

Hvis du har til å bo og arbeide i et konkurranseutsatt miljø, er det alltid risiko for stress og angst. Det er ingenting galt med å være deadline drevet og målrettet, men når du ikke sover nok, neglisjere kroppen eller i dette tilfellet, håret ditt, det er et problem. Ting kan være vanskelig i øyeblikket, men du må huske å slappe av nå og da. Gjøre daglige tidsplaner for å styre tiden din effektivt - du vil bli overrasket over hvor mye du kan få gjort!

3. Mate håret

Som du mate deg selv, må du mate håret. Det er tonnevis av kjøkken remedier og behandlinger der ute for deg å oppleve og prøve selv. Mange har egg, som har essensielle omega 3 fettsyrer og proteiner, oljer som jojoba eller grapefrukt, som er både lette oljer (vil ikke veie dine lokker ned) som er bra for fuktighetsgivende hodebunnen og lindrende flass. Avocado gjør underverker for håret, og er også svært velsmakende!

For mykere, mer håndterlig hår, prøv dette klassiske DIY Avocado Hair Mask fra The blush. Du trenger:

  • En avocado
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • En dusj cap
  • 20-30 minutter av fritiden velvære tid (jeg anbefaler en hel søndag. Hvorfor ikke?)

En. Knus avokado i en bolle (forlater pit ut, selvfølgelig). Tilsett olivenolje og honning og bland sammen.

2. Masser den grønne lim inn i fuktig hår fra rot til tips.

3. Sett dusjhette på og la den være der i 20-30 minutter.

4. Vask masken ut, og deretter bruke sjampo og balsam som vanlig.

5. Nyt nydelig manke!

4. Reparere og fukte - produkter

I tillegg til å gi håret ditt, og kroppen, den næring den trenger å være sunn, må du velge de riktige produktene som vil reparere håret i dens skjørhet. Du ønsker å finne produkter med milde, naturlige ingredienser som er formulert for håret tekstur. Unngå å bli forvirret av produkter som inneholder mineralolje, noe som høres naturlig, men er faktisk harde og tørking til håret. Viktigst, bruke produkter som ble laget for din hårtype. Hvis du har finere hår, bør du gå for klar sjampo-prøve å avstå fra å bruke kremet slag - de vil veie håret ned med produktet, og vil ikke låse i sann fuktighet for å forhindre brudd. Hvis du har curlier, fyldigere hår som har en tendens til å bli tørrere, bør hyppig condition være en del av ditt vanlige hår regime.

5. Regelmessig trim

Det kan være vanskelig å gi slipp på endene. Vi kjenner alle følelsen av gruer disse saks, for ikke å nevne alle stylist vi går til synes å ønske å kutte! Men regelmessig trim hver 6-8 uker vil dramatisk redusere brekkasje. Hvis håret ditt er spesielt skadet, kan det virke ved første som mye hår, men når du øker dine trimmer, og følge tipsene ovenfor, vil du vokse sterkere, sunnere hår.

Opplever håret brekker og tap kan være bekymringsfullt og trist, hvis du tar de riktige skritt mot å forbedre din tilstand derimot, er du godt på vei til å bli en samlet mer sunn og glad person. Ta denne uhell som en sjanse til å lære mer om deg selv!

Aktuelle artikler