Color terapi - kraften i blått

Er du inspirert av alt som er blått? Er du i det siste iført blå klær, vesker, sko, neglelakk og tenker på å kjøpe blå laken? Så dette er definitivt en artikkel som du bør lese.

Color terapi - kraften i blått

Når jeg tenker på blå, minner det meg om vide himmel, åpne hav og dype blå netter - det er en farge som genererer dyptgripende beroligende effekten på min kropp, sinn og ånd. Men hver enkelt av oss er berørt av denne fargen på en annen måte. Ta litt tid til å utforske kraften i blått og lære å bruke det for din egen personlige, følelsesmessige og åndelige behov. Stol på meg, hvis du har brukt denne fargen til hverdagen på en korrekt måte, vil du ha stor nytte av det!

Bare noen få grunnleggende fakta om fargen blå

En. Blå er relatert til hals chakra, som kontrollerer halsen, øvre lungene og luftveiene, mens endokrin kjertel er skjoldbruskkjertelen.

2. Fargen blå og hals chakra er knyttet til viljestyrke, kommunikasjon, og selvutfoldelse - med andre ord, vår evne til å uttrykke våre behov, ønsker og tanker.

3. Noen positive sider ved denne fargen når dens vibrasjoner er balansert (dvs. når hals chakra er balansert) er: lojalitet, tactfulness, pålitelighet, ro, tro, aspirasjon og kreative uttrykk.

Dens negative effekter (ubalansert hals chakra eller grønn farge) kan omfatte utroskap, aloofness, isolasjon, untrustworthiness, selvrettferdighet, kulde og depresjon.

Komplementære farge

Komplementære farger er de som motsetter hverandre på fargehjulet. De lyse og balansere hverandre.

Den komplementære fargen blå er oransje.

Fysiske sykdommer som behandles med blå

I sin bok "The of Light og farge», Dr. Edwin Babbitt heter det at "blue ray er en av de største antiseptiske midler i verden."

Blå er kjøling, sedativ og beroligende til kroppens system og det kan lindre mange inflammatoriske sykdommer.

Hvis du lider av noen av følgende problemer, prøv å bruke mer blått i hverdagen, og det vil gi deg stor lettelse:

  • Feber;
  • Luftveiene problemer - sår hals, astma, etc;
  • Høyt blodtrykk;
  • Hud og tannkjøtt betennelser;
  • Ulike venøse tilstander i kroppen;
  • Smerte;
  • Burns;
  • Blåmerker;
  • Barnesykdommer;
  • Revmatisme;

Blå kan også bidra til å stoppe blødningen.

Psykologiske aspekter av blått

Iført blå er utrolig fredelig og beroligende. Blå kan roe over-excited nerver, lindre angst og fysisk stress, og slappe muskler. Hvis du har hatt en følelsesmessig sjokk eller et nervøst sammenbrudd, eller du føler seg redd eller frustrert, blå er fargen for deg.

Blå er forbundet med tale og er et svært nyttig farge å ha på når du snakker i offentligheten, for det oppmuntrer enkel flyt av kommunikasjon og ytringsfrihet. Det fremmer diplomati og forhandlingsteknikk, og tilbyr pålitelighet, fred og ro til folk lytter til deg. Det gir troverdighet og autoritet til å tale din og hjelper deg utstråle vennlighet og godhet mens du prøver å formidle noe viktig.

Ikke bruk eller slitasje blå i følgende tilfeller:

En. Hvis du føler deg trist, ensom eller deprimert;
2. Hvis du er over-kritisk mot deg selv og andre;
3. Hvis du lider av dårlig sirkulasjon - blå er en kald farge;
4. Hvis du har forkjølelse, innsnevring av muskler, lammelser;

Bruk og slitasje blå når:

1. Du trenger å roe ned og slappe av;
2. Når du ikke får sove;
3. Når du har luftveiene problemer;
4. Når du ønsker å formidle viktige ting;
5. Når du ønsker å gi inntrykk av autoritet og ro;
6. Når du trenger å få mer organisert;

En overdose av blått

En overdose av blått, slik som å være omgitt av for mye blått, iført altfor mange blå klær, eller bli utsatt for blå stråler i mer enn 10 minutter kan gjøre deg deprimert, sliten, kald, reservert og trist.

For å unngå dette, bør du alltid balansere den med dens komplementære farge, oransje.

Fargeterapi og kraften i blått i hverdagen

En. Å være en beroligende og mentalt avslappende farger, er blå utmerket for rom beregnet for avslapning og sove, men det bør ikke brukes i rom skapt for fysisk aktivitet og lek.

2. Blå fremmer god søvn og er en perfekt farge for pyjamas, sengetøy, gardiner og blå natt pærer.

3. Blå er en ideell farge for hyper-aktive barn som trenger å roe ned og konsentrere seg om leksene.

4. Hvis du trenger mer blått i livet ditt, kan du bruke blå edelstener eller plassere dem på forskjellige steder rundt huset ditt. Noen av de beste blå edelstener er: azurite, blå blonder Agate, blå turkis, blå safir, blå topas, celestite, covelite, lapis lazuli, kyanitt, og sodalite.

5. Studier har også vist at blå er en fin farge til å undertrykke appetitt når du prøver å gå ned i vekt! Og det er helt sant! Prøv å sette en blå lyspære i kjøleskapet og absolutt unngå røde lys, som i stedet er veldig stimulerende. Du vil se gode resultater!

Vær så snill, dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor og fortell oss hva du synes om denne fantastiske farger!

Aktuelle artikler