5 effektive kinesiske urter og deres bruk

Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) er kjent for sine alternative medisinske behandlinger som akupunktur, massasje, fotsoneterapi og urte-behandlinger. Mange rettsmidler mot kulde, høyt blodtrykk, hodepine etc. er laget av en kombinasjon av ulike kinesiske urter.

5 effektive kinesiske urter og deres bruk

Viktigheten av å plukke de riktige middel for et spesifikt helseproblem kan ikke understrekes nok. Mange kinesiske urter er ofte markedsført som ufarlige, mirakuløse løsninger på alle helseproblemer, inkludert kreft, høyt blodtrykk, hodepine osv. og enda mer kan kjøpes over disk.

Likevel, før du tar noen av dem, en lege, eller en farmasøyt, bør konsulteres, selv om produsenten hevder at det ikke er noen bivirkninger, kan hver urt samhandle med medisiner du bruker (både foreskrevet og de over disk).

For å få de beste resultatene, og plukke den rette formelen for din spesifikke tilstand, en liste over fem mest vanlige kinesiske urter og deres bruk, er opprettet. Deres latinske og kinesiske navn er også gitt i parentes.

En. European ginseng (radix panacis quinquefolii; xi yang shen)

Denne søte, og litt bitter urt, er dyrket i USA, Kina, Canada og Frankrike. Rost for sine gode effekter på hjerte, lunger og nyrer, fornyer europeiske ginseng kroppens vitale energi (Qi) og bidrar til produksjon av kroppsvæsker.

Kombinasjonen av ginseng, er rehmannia rot og dendrobium brukes for behandling av feber, irritabilitet og tretthet, mens pustevansker er kurert med en kombinasjon av ginseng og Anemarrhena jordstengler. Ginseng er ofte brukt som et krydder i hverdagen matlaging, for sin terapeutiske handlinger er ganske mild.

2. Wolfberry / goji (fructus lycii, Gou qi zi)

Wolfberry, eller goji, er faktisk en søt, moden frukt av Lycium barbarum. Sin terapeutiske krefter er i hovedsak sett ved behandling av sykdommer knyttet til lever og nyrer. Wolfberry sies å ernære leveren og å styrke nyrene.

Den vanlige manifestasjon av lever og nyrer problemer, er seksuell dysfunksjon, lumbar sårhet, svimmelhet, og grå stær og diabetes symptomer (det siste er vanligvis behandles med en kombinasjon av Wolfberry, rehmannia rot, dverg lilje-turftuber og snakegourd root). Goji kan ofte bli funnet i kosttilskudd som stimulerer kroppen fungerer, eller forberedt alene som en medisinsk vin eller sirup. Dets terapeutiske effekt er milde, slik at den kan brukes i daglig matlaging.

3. Rosenrot (Rhodiola; hong jing tian)

Artic rot eller Golden Root, som det også kan kalles, er en slags busk som tilhører familien av Crassulaceae. Sin rot, rhizom eller hele urten brukes av kinesiske folk i århundrer, spesielt i Tibet.

Tonic laget av denne urten brukes til å behandle lungebetennelse, blødning, brystsmerter osv. Det aktiverer også blodsirkulasjonen, fjerner blokkeringen av blodkar og tømmer lungene systemet, mens det gir næring til hjerte-systemet.

4. Tyrkia hale (Coriolus versicolor eller Trametes versicolor, yun Zhi)

Tyrkia hale eller Cloud Mushroom er en søt anlegget hovedsakelig brukes til å styrke milt, og å eliminere problemer knyttet milt, lever og lunger sykdommer. Symptomene inkluderer generell svakhet, dårlig appetitt, hepatitt, rheumatoidarthritis. Det er ofte funnet i immunstimulerende middel for kreftpasienter, siden det reduserer de negative effektene av cellegift eller strålebehandling.

5. Honeysuckle blomst (flos lonicerae; jin yin hua)

Søte Honeysuckle blomster som vokser over hele Kina brukes i TCM å fjerne giftige stoffer, kur pharingitism, forkjølelse og influensa, og akutt infeksjonssykdom. Honeysuckle blomst kan brukes alene eller i kombinasjon med urter som kinesisk Honeyloctus spibe, løvetann, vill krysantemum blomster etc. avhengig av pasientens tilstand. Takket være sin søte smak, er det ofte utarbeidet som te, eller med destillert vann, noe som er spesielt forfriskende på varme sommerdager.

Kinesiske urter, som en del av en healing program, gi best resultat hvis de blir fulgt av en livsstilsendring, og hvis de er kombinert med akupunktur, eller kinesisk refleksologi teknikker.

Aktuelle artikler