4 fordelene ved å drikke kokos vann

La oss ta en titt på fire av de mest fantastiske fordelene ved å drikke kokos vann.

4 fordelene ved å drikke kokos vann

I tropiske områder av verden kokos vann har lenge vært ansett som en "helse drikke" og mye brukt for fuktighetsgivende, velgjørende og skjønnhet formål. Denne hvite, forfriskende og litt søt væske utvunnet fra grønne, unge nøtter av kokospalmer og er ikke å forveksles med kokosmelk, som finnes i brune og modne kokosnøtter og har ulike egenskaper og kalori-innhold.

Kokos vann er en naturlig drikk, uten sukker, fett og kolesterol, som kan skryte av ekstraordinære ernæringsmessige verdier. Det er svært rikt på mineraler og inneholder også sporstoffer, vitaminer, aminosyrer og proteiner som gjør det en svært gunstig elektrolytt drikke.

En. Kokos vann er også kalt "den vitale væske"

Naturlig kokosnøtt vann er isoton, noe som betyr at den har samme elektrolyttkonsentrasjonen som blodet.

Den inneholder fem essensielle elektrolytter - kalium, magnesium, kalsium, natrium, og fosfor - og av denne grunn har det blitt tilnavnet av FAO (Food and Agriculture Organization i FN) som "vital flytende".

Faktisk er kokosnøtt vann anses å være en utmerket nødsituasjon blodplasma erstatning, for den ikke ødelegge røde blodceller, og den er lett akseptert og svært godt tolerert av menneskekroppen.

Under andre verdenskrig, og det siste i Vietnam, har kokos vann blitt brukt som en intravenøs væske og direkte injisert i blodet av sårede soldater i tilfeller av blod mangel.

2. Fuktighetsgivende og energigivende - den beste recovery drikk for idrettsutøvere

I den senere tid, har mange utøvere har begynt å bruke kokos vann i stedet for annen sport drinker, på grunn av sin ekstraordinære evne til å reintegrere væske og mineraler tapt under løpet.

Kokos vann inneholder alle essensielle elektrolytter som bør tas før og etter hver sportslig aktivitet. Det er svært rik på kalium, som har en essensiell rolle i dannelsen av muskelvev og i hjerte helsevern. Kalium fungerer også i synergi med natrium for å gjenopprette riktig fuktighet i kroppen og hjelpe erstatte svette elektrolytt tap.

Alt dette gjør av kokos vann en kraftig fuktighetsgivende og energigivende drikk, med svært gunstige effekter på menneskers helse.

3. Kokos vann renser kroppen og forbedrer huden din

Drikking kokos vann hver dag kan gi svært effektiv avgiftende effekt på vår blodet og på vårt fordøyelsessystem. Det er svært depurative og nyttig i å eliminere giftstoffer fra kroppen vår, mens påfyll av viktige mineraler. Den inneholder også laurinsyre som bekjemper bakterier, sopp, virus og andre skadelige organismer.

Kokos vann er noen ganger brukt som en nødhjelp for en overdose når medisinsk hjelp er ikke tilgjengelig, mens i Afrika og India er det mye brukt for å motvirke og fjerne effekten av giftstoff.

Denne utrolige væsken har også mange gode egenskaper for huden vår. Den er rik på mineraler og aminosyrer, og inneholder cytokininer, som er kraftige antioksidanter som bekjempe de skadelige effektene av frie radikaler og hindre for tidlig aldring. Den høye andelen av laurinsyre gjør kokos vann svært effektivt også i herding hudinfeksjoner og flass.

4. Bruk kokos vann som en naturlig vekttap supplement

Kokos vann er et sterkt hydrerende og ikke-fetende drikken. Det er sukkerfri, 99% fett gratis og inneholder kun 46 kalorier per kopp (240 g)! På grunn av sine sterke depurative egenskaper, er det ekstremt effektiv i å eliminere væskeansamlinger og i bekjempelse av cellulitter.

Den inneholder magnesium og kalium som hjelper våre muskler og nerver fungere ordentlig, og er derfor svært nyttig i bekjempelsen nervøs sult, mens den rike innhold av laurinsyremolekyldeler hastigheter opp metabolisme og oppfordrer vekttap.

Drikking kokos vann hver dag vil dermed hjelpe kroppen din miste fett og holde seg i form.

Så hva venter du på? Gå og få tilførsel av kokos vann og øke energinivået umiddelbart! La oss få vite hva du synes.

Aktuelle artikler