10 ting som kurere dårlig ånde

Ok, la oss innse det - å ha dårlig ånde er pinlig. Du ønsker ikke folk å trenge å slutte å puste når du åpner munnen, ikke sant? Vel, her er hva du kan gjøre med det. Det er mange årsaker til dårlig ånde, men også mange kurer. Du er ikke en håpløs sak, du trenger bare å prøve en av disse 10 tingene som er bevist å kurere dårlig ånde.

10 ting som kurere dårlig ånde

En. Børst tennene regelmessig

Din mor må ha lært deg betydningen av å pusse tennene regelmessig. Hun visste hva hun snakket om. Puss tennene hver morgen og hver kveld. Det finnes millioner av bakterier som lever i munnen og bli kvitt dem med tannbørste og tannkrem er første skritt mot å ha en god pust.

2. Tanntråd regelmessig

Alle vet hvor viktig det er å pusse tennene, men det virker som folk flest glemmer tanntråd. Og det er en veldig stor feil. Tannbørsten kan rengjøre bare overflaten av tennene dine, ikke plass i mellom dem. Det er der floss hjelper. Floss kan fjerne alle de små partikler av mat som blir sittende fast mellom tennene og kan føre til dårlig ånde.

3. Rengjøre tungen

Du må ha hørt hvordan tannleger anbefaler at du rengjør tungen hver gang du pusser tennene. Det er en god grunn for det. Faktisk flere bakterier som kan forårsake dårlig ånde bor på tungen enn på tennene. Lær hvordan du rengjør tungen i fem enkle trinn.

4. Drikk nok vann

God hydrering er ikke bare viktig for din ser ut, det er en nøkkelferdig løsning for dårlig ånde også. Dårlig ånde er forårsaket av bakterier i munnen. Din spytt er det som hjelper i å vaske disse bakteriene av. Hvis munnen er tørr, er du ikke produserer nok spytt og du tillater bakterier å vokse. Drikker nok vann hindrer dette.

5. Slutte å røyke

Røyking er den viktigste årsaken til dårlig ånde blant folk. Ingen mengde tannkrem kan hjelpe med røyker pust. Så jeg vil si det klart og bare én gang - slutte å røyke! Det er bra for pusten din, og det er bra for helsen din, og la oss innse det "Jeg kan ikke slutte" er bare en unnskyldning for ikke å prøve selv. Det er ikke lett, men det er verdt det.

6. Senke mengden av alkohol

Alkohol kommer rett etter røyking som den nest største årsaken til dårlig ånde. Ikke bare at alkohol i seg selv lukter dårlig, tørker det også. Og, som det allerede har blitt sagt i spissen No.4 - dehydrering lar bakteriene i munnen vokse og gir deg dårlig ånde. Hold alkohol til et minimum, og husk at du trenger to glass vann for hvert glass alkohol du drikker.

7. Sjekk din matfatet

Vi vet alle at visse matvarer som løk, hvitløk og fisk gir dårlig ånde. Men visste du at ost gjør også? Og kjøtt også. Hver mat som har en tendens til å feste seg til tennene og får lett i mellom dem er sannsynlig å gi deg dårlig ånde. På den annen side, frukt og grønnsaker som regel gi deg god ånde - så sørg for at du øker mengden av disse.

8. Spis persille

Tro det eller ei, er persille en av dine beste venner når det gjelder å forebygge dårlig ånde. Tygge på et par av persille blader etter måltidet gjør underverker. Inkludere det, samt mynte og basilikum, i kostholdet ditt, og du vil sikkert ha en bedre pust.

9. Mints og tyggegummi

Mints og tyggegummi er en løsning for dårlig ånde like deodorant er for en allerede eksisterende dårlig kroppslukt - ganske mye ikke en løsning i det hele tatt. Mints og tyggegummi kan midlertidig maskere dårlig ånde, men de har ikke kurere alt. Du bør ha dem i vesken alltid selvfølgelig, men du må ikke glemme noen av de andre tipsene fra denne listen.

10. Gå til tannlege

Hull i tennene kan føre til dårlig ånde uten at du engang vet om dem. Noen ganger tennene begynner å gå dårlig fra innsiden og ut, og det tar mye tid før noe begynner å skade deg og slår alarm. Det er derfor du trenger for å etablere regelmessige turer til tannlegen din - minst en gang i året, enda bedre en gang hvert halvår.

Det er alt du trenger å vite. Husk disse 10 tingene, og du vil være i stand til å kurere dårlig ånde.

Vet noen andre triks? Føl deg fri til å dele det med resten av oss.

Aktuelle artikler