Color terapi - hva er det og hvordan virker det?

Føler du deg rosa, grønn eller blå i dag? Eller kanskje grønn? Hvor mange ganger har du følt bedre iført en bestemt farge i stedet for en annen? Hvor mange ganger har en bestemt farge påvirket humøret, noe som gjør at du føler deg enten stor eller helt ute av slag?

Fargeterapi og # 8211; hva er det og hvordan virker det?

Vel, alle farger forårsake forskjellige følelsesmessige, psykologiske og fysiske reaksjoner og hver farge har ulike helbredende krefter. Dette kalles fargeterapi og det beste med det er at du kan praktisere det når som helst og hvor som helst alene!

Nå, les videre for å finne ut mer om fargeterapi, og finne ut nøyaktig hva det er og hvordan det fungerer. Tro meg, du vil synes det er utrolig, og utrolig effektiv akkurat som jeg gjorde!

Hva er fargeterapi?

Først av alt, det er ikke en av de mange new age teorier som nettopp har blitt oppfunnet, men en av de eldste behandlingsformer noensinne brukt av mannen.

Det er en av de mest effektive helhetlige helbredende metoder, som benytter farger for å påvirke humøret, følelser, og noen ganger til og med helse. Dette kan oppnås enten gjennom farge terapitimer utført av profesjonelle utøvere, eller rett og slett ved å lære å bruke farger i hverdagen.

Ifølge prinsippene for fargeterapi, hver farge har en bestemt vibrasjonsenergi som stimulerer bestemte energi felt i kroppen din. Med andre ord, påvirker fargeterapi ulike nerve sentre og nettverk, som er ansvarlig for ulike følelser og opplevelser.

For å sette det i enda enklere termer, farger har den fantastiske evnen til å påvirke vårt humør enten positivt eller negativt. Og jeg er sikker på at du vil alle enige om at dette er helt sant! Selv forskere, som har studert farger og lys, erkjenner at forskjellige farger kan fremkalle ulike emosjonelle reaksjoner hos mennesker.

Noen ord om farge terapitimer

Color terapitimer utføres vanligvis i et mørkt rom, hvor en utdannet terapeut gjelder lys og farge til ulike deler av mottakerens kropp eller hans hele kroppen. Terapeuten kan bruke ulike metoder og verktøy, inkludert fargede optiske lysbilder, farge essenser på huden, fargeterapi lamper, pulset lys og lavt nivå laser terapi (LLLT). På denne måten arbeider han for å bedre fysisk, følelsesmessig, åndelig eller mental velvære.

Selvhjelp fargeterapi og bruk av farger i hjemmet

Forstå hvorfor enkelte fargene påvirker deg positivt og andre negativt, samt kjenne hver farge spesifikke egenskaper, kan hjelpe deg å bruke farger i det daglige liv for å forbedre humøret, aktivere energi, roe nervene, sover bedre, og selv redusere food cravings og fremme vekt tap.

Det er forskjellige måter å bruke farger for terapeutiske formål, og det er forskjellige måter å innlemme fargeterapi i din hverdag.

For eksempel:

 • Gul styrker nervene og stimulerer hjernen;
 • Blå slapper av, fremmer rolig søvn og reduserer appetitten;
 • Red er stimulerende og energigivende;
 • Grønt er beroligende og beroligende;
 • Hvitt er positivt for ånd og sjel;
 • Orange løfter opp ånden;
 • Violet reduserer stress og spenninger, og er en naturlig appetitt suppressant;

Vår tiltrekning til bestemte farger kan nettopp tyde på en spesiell energi ubalanse i kroppen vår, og forklare hvorfor vi føler på en bestemt måte. Hver farge er forbundet med ulike følelser og kroppsdeler, og hver farge har en veldig spesifikk vibrasjon. Noen ganger kroppen vår trenger en bestemt farge vibrasjon for å føle seg bedre.

Ved hjelp av farger som et verktøy for å føle seg bedre er derfor en svært effektiv måte å forbedre din generelle velvære. Listet nedenfor er noen av de måter å bruke fargeterapi til ditt daglige liv.

 • Velge matvarer for sine farger;
 • Iført visse fargede klær og smykker (iført en feil farge kan gjøre deg forferdelig!)
 • Filtrert lamper som avgir forskjellige fargede lysene;
 • Fargeterapi briller (du kan se verden gjennom den fargen du vil!)
 • Fargeterapi badeoljer;
 • Sleeping ark i bestemte farger;
 • Møbler og vegg farger;
 • Interiørdesign farger (blå er avslappende, mens hvit renser sinnet og renser ånd - gode farger til soverommet);

Dette er bare noen av eksemplene på hvordan du kan bruke farger. Følg våre neste innlegg, og du vil lære mer om hver farge spesifikke egenskaper - hva er det godt for, hvorfor du er tiltrukket av det, hvordan og hvorfor det gjør at du føler deg på en bestemt måte, og hvordan og hvor du skal bruke den.

Nyttig tips - solarized vann

Solarized vann er en fantastisk og utrolig enkel måte å bruke farge på kroppen og oppnå fordeler fra fargeterapi.

Faktisk, da satt i en farget flaske eller glass krukke, og utsettes for sollys i flere timer, blir vannet solarized og absorberer noen vibrasjonsenergi av den aktuelle fargen. Den kan brukes behandle forskjellige problemer, og du kan enten drikke et par skjeer av dette vannet om dagen, eller bruke den direkte på huden din. Prøv det, det fungerer kjempebra!

Hvis du ikke har en farget flaske, kan du også pakke inn noen fargede cellofan rundt noen glassbeholder.

Noen flere gunstige effekter av farge terapi

En. Farger kan også bidra til å oppmuntre kroppens egen helingsprosess!

2. Fargeterapi er brukt som en komplementær behandling av en rekke sykdommer og sykdommer, inkludert astma, fordøyelsesproblemer, revmatisme, sirkulasjon, feber, og mange andre.

3. Fargeterapi har ingen kontraindikasjoner, og det kan trygt brukes på spedbarn, barn, eldre mennesker, så vel som på mennesker som lider av alvorlige sykdommer eller pasienter utvinne fra post-kirurgisk traume.

Hvis du er en farge lover, kan du dele dine erfaringer og tips i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre om dine favoritt farger og hvordan de påvirker deg!

Aktuelle artikler