Alt du trenger å vite om overgangsalder

Hvordan det skjer? Når? Hva er symptomene? Er hormonbehandling riktig for deg? Dr. Hadley er å gi deg svar på alle de spørsmålene du måtte ha. Her er alt du trenger å vite om overgangsalderen!

Alt du trenger å vite om overgangsalder

Menopause er noe enhver kvinne går gjennom.

Det er ikke en helsetilstand. Det er rett og slett en fysiologisk prosess som skjer når en kvinne treffer en viss alder (vanligvis begynnelsen av førtiårene - slutten av femtiårene). Hvilken alder dette vil bli varierer svært mye fra kvinne til kvinne, men dette er definitivt noe som vil skje og noe som er veldig naturlig.

Men overgangsalder oppfattes å være dette skremmende øyeblikk når du gjennomgår drastiske forandringer i kroppen din og generelt. Dette er ikke den riktige måten å se på det overhodet. Det bør bli sett på som noe helt naturlig som kan eller ikke kan ha visse presentasjoner og symptomer. Hva er mindre kjent er at en kvinne som er helt sunt generelt og ikke har noen helseproblemer er sannsynlig å gå gjennom overgangsalder uten ubehag.

Vanlige symptomer:

Hvis du er påvirket av premenopausale de vanligste symptomene er:

  • uregelmessig menstruasjon
  • hoppe perioder
  • perioder tyngre / lettere enn vanlig
  • hetetokter
  • vaginal tørrhet
  • forverring av blærekontroll / blære irritabilitet
  • humørsvingninger
  • tap av søvn

Hva som forårsaker disse symptomene er det faktum at eggstokkene ikke bare slutte å produsere egg når overgangsalderen nærmer seg - de også redusere sin produksjon av progesteron og østrogen som fører til endringer som skjer i kroppen din.

Imidlertid kan disse symptomene være effektivt håndtert. Jada, kan noen av dem være ganske ubehagelig, men det er ikke å vite nøyaktig hva som skjer, livets påkjenninger og andre helserelaterte problemer er hva som gjør gå gjennom overgangsalder virke som en stor avtale i stedet for en normal aldringsprosessen.

Det er ting du kan gjøre for å prøve og lindre alle av symptomene nevnt ovenfor, som å spise godt, trene, iført løs bomull klær og holde huset / rommet kult... Det beste du kan for å er å bare gå om livet ditt, med støtte fra dine venner (som kan ha gått, eller går gjennom de samme tingene) og familien.

Hvis symptomene er veiing tungt på deg hormonbehandling kan være det rette for deg! Faktisk er mange kvinner går gjennom med det, og det er klart definitivt hvorfor - for å gjøre opp for å miste alt som østrogen. Lavt østrogennivå kan faktisk føre til mer alvorlige helseproblemer som osteoporose (den benskjørhet), koronarsykdom, leddgikt, Alzheimers osv. Faktum i saken er at østrogennivået er svært viktig for å holde kroppen frisk, så, hvis det ikke produserer så mye av det som før - noe bør gjøres for å forhindre mulige helseproblemer. Selv om ikke alle kvinner får noen av disse hvis de ikke får HT - langt fra det, er det fortsatt kan være smart å tenke på det.

Hormonbehandling er i utgangspunktet behandling program der en kvinne tar østrogen og progestin (som er en syntetisk form eller progesteron) for å supplere de lave doser av disse hormonene hennes kropp er nå produserer. HT kan avlaste alle de symptomene nevnt over og lavere risiko for noen sykdommer som er relatert til reduksjon av østrogennivået.

Men det er ikke helt risikofritt (hvis langvarig det øker risikoen for brystkreft og kan øke risikoen for blod kluter), spesielt hvis du har noen helsemessige problemer så du må trøste deg med legen din før du gjennomgår HT.

Aktuelle artikler