10 coffee bivirkninger for kvinner

Det er ingenting som lukten av fersk kaffe om morgenen. Det er lukten og smaken som får de fleste av oss gjennom dagen. Noen liker det sterkt, noen liker det mildt. Noen drikker den med sukker og fløte, andre drikker den ren. Men vet vi alt vi skulle om kaffe?

10 coffee bivirkninger for kvinner

Selv om kaffe hjelper oss våkne opp og holder oss konsentrert, har det noen bivirkninger på kroppen vår. Sure, vil en kopp kaffe om dagen gjør deg ikke noe, men å ha for mye av det kunne. Her er kaffe bivirkninger for kvinner du bør ta hensyn til.

En. Avhengighet

Enten du vil tro det eller ikke, gjør kaffe årsaken avhengighet. Du trenger ikke å drikke 20 kopper kaffe om dagen for å vurdere deg selv å bli avhengige. Så lenge du ikke kan komme gjennom en eneste dag uten kaffe, har du utviklet en mindre avhengighet. Personer med mer alvorlig avhengighet til kaffe kan oppleve nervøsitet, hånd skjelve, kaldsvette og selv sinne før de får sin dose.

2. Insomnia

Å ha for mye kaffe vil blande seg med søvnen din, spesielt hvis du drikker kaffe om kvelden. Jada, det finnes folk som hevder at kaffe ikke har den effekten på dem, men vet du hva - det er enda verre. Det betyr at du allerede har for mye kaffe og kroppen din er å bygge motstand mot det. Koffein holder deg våken. For mye kaffe fører til søvnløshet, rastløshet og generelt dårlig søvn.

3. Høyt blodtrykk

Koffein øker blodtrykket ditt. Effekten er midlertidig, men hvis du drikker mye kaffe, kan det føre til permanent høyt blodtrykk. Du kan føle virkningene av blodtrykket stiger ved å oppleve ringing i ørene og hodepine. Hvis du har disse problemene, kan det være lurt å tenke på å bytte til koffeinfri.

4. Høyt kolesterol

Drikke ufiltrert kaffe sies å øke nivåene av ditt totalkolesterol (både HDL og LDL) og triglyserider. Over år, kan dette øke risikoen for å få hjerteinfarkt. Generelt sett er kaffe knyttet til høyere risiko for hjertesykdommer, og det er absolutt ikke anbefales for folk som allerede har hjerteproblemer.

5. Dehydrering

Det er en vanlig faktum at for hver kopp kaffe du drikker, trenger du to kopper vann bare for å kompensere for væske du har mistet. Kaffe fører til dehydrering og med mindre du gjør opp for vannet du har mistet det kan føre til hodepine og kvalme.

6. Appelsinhud

Selv om mye av anti appelsinhud produkter inneholder kaffe, drikker det faktisk øke risikoen for å utvikle cellulitter. Koffein i kaffe tørker deg og gjør kroppen din holder vannet den allerede har. Holder vann er den vanligste årsaken til cellulitter.

7. Osteoporose

Drikker mer enn tre kopper kaffe om dagen i mange år kan føre til redusert bentetthet. Dette betyr at du vil være i en høyere risiko for å utvikle osteoporose. Osteoporose er en sykdom mange kvinner lider av, og det fører til skjøre bein. Hold din kaffe beløpet til tre kopper om dagen topper.

8. PMS

Forskere har oppdaget at kvinner som er generelt utsatt for å ha sterke PMS kan oppleve det enda sterkere grunn til å drikke kaffe. Denne bivirkning av kaffe er dessverre også en bivirkning av å spise sjokolade. Jeg beklager damer - men hvis du ønsker å bli kvitt din PMS, er det en no på to ting vi elsker mest.

9. Panikkanfall

På grunn av det faktum at koffein forårsaker avhengighet, ikke å ha mengden kroppen er vant til, kan forårsake panikkanfall. Koffein induserer faktisk den såkalte "fight or flight" mekanisme i kroppen vår. Høyt forbruk derimot, reduserer at mekanismen til panikkanfall. Begynner du å svette, hendene begynner å riste og forventer at du dårlige ting å skje med deg.

10. Emosjonell utmattelse

Koffein vekker deg opp og gir kroppen mer energi. Men hva den ikke gjør er å la kroppen hvile. Å ha for mye kaffe vil gjøre deg løpe rundt og føler at du kan gjøre så mye mer. Men, siden kroppen trenger hvile, når du faktisk sitte ned og slutter å virke, kan du føle deg enda mer sliten og følelsesmessig tømt da uten kaffe.

Dette er de 10 kaffe bivirkninger hver kvinne bør ta hensyn til. Kaffe gjør gi deg en rekke fordeler, men du må ikke glemme de dårlige tingene. Det ville være best hvis du kan begrense din kaffe til bare én kopp om morgenen.

Aktuelle artikler