Er du i et trekantdrama med mat?

Har du noen gang lagt merke til at humøret kan endre basert på hva (og kanskje til og med hvor mye) du spiser? Den gode nyheten er at det er ikke alt i hodet ditt. Vel, det er bare delvis sant. Noe av det er - følelser delen.

Er du i et trekantdrama med mat?

En fersk studie utgitt av Penn State University fant ut at å spise junk food når du er i dårlig humør kan faktisk gjøre de negative følelsene verre. Likevel, hvis du spiser usunn mat når du føler deg positiv, betyr det egentlig ikke endre humøret i det hele tatt. Hva betyr dette?

"Comfort" mat?

Dette tyder på at kanskje "komfort" mat er egentlig ikke beroligende i det hele tatt. Jada, det kan være riktig i øyeblikket du dytter den i munnen i et forsøk på å presse dine følelser ned med det, men i det øyeblikk den er borte er du rett tilbake der du startet, bortsett verre.

Dette er egentlig ikke et nytt konsept. Hvis du noen gang har spist bare for å trøste deg selv eller distrahere deg fra negative følelser, så vet du at du nesten alltid føler verre etter å gjøre det. Hvorfor? Fordi du nå har lagt skyld og skam til den lange listen av råtne følelser du opplever, gjør deg ulykkelig enn du var før du begynte å spise.

[Les: Hvordan stoppe sukker cravings i 7 enkle trinn ]

Her er det store spørsmålet du må stille deg selv: Kan du håndtere følelser uten mat? Virkelig tenke på dette i et minutt fordi du sannsynligvis spise ute av emosjonell sult mer enn fysisk sult oftere enn du tror.

Når var siste gang du valgte å ta en plate og sette seg ned ved middagsbordet fordi magen var growling siden det ikke hadde hatt mat i flere timer? Du husker ikke? Uh oh.

Den gode nyheten er at du ikke er alene. Mange mennesker spiser på grunn av hvordan de føler følelsesmessig snarere fysisk. Så, hvordan kan du endre spise som en automatisk respons på følelser, spesielt hvis du har gjort det i ganske lang tid (kanskje hele livet)? Du må endre forholdet dynamikken.

Avslutte kjærlighet trekant

Du må bryte kjeden mellom deg, dine følelser og mat. Det er en kjærlighet trekant som du egentlig ikke ønsker å være i hvis du prøver å forbedre din helse og fitness nivåer. Sikker som noen kjærlighet trekant ender i tragedie, så vil også dette hvis du ikke gjør noen endringer.

Når du blir kvitt dette usunne forhold, vil du være i stand til å bevege seg om din verden og føler seg godt om hvem du er. Du vil skape positive, meningsfulle relasjoner med mat (og deg selv) bygget på tillit og kjærlighet - som kan være svært annerledes enn det du har akkurat nå. Hvordan gjør du dette skje?

Prøv disse enkle (men ikke nødvendigvis lett) trinn:

Steg # 1: bli klar.

Du kan ikke endre noe med mindre du innser at du gjør det. Så, er det på tide å ta med trøstespising svar til teten. En måte å gjøre dette på er å holde en journal. Ja, det er ikke alltid gøy å slutte hva du gjør og skrive ting ned, men hvis du virkelig ønsker å endre atferd er det et flott verktøy for å hjelpe deg å gjøre det.

På et minimum, i det minste stoppe deg når du er på kjøleskap eller skap og spør deg selv om du virkelig fysisk sulten. Har magen blitt growling? Føler du deg ør, irritabel eller har en svak hodepine? Har det vært timer siden du sist har matet kroppen din?

Hvis du ikke kan svare ja på noen av disse spørsmålene, så du kan være som ønsker å spise mer av følelser enn av nødvendighet. Hvis dette er hva du gjør, er du klar til å fortsette til neste trinn. Hvis, derimot, er du fysisk sulten, for all del spise!

Step # 2: vurdere din emosjonelle status.

Nå som du er klar over det faktum at kroppen ikke krever mat, men ditt sinn lengter det, er det på tide å finne ut hvorfor. Før du tar en bit av maten du gikk på leting etter, vurdere de følelser som du nå føler. Er du trist, glad, lei, engstelig eller stresset? Hva som skjer i ditt sinn og hjerte?

Dette kan være ganske vanskelig hvis du har blitt effektiv til å blokkere ut følelser og velger å ikke forholde seg til noe negativt. Hvis du har tid, sitte ned og virkelig tenke over hva du føler. Det kan låse opp døren til noen svar på hva som driver deg til å spise.

Vær klar til å være litt ubehagelig med hva du avslører om deg selv. Du søker indre dypet av din sjel for noen sannheter som du har brukt år på å begrave. Men ikke døm selv. Bare søke deg selv som en oppdagelsesreisende som søker å finne sannheten.

Steg # 3: gi deg selv alternativer.

Når du har pekt hvilke følelser du prøvde å slukke ved å spise, er det på tide å ta opp at følelser uten bruk av mat. Dette vil hjelpe deg faktisk løse eventuelle problemer som er belastende for deg og lage en du som bare spiser når hun er fysisk sulten. Hvordan er det for en god tanke?

Hvis angst sender du på jakt etter følelsesmessig næring, for eksempel, komme opp med en liste over alternativer som du kan gjøre (annet enn å spise) som vil hjelpe deg å håndtere direkte med nervøsitet eller bekymring. Kanskje du kan gå en tur og bruke litt energi, eller snakke med en betrodd venn og la noen av din frykt ut i det åpne.

Hvis det er noe du har kontroll over, lage en plan som vil lette din angst. For eksempel, hvis det er din økonomiske situasjon som har magen i knop, arbeide med en finansiell rådgiver for å komme deg ut av gjeld eller vurdere å ta en deltidsjobb for å sikre mer inntekter.

Steg # 4: elske deg selv uansett.

Husk at vi noen ganger søke ut mat for å gi oss med kjærlighet, hengivenhet og ikke-fordømmende forhold vi ønsker at vi føler at vi ikke får andre steder. Hvis du kan gi dette en ting til deg selv, dette betingelsesløs kjærlighet, vil du ikke trenger en kjærlighet trekant for å tilfredsstille dine behov. Du vil være mer enn gjerne på egen hånd.

[Les: Hvordan lære å elske deg selv ]

Har du noen floker som må utarbeides ut? Sannsynligvis. Det gjør vi alle. Ingen er perfekt, og aldri vil bli, så ikke sett den slags press på deg selv.

Husk at du har noen gode kvaliteter. Og, du er sterkere enn du ofte tror. Ikke vær redd for å endre verden hvis du ikke er fornøyd med hvordan det er nå. Du kan gjøre alt du setter ditt sinn til.

Du fortjener et liv hvor du våkner opp hver morgen begeistret for dagen som ligger foran oss. Begynne å elske deg selv og nærende din emosjonelle side uten bruk av mat, og du vil oppleve følelser mer levende og lyst enn du noen gang drømt mulig.

[Les: 20 lære å elske deg selv sitater ]

Gå ut av kjærlighet trekant og ta vare på deg selv på riktig måte. Du vil være glad du gjorde.

Aktuelle artikler