7 tips for å kutte ut raffinert sukker

Raffinert sukker er overalt og kutte den av kostholdet ditt er ikke lett i det hele tatt. Du ville ha å si nei til mange juice, grill sauser, kaker og en hel masse andre søte trusler. Men det er få endringer du kan vedta og gjennomføre i din daglige diett plan som vil gjøre din "sukker abstinenssymptomer" mye lettere å håndtere. Les videre for å oppdage noen viktige måter og tips for å kutte ut raffinert sukker.

7 tips for å kutte ut raffinert sukker

En. Pass opp for skjult sukker og lese etikettene nøye

Det første skrittet for å kutte ut raffinert sukker begynner å lese emballasje etikettene nøye. Alltid velge "sukkerfri" eller "uten tilsatt sukker" produkter.

Absolutt unngå produkter med etiketter bærer ingrediens navn som slutter på-ose. Sukrose, levulose, cellulose, druesukker og fruktsukker er bare forskjellige former for sukker. De kan være skjult i produkter der du minst venter å finne dem, for eksempel ketchup, salatdressinger, forskjellige sauser, brus og mange andre matvarer som ikke nødvendigvis er søt.

Hold deg unna også av naturlige og organiske sukker. De kan være organisk dyrket og behandlet uten kjemikalier, men de er fortsatt sukkere, og de er ikke alltid er uraffinert.

2. Reduser sukker sakte og gradvis

Ikke gå cold turkey. Du kan oppleve abstinenssymptomer og ende opp med å ha alvorlige "sweet tilbakefall". Redusere raffinert sukker inntaket gradvis.

 • Start med å sakte redusere mengden sukker du legger til mat og drikke. I begynnelsen, eliminere bare 1/5 eller 1/8 av den totale mengden av sukker dere bruk. Redusere beløpene gradvis, før du har helt utelukket sukker fra kostholdet ditt.
 • Tillat deg selv en liten søt en gang i blant. Det vil ikke masse opp din diett, og det vil i betydelig grad tilfredsstille din sukker cravings.

3. Kvitte pantry av raffinert sukker og ikke kjøpe godteri

 • Rydd opp i kjøleskap, kjøkken og anretning og kvitte seg med produkter som inneholder raffinert sukker.
 • Slutte å kjøpe søtsaker og matvarer som inneholder selv ørsmå mengder sukker. Si nei til godteri, brus og søte meieriprodukter.
  Hvis du virkelig ikke kan motstå, deretter velge bare en liten søt per dag. Sats på mørk sjokolade!
 • Lær å lage din egen BBQ sauser, krydder og dressinger uten sukker, eller smak dem med små mengder av uraffinert sukker eller naturlige søtstoffer.

4. Bytt til naturlig sukker

Erstatte raffinert sukker med naturlige søtstoffer og rå uraffinert sukker.

 • Bruk rå honning, jaggery (uraffinert ikke-sentrifugal hele rørsukker), søt sorghum sirup, sukkerrør eller sukkerroer melasse, og lønn eller Yacon sirup. De er fremdeles sukker, men de har ikke dramatisk øke blodsukkernivået og noen av dem inneholder mange nyttige næringsstoffer.
 • Opt for stevia, en naturlig nei-fett og ingen kalori søtningsmiddel, stammer fra en sør europeisk plante. En av de største Helsemessige fordeler av stevia er at den ikke påvirker blodsukkeret som fruktose eller raffinert sukker. Av denne grunn hjelper det betraktelig kroppen opprettholde riktig blodsukkeret på en helt naturlig måte.

5. Innbytter smaker og endre oppskrifter

 • Eksperimenter med kanel, appelsinskall, peppermynte, ingefær, mandel ekstrakt, og andre smaker. De vil gi en deilig smak til oppskrifter og redusere behovet for sukker.
 • Bruk frukt til å blidgjøre dine kaker. Frossen, moste eller nyklipt frukt, juice, puréer og tørket fiken, rosiner og dadler, vil gi en utrolig søt smak til bakevarer, kremer og yoghurt.

6. Forbruke mer komplekse karbohydrater

Frukt, grønnsaker og stivelse er rike på naturlig sukker, fiber, vitaminer og mineraler. De inneholder komplekse karbohydrater som vil holde dine søte cravings i sjakk og blodsukkernivået stabilt.

Komplekse karbohydrater er bygget opp av mange sukker enheter, som er vanskeligere å bryte ned, og derfor absorbert fra tarmen til blodet mer gradvis enn enkle sukkerarter. Dette holder blodsukkeret stabilt, og hindrer deg fra å måtte raske leveranser av sukker for å gi energi.

7. Hold stresset under kontroll

Angst, nervøsitet, frustrasjon, depresjon og andre negative følelsesmessige tilstander ofte gjør søker oss psykologisk trøst fra matvarer, og fra søtsaker, spesielt. Prøv å finne de virkelige årsakene til dine sukker krav og hvis de er av psykologisk art, fokusere på å kontrollere dem, ved å hjelpe deg leve et sunnere og mer oppfylle emosjonelle liv.

Aktuelle artikler