13 helsemessige fordeler av kokosmelk

Dens lukten minner oss om eksotiske strender. Det smaker godt, og legger til en deilig kremet touch til mange retter. Det er buttery, yummy, fluffy og salt. Det er kokosmelk! Men bortsett fra å være ekstremt appetittvekkende og innbydende, er det også en rekke helsemessige fordeler av kokosmelk som er absolutt verdt å nevne. La oss ta en titt på noen av dem.

13 helsemessige fordeler av kokosmelk

En. Bidrar til å opprettholde sunne blodsukkernivået

Mangan mangel kan bidra til glukose-intoleranse. Kokos melk kan være nyttig i dette tilfelle fordi det er en god kilde for mangan.

2. Bidrar til å opprettholde huden og blodårene fleksible og elastiske

Kokosmelk inneholder kobber og vitamin C, som er avgjørende for styrke, fleksibilitet og elastisitet i huden og blodkarene.

3. Bidrar til sterke, friske bein

Den er rik på fosfor, som fungerer sammen med kalsium for å bygge sterke bein. Er leverandør til det vår legeme med fosfater, som er nødvendige for riktig bentetthet, og for forebygging av osteoporose.

4. Reduserer risikoen for anemi

Jernmangel anemi er den vanligste typen anemi. En kopp kokosmelk gir nesten en fjerdedel av det anbefalte daglige inntak av jern.

5. Hjelper slappe muskler og nerver

Kokos melk er en god kilde til magnesium, som er avgjørende for å lindre smerte og sårhet muskel, så vel som for å redusere det sentrale nervesystemet eksitabilitet.

Når en magnesium mangel er til stede, kan kalsium overdrevet aktivere nervene. Med andre ord, kalsium begeistrer og strekkes muskler og nerver, mens magnesium roer dem ned. Riktig nivå av kalsium og magnesium er nødvendig for å hjelpe kroppen vår fungerer som den skal, og holde nervesystemet sunt.

6. Bidrar til å opprettholde vekttap

Kokosmelk er rik på kostfiber og det gjør du føler deg mett raskere, noe som er svært nyttig for folk som prøver å gå ned, eller holde vekten.

Den mettede fett som finnes i melk kokos er laget av kortkjedede og middels kjedelengde fettsyrer. Disse fett blir raskt metabolisert og umiddelbart omdannet til energi, i stedet for å bli lagret som kroppsfett.

7. Bidrar til å redusere leddbetennelse

Kokos melk inneholder selen, som er en god antioksidant som styrer nivået av frie radikaler i legemet, og derved bidrar til å lindre symptomene på artritt.

8. Bidrar til lavere blodtrykk

Den høye grad av kalium har en gunstig effekt på høyt blodtrykk.

9. Styrker immunforsvaret

Kokosmelk er rik på vitamin C, og det derfor hjelper oss å bekjempe forkjølelse og flues. Den inneholder også laurinsyre, som har stor antibakteriell, antifungal og antivirale egenskaper, som er nyttige valgkrets av en rekke infeksjoner og andre sykdommer.

10. Hjelpemidler fordøyelsen

Kokosmelk inneholder stoffer som hjelper oss til å fordøye maten ordentlig. Det har også effektive antibakterielle egenskaper, og er nyttig i å ødelegge skadelige bakterier i magen.

11. Fremmer prostata helse

Kokosmelk er også rik på sink, som bremser ned og bidrar til å hindre vekst av flere kreftceller.

Den mannlige prostatakjertel inneholder, og bruker, mer sink enn alle andre organer i kroppen, og dette mineral er derfor viktig for riktig funksjon.

12. Meieri-fri

Det er også soya-free, glutenfri og mutter-free. Kokosmelk er derfor en utmerket mat for folk som lider meieri allergi, eller er laktoseintolerante.

13. Fremmer sunn hud og hår

Kokosmelk inneholder vitamin E, og det er en viktig, og en svært næringsrik, ingrediens i mange hud og hår produkter.

  • Den fukter og gjenoppretter sunn hud, og bidrar til å redusere rynker.
  • Det har antibakterielle og antifungale egenskaper som er meget nyttig i behandling av forskjellige hudsykdommer, infeksjoner og sår.
  • Den fukter og gir næring tørt hår og hodebunn, og fremmer sunn hårvekst.

Vel, er ikke kokosmelk bare fantastisk? Forhåpentligvis denne artikkelen har hjulpet deg til å forstå bedre alle de mange gunstige effekter det har på kroppen din, hud og hår. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Hvis du er en kokosnøtt lover, lese også fordeler av å drikke kokos vann hver dag.

Aktuelle artikler