8 nyttige tips om hvordan du kan bli kvitt nakkesmerter

De fleste har opplevd nakkesmerter minst en gang i løpet av sin levetid. Det er en av de mest vanlige smerter, som vanligvis utløst av dårlig holdning, feil leggevaner og stress. Men det er mange måter å lindre dette ubehaget, og følgende er 8 nyttige tips og hint som vil hjelpe deg å bli kvitt nakkesmerter raskt og effektivt.

8 nyttige tips om hvordan du kan bli kvitt nakkesmerter

En. Forbedre holdningen din

Nakkesmerter er ofte forårsaket av dårlig holdning vaner. Uriktig ryggrad og nakke krumning kan føre til en stor del av smerte over tid, så vel som fører til alvorlige helseproblemer.

Les følgende tips og lære hvordan du kan forbedre din holdning. Det vil hjelpe deg å bli kvitt den irriterende nakkesmerter.

Sittestilling

 • Når du arbeider ved datamaskinen eller på skrivebordet, må du ha skjermen i øyehøyde og holde ryggen rett. Hodet skal være på linje med ryggraden og skuldrene trukket litt tilbake, inntil overkroppen er oppreist. Holder ryggen lett buet ut vil hindre ryggraden og nakken bøyes frem, i en anstrengt posisjon.
  Regelmessige pauser er også svært viktig!
 • Når du kjører, justere setet for å holde ryggen rett. Bruk nakkestøtte å sørge for at halsen er på linje med resten av ryggraden.
 • Lesing og TV-titting kan også la deg verkende og stiv. Husk alltid å holde ryggen i oppreist stilling, og selv her bruke en nakkepute eller en liten pute bak hodet, for å sikre riktig justering av hodet, nakken og ryggen.

Stående og gående stilling

 • Alltid holde ryggen rett og skuldrene litt bakover. Unngå høye hæler så mye som mulig - de vil endre kroppens holdning og øke nakkesmerter.

Telefonbruk og vesker

 • Du bør øve god holdning, selv når du bruker telefonen. Få et headset, og absolutt unngå cradling mottakeren mellom øret og skulderen for å holde hendene frie. Å ha hodet bøyd til den ene siden er en av de verste stillinger for deg halsen.
 • Bære vesker kan også forårsake alvorlige nakkesmerter. Ikke noen gang overbelaste vesken - det bør ikke veie mer enn 3 pounds. Bruke samme skulder å bære bagen er også en av de verste tingene du kan gjøre for nakken din. Å kvitte seg med nakkesmerter, alternative skuldre jevnlig hele dagen.

2. Gå regelmessig nakken tøyningsøvelser

Regelmessige tøyningsøvelser vil bidra til å forebygge og lindre nakkesmerter.

Skulder shrugs

 • For å redusere spenninger i nakken, holde armene hengende løst på sidene og løft og trekke på skuldrene opp mot ørene. Hold i 10 sekunder, og slipp. Gjenta denne bevegelse flere ganger og gjøre denne øvelsen 4 til 5 ganger daglig.

Hodet vippes

 • Hold venstre arm hengende ned langs siden, pakk din høyre arm rundt på venstre side av hodet ditt, og plassere din høyre hånd over venstre øre. Bøy hodet til høyre, trykke den forsiktig med høyre hånd. Hold i 10 sekunder. Da slipper og gjenta på den andre siden. Gjør denne øvelsen seks ganger om dagen, og ellers når det er nødvendig.
 • Plasser hendene på baksiden av hodet og sakte bøye hodet fremover, slippe haken mot brystet. Mens du gjør det, trykk forsiktig hodet med hendene.

Hode og nakke rotasjoner

 • Hold nakken og ryggen i oppreist posisjon og se rett frem. Nå snu hodet til høyre, og deretter til venstre. Hold hver strekning på fem sekunder, og gjenta bevegelsen 10 ganger på hver side.
 • Trykk haken mot halsen, sakte rotere nakken til høyre, deretter bøye hodet bakover, ser på taket. Roter til venstre og deretter forover i startposisjon. Gjenta i den andre retningen, og gjør denne bevegelse fem ganger på hver side.

3. Massasje

Massasje kan også gi en midlertidig lindring til nakkesmerter og slappe muskler. Bruk tommelen, langfingeren og pekefingeren til å massere nakken og skuldrene, eller få en profesjonell massasje på en Day Spa.

4. Slapp av og eliminere stress

Stress er en vanlig årsak til nakkesmerter. Å kvitte seg med nakkesmerter, ta hyppige pauser i løpet av dagen og øve litt avslapping teknikker, for eksempel yoga og meditasjon. Et annet godt tips er å bare legge seg ned på gulvet på ryggen, lukk øynene og pust dypt. Det vil hjelpe deg å slappe av og bli kvitt stress. Og nakken vil ha stor nytte!

5. Ta varme dusjer

La varmt vann kjøre over nakken din, og sørg for å holde ryggen og nakken rett mens du gjør det. Det vil hjelpe å løse opp spenninger, slappe av stive muskler og redusere nakkesmerter.

6. Varme og kalde omslag

 • Bruk varmeputer å slappe av i nakken og redusere smerte - det er en av de eldste rettsmidler for nakkesmerter. Det vil løsne stramme muskler og ta litt press av din nakke.
 • Du kan også bruke kalde omslag eller isposer på halsen din. Det vil redusere hevelse og gi lindring til nakkesmerter. Ikke holde is i mer enn 10 minutter om gangen, og alltid vikle dine pakker i et håndkle.

7. Forbedre din sovestilling

Sove på en fast madrass og bruke bare en pute. Absolutt unngå store, tykke og faste puter.

Ikke sove på magen din, som det vil tvinge deg til å vri hodet og nakken. Holde hodet og nakken i en forvridd stilling kan føre til belastning og smerte.

8. Smertestillende kremer

Du kan prøve over disk kremer som inneholder Paracetamol eller Ibuprofen, eller velge naturmidler.

Bengay eller Tiger balsam, samt urter som Arnica, johannesurt, Rue, Djevelens klo, Willow bark, har store smertestillende og anti-inflammatoriske egenskaper. De er tilgjengelige enten som salver, eller i en kapsel eller skjær form.

Mentol, kamfer og capsaicin kan også være svært nyttig.

Som du ser, er det flere teknikker og hjem rettsmidler for å bli kvitt nakkesmerter. Hvis du bruker alle av dem, vil nakkesmerter sikkert aldri komme tilbake igjen! La oss få vite vite om disse tipsene har fungert for deg - dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler