10 måter å gjøre livet ditt sunnere i en uke

Helse er det én ting som folk flest ikke gi en ekstra tanke til det blir et problem. De vil bryte hver eneste regel i Book of Healthy Living før, plutselig, blir måten de lever et problem. Kroppen begynner å ta igjen etter år med misbruk.

10 måter å gjøre livet ditt sunnere i en uke

Hvert valg du gjør får konsekvenser. Dette er spesielt sant når det kommer til din helse. De kan ikke være umiddelbar, men de vil oppdra sine stygge hoder til slutt. Spiser for mye fettrik hurtigmat og du risikerer hjerteproblemer. Drikker for mye høyt sukker brus, og du kan finne deg selv med diabetes.

Det er alltid lettere å fikse noe før det blir et stort problem. Være proaktiv i stedet for reaktiv. Her er ti ting som vil forlate deg følelsen bedre i løpet av noen dager:

Helse fikse # 1: spise mer ubehandlet mat

Når mat er behandlet, er kjemikalier og andre tilsetningsstoffer som brukes for å gjøre produktet smaker bedre eller varer lenger. Så jo mer du spiser, jo mer unaturlig og potensielt skadelige stoffer du putter i kroppen din.

Prøv å spise så mange naturlige, økologiske matvarer som mulig. Stokk med proteiner som magert kjøtt, svinekjøtt, kylling, kalkun og egg. Velg komplekse (mindre bearbeidet) karbohydrater som brun ris, søtpoteter og bygg. Spis en god mengde frukt og grønnsaker for å gi kroppen din de næringsstoffer, vitaminer og mineraler den trenger for å hjelpe deg å leve et langt og fruktbart liv.

Helse fix # 2: kutte ned på mengden du spiser ute

Det er spekulert i at den gjennomsnittlige person spiser ut 4-5 ganger i uken. Mens det er ikke dårlig å hengi nå og da, når du gjør det på en jevnlig basis, legger det opp. De fleste måltider servert i restauranter og fast food leddene har mer kalorier enn den gjennomsnittlige personen bør spise i en hel dag. Så hvis du spiser en ekstra fire eller fem dager igjen av kalorier hver uke, du gjør noen store skader på midjen, og senere, din helse.

Prøv å spise de fleste av dine måltider hjemme. Det er lettere å kontrollere deler og begrense fett, som begge vil gjøre kroppen din godt.

Helse fix # 3: drikke mer vann

Menneskekroppen kan ikke overleve uten vann i mer enn tre til fem dager. Det er nødvendig for riktig kroppens funksjoner og maksimal joint flytevne. Får ikke nok, og du føler deg sløv og kjøre ned. Dessuten er det lett å forveksle tørst med sult siden de fleste av signaler er lik. Så mens du kanskje tror det er mat du ønsker, du faktisk trenger fuktighet.

Øk det daglige vanninntaket. Hold en flaske eller et glass vann på hånden til enhver tid og nippe det ofte. Når du trener, drikker minst fire gram hver femten minutter å erstatte væske du mister gjennom svette. Hvis du føler deg tørst så er du allerede dehydrert.

Helse fix # 4: kutte ned på alkoholforbruket

Når du absorbere ofte det kan være skadelig for kroppen din. Drikke for mye og du risikerer leverproblemer eller pankreatitt, som begge kan være dødelig.

Alkohol har også en tendens til å påvirke din evne til å gjøre gode, sunne beslutninger. Selv om du har intensjoner om å ha en salat til middag, få en drink eller to i deg og du er mer sannsynlig å gå for pizza eller kyllingvinger. For ikke å nevne at du kan hoppe på trening neste dag hvis du hadde for mye alkohol kvelden før.

Ta hensyn til hvor mye og hvor ofte du feire med noen ånder. Selv om det kan føles bra på den tiden, føles det sjelden bra når effekten av slitasje.

Helse fix # 5: få litt aktivitet daglig

Mangel på mosjon bidrar til en rekke helseproblemer. Ikke bare gjøre stillesittende mennesker har en tendens til å ha høyere forekomst av fedme, men også flere problemstillinger knyttet til mangel på bevegelse, som stive ledd og muskelsmerter.

Du trenger ikke å følge en høy intensitet trening diett for å oppnå fordeler heller. Mens det er best for kroppen din, viser forskning at bare legge litt ekstra aktivitet i din daglige rutine hjelper. Når du går til butikken, park så langt borte fra døren som mulig slik at du må gå videre. Velg trappene over heisen. Gå i pauser på jobben i stedet for å sitte rundt stamgjest kontor sladder. Tempo mens du snakker i telefonen. Bekker små.

Helse fix # 6: ta hensyn til holdningen din

Dårlig holdning kan føre til unødvendige smerter og plager som du føler umiddelbart, og nedover veien. Selv om en av de vanligste problemene med dårlig holdning er ryggsmerter, kan effekten av ikke står eller sitter ordentlig bli følt gjennom hele kroppen. For eksempel, hvis du bruker mye tid foran datamaskinen og sitte med skuldrene bøyd fremover, vil du sannsynligvis legge merke til problemer med skuldre og nakke.

Prøver alltid å holde i god form. Hold ryggen rett, skuldrene ned og bak og holde magen inne som om du prøver å trekke navlen til ryggraden. Mens det kan virke vanskelig i begynnelsen hvis du ikke er vant til det, korrigere deg selv nok og til slutt god holdning vil være andre natur.

Helse fix # 7: rengjør ditt miljø

Hvis din stue ikke er sterilisert, er du utsette deg selv for bakterier og virus som andre mennesker etterlater seg, og støv og mugg som kan ha en skadelig effekt på luftveiene. Bruk litt tid grundig rengjøring av områder som du tilbringer mest tid i, som ditt hjem, kontor og kjøretøy.

Pass på å desinfisere områder som får mye berøring-trafikk, som dørhåndtak, håndtak, fjernkontroller og tastaturer. Bytt ovn filtre slik at luften som sirkulerer ditt hjem er ren. Vask sengetøyet regelmessig for å bli kvitt bed bugs. Ikke bare vil din plass lukt og ser bedre, men du vil føle deg bedre også.

Helse fix # 8: engasjere seg i aktiviteter du liker

Hvis du ikke gir kroppen din en måte å avlaste stress, fortsetter det å stille bygge i kroppen din. Så, en dag, her får det over og alle plutselig du arbeider med saker som brystsmerter, hodepine og tretthet. Så, finn aktiviteter som du liker å gjøre det lindrer litt spenning og angst og forplikte seg til å gjøre dem jevnlig.

Hvis du liker å bolle, bli med i en liga. Hvis blomstene er noe for deg, dyrke en hage. Uansett hva det er som gjør at du smiler, sørg for at det er en del av livet ditt.

Helse fix # 9: tilbringe kvalitetstid med nære venner og familiemedlemmer

Folk som har dypere, mer oppfylle relasjoner rapporterer høyere nivåer av livstilfredshet og tendens til å leve lenger. Sette av tid i en travel hverdag for folk som er viktige for deg. Møte en venn for kaffe eller besøke et familiemedlem du elsker, men vanligvis ikke få tid til. Ikke bare vil du forbedre din helse, men deres også.

Helse fix # 10: gjør sove en prioritet

Søvn er nødvendig for deg å fungere effektivt. Det er i løpet av disse få timer med total avslapning at hjernen din har en mulighet til å hvile og kroppen til å forynge seg. Mål å få minst syv til åtte timer hver natt. Ja, det kan være vanskelig når du har så mye å gjøre, men du vil være så mye mer produktiv etter en god søvn at du faktisk får gjort mer på kortere tid.

Å gjøre små justeringer som disse til din ukentlige diett vil gi deg store fordeler i årene som kommer. Du vil ha en sunnere kropp og sinn, og være i stand til å nyte livet til fulle, og det er hva det handler om, er det ikke?

Aktuelle artikler