8 tranebær juice helsemessige fordeler

Det er ikke bare en ekstremt deilig og forfriskende drink, men tranebærjuice er også eksepsjonelt bra for kroppens helse. Det er en god kilde for vitamin C, kostfiber og beta-karoten, og den inneholder mineraler som mangan, kalsium fosfor, kalium og natrium, samt rikelig med antioksidanter.

8 tranebær juice helsemessige fordeler

Men du bør alltid sørge for at det er en 100% tranebærjuice, uten konserveringsmidler eller kunstige smaker, og fargene lagt til.

Men la oss finne ut mer om tranebær juice helsemessige fordeler.

En. Tranebærjuice forhindrer urin-skrift infeksjoner

Dette er en av de mest populære tranebærjuice helsefordeler. Drikke ett glass tranebærjuice om dagen kan bidra til å forebygge urinveisinfeksjoner fra fullt utvikle og å rense blære og nyrer av dårlige bakterier, og skadelige giftstoffer og avfall.

En grunn til dette er at tyttebær inneholder antioksidant forbindelser som kalles proantocyanidiner, som hemmer E. coli bakterier fester seg til veggene i urinveiene.

Tranebærjuice har også en høy syrlig innhold som fører til utskillelse av store mengder hippursyre, noe som gjør blæren et mindre gjestfritt sted å invadere bakterier som forårsaker infeksjoner.

2. Hindrer dannelse av nyrestein

Den høye mengden av vitamin C og andre sure komponenter i tranebærjuice bidrar til å hindre utviklingen av nyrestein. I noen tilfeller kan det også hjelpe til å bryte dem ned.

3. Forbedrer kardiovaskulær helse

Drikke tranebærjuice kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer, og styrke immunforsvaret.

Tyttebær inneholder store mengder polyfenoler antioksidanter og fytokjemikalier, som har evnen til å øke gode kolesterolet og redusere dårlige kolesterolet i blodet. Dette er svært viktig for å opprettholde god kardiovaskulær helse.

4. Hemmer veksten av kreftceller

Regelmessig inntak av tranebærjuice kan forebygge og hemme veksten av svulster, og forskjellige kreftceller. Dette skyldes potent antioksidant forbindelser som finnes i tyttebær, kjent som proantocyanidiner. Disse forbindelser har evnen til å bekjempe frie radikaler, og for å forhindre mikro-tumorer og kreft fra utvikling og spredning.

5. Hindrer magesår

Tranebærjuice har evnen til å ødelegge Helicobacter pylori bakterier. Det hindrer den fra å feste seg magen vegger og tarmer, og dermed hemmer veksten av magesår.

6. Reduserer plakk og hindrer tannråte

En annen stor tranebærjuice helsegevinst! Denne utrolige juice kan også hemme veksten av munnen bakterier som forårsaker tannkjøttsykdommer, plakk, og hull i tennene og forfall. Sin anti-inflammatorisk virkning kan i stedet redusere og lindre periodontale problemer.

Regelmessig inntak av tranebærjuice kan derfor sørge for rene og sunne tenner og munn!

7. Botemidler forkjølelse og kamper luftveisinfeksjoner

Stoffer som finnes i tranebærjuice har evnen til å avverge infeksjoner og bekjempe bakterier som forårsaker røykkanaler og forkjølelse. Det hjelper også å forhindre sår hals, hoste og andre luftveisproblemer.

Cranberry juice kan hemme visse stammer av Haemophilus influensa, som er en type av bakterier som oftest fører øret og øvre luftveisinfeksjoner, spesielt med barn.

8. Fremmer vekttap

Cranberry juice inneholder organiske syrer som emulsify fett. Med andre ord, de hjelper til å bryte ned fett i kroppen. Av denne grunn, kan tranebærjuice være svært nyttig for å miste og opprettholde vekten.

Alt i alt, har tranebærjuice noen virkelig eksepsjonelle helsemessige fordeler. Så drikk det! Hvis du er en tranebærjuice fan, kan du dele dine tanker og tips med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss hvordan det fungerer for deg!

Aktuelle artikler