7 tips om hvordan man skal håndtere angst

Overdreven bekymring, frykt, spenning, nervøsitet og frykt er alle tegn på angst som kan ha mange negative effekter på menneskets kropp og sinn. Angst kan ofte resultere i ubehagelig hjertebank, svimmelhet, panikkanfall, søvnløshet, svakhet, kortpustethet, og selv kvalme.

7 tips om hvordan man skal håndtere angst

Evnen til å håndtere alle disse stressende følelsene og ta kontroll over dine følelser er svært viktig for din generelle helse og velvære. Les videre for å finne syv enkle og nyttige tips om hvordan man skal håndtere angst og oppnå mental fred og ro.

En. Pass på at du får nok magnesium, kalium og vitamin B

 • Magnesium og kalium-mangel kan føre til mange alvorlige problemer, blant annet søvnløshet og angst. Prøv å legge til din diett flere matvarer som inneholder disse verdifulle mineraler.
 • Øk vitamin B daglig inntak, ved å spise vitamin B rik mat eller ta vitamin B kosttilskudd.
  Vitamin B er ekstremt viktig for nervesystemet - det roer nervene, slapper musklene, reduserer søvnløshet og angst, og øker mental våkenhet.

2. Analyser dine bekymringer og iverksette tiltak

Ikke overse dine bekymringer - møte dem! Prøv å finne ut om det er en gyldig grunn bak dem, eller hvis de er bare forårsaket av unødvendige og imaginære bekymringer.

Hvis dine bekymringer er berettiget, ta affære umiddelbart, og ikke utsette å løse problemet. Hva problemene tankene dine, ikke skjule hodet i sanden og ikke ignorere problemet. Arbeid i stedet på å finne løsninger og sette dem ut i praksis. Ikke la angst ta kontroll over livet ditt!

3. Grøft koffein, alkohol og sigaretter

Kaffe, koffein inneholder søtsaker, alkohol og sigaretter kan overexcite nervesystemet og øke angst symptomer. De kan føre til hjertebank, skjelving, skjelvinger, muskelspenninger og søvnløshet.

Opt for beroligende urtete og drikke dem på en jevnlig basis, flere ganger om dagen.

4. Øv avspenningsteknikker

En annen fin måte å håndtere angst er å praktisere avslapping teknikker.

Å avverge spenning, frykt og bekymringer, må vi aktivere kroppens naturlige avslapping svar. Dette kan gjøres ved å praktisere meditasjon, yoga, dyp pust og strekk. Alle disse teknikkene vil ha mange positive effekter på kropp, sinn og ånd, og forbedre din generelle helse.

5. Trene, spise godt og få nok søvn

 • Regelmessig trening kan bidra til å redusere stress, spenninger og angst. Faktisk kan fysisk aktivitet og idrett hjelpe hjernen slipper kjemikalier kjent som endorfiner, som har humør styrke egenskaper.
  Alle øvelser er bra, men det er alltid bedre å velge mer avslappende aktiviteter som tai chi, dans, gå eller svømme.
 • Sult, overspising og dårlige kostvaner kan også i stor grad bidra til angst. Undersøke kostholdet, snakke med en ernæringsfysiolog om nødvendig, og inkluderer mer kalium, magnesium og vitamin B inneholder matvarer i ditt vanlige kosthold.
 • Prøv å få minst åtte timer søvn hver natt. En god natts søvn vil ha mange gunstige effekter på nervesystemet. Hvis du lider av søvnløshet, hjelpe deg med naturmidler - visse urter inneholder naturlige stoffer som har evnen til å roe nervene og indusere avslapning.

6. Ta en pause en gang i blant

En annen god teknikk for å håndtere angst er å ta regelmessige pauser fra arbeidet og fra din daglige rutine. En gang i blant, må du stoppe alt du gjør, slå av datamaskinen, slå av telefonen, og utsette din ansvar, oppgaver og forpliktelser for noen timer. Verden vil ikke komme styrter ned hvis du gjør det!

Ikke ta pauser kan føre til en gradvis oppbygging av stress og spenning, og øke din angst symptomer. Stepping tilbake fra din daglige rutine kan i stedet friske opp tankene, tømme hodet og slappe uptight nerver.

7. Finn distraksjoner, sosialisere og unn deg

 • Finn distraksjoner som ikke vil tillate deg å dvele ved dine bekymringer og problemer. Starte en ny hobby, sport, eller kurset vil i stor grad redusere angst symptomer og fylle tankene med positive tanker. Om det vil være dans, matlaging, maling, turgåing, svømming, lesing eller å elske, vil det sikkert hjelpe deg mye i å håndtere angst.
 • Sosialisere med andre mennesker. Organisere middager, invitere dem over og gå ut så mye som mulig. Å være alene og tenke over din problemer vil bare mate din angst og føle deg mer nervøs og deprimert.
 • Unn deg selv en beroligende, full kroppsmassasje, en aromaterapi økt, eller en annen spa service. Gå til en konsert eller til en hyggelig restaurant, kjøpe deg en ny kjole, bok eller parfyme, eller gjøre noe annet som gjør at du føler deg glad og avslappet. Begynn å dedikere mer tid til deg selv, som du er den viktigste personen i livet ditt. Å ha selvrespekt vil hjelpe deg å takle din angst på en annen måte.

Forhåpentligvis vil dette innlegget vil hjelpe deg å redusere angst og oppnå mer ro og stillhet. Vennligst gi oss beskjed og dele dine erfaringer med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler