5 helsemessige fordeler av surkål

Surkål betyr "surkål" på tysk. Det er gjæret kål som inneholder rikelig med probiotiske bakterier og store mengder av vitamin C, så vel som vitamin K, B6, folinsyre, og mineraler som kalsium, kalium, jern, fosfor, natrium og magnesium.

5 helsemessige fordeler av surkål

Som vi alle vet, surkål det er en flott akkompagnement til pølser, pølser og annet kjøtt, og en deilig ingrediens av mange viktige og siden retter.

Men foruten å være så velsmakende, det er også mange helsemessige fordeler av surkål som er absolutt verdt å nevne! Noen av de viktigste er listet opp nedenfor:

En. Digestive fordeler

Surkål forbedrer fordøyelsen, fremmer veksten av sunne tarmfloraen, lindrer forstoppelse, reduserer irritabel tarm syndrom og beskytter fordøyelseskanalen mot mange potensielle sykdommer.

Surkål er en gjæret mat som har et stort utvalg av melkesyre stammer av probiotika, som hjelper gjenopprette gunstige bakterier nivåer i fordøyelseskanalen. Det er en av de få matvarer som inneholder lactobacilli plantarum som har evnen til å opprettholde helsen av mage-tarmkanalen, styrke immunsystem funksjoner, og gi anti-inflammatorisk fordeler til fordøyelsessystemet.

Den melkesyre funnet i baren bidrar til å bryte ned mat lettere, og derved virker som et utmerket hjelpemiddel fordøyelsesprosessen.

2. Immunsystem booster

En av de store helsemessige fordeler av surkål ligger i dens evne til å øke immunforsvaret. Den er pakket med vitamin C og andre nyttige vitaminer og mineraler, så vel som viktige fytokjemikalier opprettet under gjæringsprosessen. Alle disse stoffene bidra til å holde sykdommer i sjakk, og samtidig redusere mange helseproblemer, som for eksempel hudlidelser, kanalisasjoner og forkjølelse, vektøkning og skjemt blod.

Surkål immun forsterke egenskaper er også på grunn av sin evne til å hjelpe gunstige bakterier kolonisere tarmfloraen. En sunn tarmflora kan forebygge mange sykdommer og sykdommer, mens over-befolkningen i uvennlige bakterier kan føre til alvorlige helsemessige forhold.

3. Kreftforebygging

Kål inneholder potente antioksidanter kalt glukosinolater, som gir kål sin besk og sterk smak og lukt. Under gjæringsprosessen av baren, disse antioksidant phytochemicalas konvertere til isothiocynates, som er forbindelser som har gode kreft effekter.

Disse forbindelser kan forhindre og inhibere kreft cellevekst, eliminere karsinogener og redusere risikoen for hormon-sensitive kreftformer, slik som lever, tykktarm-, lunge-og brystkreft.

4. Høyt vitamin C innhold

En annen stor helsegevinst av surkål ligger i dens høye C-vitamin innhold. Forbruker surkål på regelmessig basis kan bidra til å styrke immunforsvaret og forebygge mange sykdommer. Vitamin C er en kraftig antioksidant som spiller en viktig rolle i mange fysiologiske funksjoner.

Det reaktiverer andre antioksidanter (for eksempel vitamin E), og er viktig for dannelsen av kollagen, noe som er viktig for vekst og reparasjon av legeme-vevet celler. Vitamin C bidrar til å opprettholde sunt tannkjøtt, muskler, blodkar, skjelett og tenner, og fremmer god hjernen fungerer.

Vitamin C hjelper også forvandle kolesterol til gallesyrer, og beskytter kroppen mot frie radikaler.

5. Hjerte helse

Sauerkraut inneholder fytokjemikalier kjent som flavonoider, som har kapasitet til å senke kolesterolnivået i blodet, og derved redusere risikoen for mange hjertesykdommer.

Ernæring fakta

  • En kopp surkål inneholder 32 kalorier, 4 gram fiber, og ingen kolesterol, og ikke fett.
  • Det er en god kilde til vitaminer som vitamin C, vitamin K, vitamin B6 og folat.
  • Den inneholder viktige mineraler som kalsium, magnesium og jern, kalium, kobber og mangan.

Hvis du er en surkål lover, legg igjen en kommentar nedenfor og fortell oss om vi har gått glipp av noe som du synes er viktig. Del dine tips med oss!

Aktuelle artikler