Alt du trenger å vite om keisersnitt

Dr. Hadley forteller deg alt det er å vite om den beryktede C-seksjon! Når er det nødvendig? Hva bør du vurdere når du velger for keisersnitt? Prosedyren, risikoen og fordelene - lese alt om dem her!

Alt du trenger å vite om keisersnitt

Med utviklingen av teknologi, kunnskap og kompetanse når det kommer til denne operasjonen, er antall keisersnitt gjort i de siste 10 årene betydelig høyere enn det var bare et tiår siden. Også endringen i gjennomsnittlig år med mødre å være, stige i fedme i befolkningen og lignende helserelaterte spørsmål er ansvarlig for mer og mer kvinne velger å gå for en Keisersnitt snarere enn "normalt" vaginal fødsel.

Og så må du telle dem som er rett og slett forvirret og forvirret av tanken på å skyve en £ 3 babyen gjennom et lite hull i kroppen sin. Ja, i disse dager, mange kvinner velger å gå den andre veien bare for å unngå å oppleve veer.

Så, når alle disse legger opp får du et ganske høyt antall keisersnitt prosedyrer gjort hvert år i USA alene! Faktisk, i dag, er så mange som én av tre babyer født via keisersnitt.

Men meningene om emnet fortsatt variere, selv innenfor det medisinske fellesskapet. På den ene siden har du de som er konsekvent i å tenke at det faktum at et keisersnitt er en operasjon er nok til å prøve og unngå det hvis mulig. På den andre siden har du de ens priste sine fordeler - spesielt i de tilfeller hvor det er faktisk mindre risikabelt alternativ for fødselen.

Saken er at det er noen tilfeller der en c-delen er bare anbefalt av legen om du vil det eller ikke.

For eksempel, er det anses å være det beste alternativet for tyngre kvinner (med BMI over 30). Dette handler om ren logikk - større damene har større babyer. Også disse kvinnene ofte har noen vekt relaterte helseproblemer, som høyt blodtrykk, og det kan være vanskeligere for dem å presse babyen ut. Det er derfor det er best å gå med keisersnitt for å unngå mulige problemer med vaginal fødsel.

Deretter vil det også bli anbefalt for eldre mødre å velge en C-delen. Igjen ville det være mindre risikabelt enn å skyve barnet ut, spesielt hvis de har gjennomgått noen form for fruktbarhet behandling som kan resultere i å ha tvillinger, trillinger osv.

Også, kan du ikke ha visst dette, men mesteparten av tiden når kvinner går gjennom med indusere arbeidskraft med medisiner og andre metoder det resulterer i å måtte ha en C-delen.

Til slutt, hvis du allerede har hatt en C-delen er det best du holder deg med det annenhver gang du føder. Det er faktisk nylig blitt konkludert med at arrene du har fra første Keisersnitt rett og slett ikke kan holde i mange tilfeller, og du må kanskje ha en nødsituasjon C-delen - så det ville være smart å virkelig tenke gjennom alternativene.

Så igjen ha flere keisersnitt er ikke helt sikker heller - det er en risiko for at arrvev herding eller morkaken implantere unormalt.

Andre risikoer av en keisersnitt er knyttet til det enkle faktum at det er tross alt en operasjon - det kan være infeksjoner, blod kluter, blodtap...

Som for smerte hver alternativet har sine fordeler - med en C-delen du går gjennom levering uten den, men oppgangen varer i flere uker, med vaginal fødsel kan du ikke unngå smerten ved å føde, men utvinning perioden er vesentlig kortere - bare noen få dager.

Konklusjonen er at det er tilfeller der det er ganske åpenbart en C-delen vil være det beste valget, og i de tilfeller legen din vil anbefale den. Hvis du ikke har noen egenskaper eller helsemessige problemer som vil kreve deg til å ta denne retningen valget er ditt.

Måten å gjøre det beste valget er å ha en god lang prat med legen din og virkelig se på alle konsekvenser. Hvert svangerskap er forskjellige, og selv om denne informasjonen er en god retningslinje, hvis du er usikker er det beste du får råd fra din egen lege, som er godt informert om din helse.

Aktuelle artikler