Color terapi - kraften i rødt

Rød leppestift, røde sko, rød kjole, rød frakk, og selv rødt hår kanskje? Er du også veldig tiltrukket av denne fargen? Vel, er rød fargen for brann, kjærlighet, lidenskap, energi og sensualitet, og det er absolutt en farge som vekker ånden og liver følelser. Men det er mer enn bare det!

Color terapi - kraften i rødt

Les nedenfor for å lære mer om kraften i rødt og finne ut hvorfor denne fargen har slike utrolige effekter på kropp og sinn. Og tro meg... du kommer til å elske det enda mer enn før!

"Rød er den ultimate kur for tristhet." - Bill Blass

"Når du er i tvil, bruk rød." - Bill Blass

Bare noen få viktige fakta om red...

En. Rød er forbundet med basen chakra lokalisert i den sakrale område, på basis av ryggraden. Organer knyttet til dette chakra er nyrer og blæren, men hofter, virvelsøylen, og ben er også knyttet til den. Dens endokrin kjertel er binyrene.

2. Red er en stimulerende farge knyttet til vitalitet, mot, viljestyrke, selvtillit, selvinnsikt, styrke og seksualitet. Det er også forbundet med stabilitet, sikkerhet og styrking av livskraft.

3. Positive sider ved den røde fargen (dvs. når den røde fargen eller basen chakra er balansert) inkluderer: mot, styrke, pionerånd, sterk vilje, besluttsomhet, spontanitet, og frimodighet.

Negative aspekter av den røde fargen (dvs. når den røde fargen eller basen chakra er ubalansert) er: frykt, sinne, egoisme, vold, grusomhet, resentfulness, stahet, konkurranseevne og frustrasjon.

Komplementære farge

Den komplementære fargen rød er turkis.

Fysiske lidelser som kan behandles med rød

Rød stimulerer sirkulasjons-og sentralnervesystemet, øker energi, hever kroppstemperatur, og eksiterer sanseorganer og sensoriske nerve funksjoner.

Faktisk stimulerer denne utrolig farge blodsirkulasjonen i kjølige ekstremiteter, og er meget gunstig for å øke lavt blodtrykk, så vel som for behandling av anemi og forstyrrelser relatert til lukt, syn, hørsel, smak og berøring.

Red er også bra for slim plager, lunger, forkjølelse, frysninger, bronkitt, lungebetennelse, og fysisk svakhet.

Red energi leveren, bygger hemoglobin, og forbedrer muskelsystemet. Det er også en appetitt stimulerende.

Men fremfor alt, styrker rød og gir fysisk energi.

Psykologiske aspekter ved rødt

Brenning med ønske? Brenning med rødt?

Vel, er rød stimulerende, antidepressiva, og som vi allerede har nevnt ovenfor, begeistrer rød sentralnervesystemet.

Det stimulerer intense følelser, som lidenskap, sex, kjærlighet, begjær, men også sinne, hat og hevn.

Red er bra for folk som mangler mot, motivasjon og initiativ. Det fremmer lykke, og det er energigivende.

Bruke og bære rødt når:

 • Du ønsker å øke din seksuelle lyst.
 • Når du trenger å aktivisere og aktivere selv.
 • Når du ønsker å stimulere appetitten.

Ikke bruk eller slitasje rødt under følgende forhold:

 • Hypertensjon og høyt blodtrykk -
  rød øker blodstrømmen;
 • Hjertesykdommer;
 • Søvnproblemer;
 • Feber;
 • Nervøs og irritabel temperamenter;
 • Følelsesmessig svakhet;
 • Emosjonelle forstyrrelser;
 • Frustrasjon, nervøsitet, utålmodighet;
 • Inflammatoriske tilstander;
 • Hvis du er av rødmusset hud;
 • Hvis du er under stress og ute av sync med deg selv -
  røde vil bare forverre situasjonen;
 • Hvis du ikke ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet;

En overdose av rødt

Overeksponering for rød og overdreven bruk av rødt kan forårsake uønskede effekter. Det kan være over-stimulerende og forårsake feber, irritabilitet, fiendtlighet, aggressivitet, og utmattelse. Det kan overdrevent øke blodtrykket, forårsake emosjonelle pigger og fremme sinne og vold.

Disse negative effektene kan være balansert og lindres med turkis, blått og grønt.

Fargeterapi og kraften i rødt i hverdagen

En. Vel, vi vet alle at menn er mer tiltrukket av kvinner kledd i rødt, og dette har blitt bevist av psykologisk forskning. Rød er fargen for lidenskap, så hvis du ønsker å forføre din mann, bære det!

2. Red er også veldig bra for tretthet, utmattelse og slapphet, ettersom det er den fargen som øker energi ved å gjøre kroppen din slipper mer adrenalin. Iført røde tilbehør eller klær vil derfor hjelpe deg å løfte opp din ånd når du føler deg nedfor.

3. Red vil også bidra til å øke selvtilliten.

4. En skvett rød farge her og der i huset ditt vil stimulere dine følelser og få litt varme til ditt rom.

Red kan brukes i all slags aktivitet rom, men det er ikke anbefalt for rasteplasser. Men hvis du ønsker å krydre opp ditt sexliv og opphisse kroppen din, kan du legge til noen røde objekter inn i soverommet. De vil skape mer intimitet og øke libido!

En. Rød farge er et sentralstimulerende. Hvis du føler deg trøtt eller lat, bør du spise noen røde frukter og grønnsaker for å øke opp energinivået. Plassere noen friske røde blomster på forskjellige steder i huset ditt vil også vekke din ånd og stimulere hjernens aktivitet. Faktisk er rødt en god farge å innlemme i studioer og kontorer, men i små doser og alltid balansert med turkis og blå.

2. Flegmatisk barn skal gjøre lekser under en rød pære

3. Innslag av rødt i hjemmet vil også føle deg mer sikker og energisk, og hjelpe deg å konsentrere deg bedre på noen intellektuell oppgave.

4. Du kan også hjelpe deg med røde edelstener - de har utmerket helbredende egenskaper! Noen av de beste er: rød spinell, rubin, jordbær kvarts, rød granat, kirsebær opal, og rubellite.

5. Og sist men ikke minst, hvis huset ditt er ikke varm nok, vil rød hjelpe deg å øke din kroppstemperatur og føler seg mer komfortabel!

Er du også brenner med rød? La meg vite hva du synes om denne fargen, og vær så snill, dele røde erfaringer med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil gjerne høre om dem!

Aktuelle artikler