Fordeler med Valerian rot

Valerian er en svært gunstig urt som brukes i mange urte kosttilskudd som produserer beroligende effekt. Hvis du aldri har tatt Valerian rot i noen form, bør du gi den en sjanse, for det er et gyldig alternativ til kjemiske anxiolytika og relaxants. Sjekk nedenfor for å finne den mest betydningsfulle helse og sinn fordeler av Valerian rot.

Fordeler med Valerian rot

Valerian root hjelper slå søvnløshet

En av de første og viktigste fordelene med Valerian rot består i å bekjempe søvnløshet.

Valerian rot er viden kjent for sine calmative effekter og er i stor grad brukt til å behandle søvnproblemer. Den har angstdempende og beroligende egenskaper, og søvndyssende og beroligende effekt på nervesystemet.

Valerian rot er derfor svært effektiv i å redusere søvnløshet og hjelpe folk som har avtale med urolige netter og søvnløshet. Det bekjemper angst og nervøsitet, og senker hjerterytmen, lindre hypertensjon og takykardi.

På grunn av sin beroligende egenskaper, er Valerian rot også nyttig i å lindre nervøse lidelser, som panikkanfall, depresjon, hysteri, oppstemthet og andre.

Valerian root inneholder en rekke aktive bestanddeler, inkludert valerenic syre og ulike valepotriates, som er ansvarlig for sine beroligende effekter. Det virker som om disse forbindelsene er i stand til å øke effekten av gamma-aminosmørsyre (GABA), en amino-syre som produseres naturlig i hjernen, som har beroligende og humørforbedrende effekter.

Valerian root ser ut til å påvirke også det autonome nervesystemet og slappe av spente muskler.

I motsetning til andre foreskrevne sovende narkotika, har Valerian rot bare noen få bivirkninger og er ikke vanedannende. Det heller ikke forårsake morgen døsighet og grogginess, eller søvnighet på dagtid.

Valerian root fungerer også som en effektiv smerte reliever

Bortsett fra søvnproblemer kan valerian rot være meget nyttig i behandling av en rekke andre lidelser, så vel.

Valerian rot fungerer som en naturlig muskelavslappende middel, og er meget effektive i å redusere smerte. Det tranquilizes også nervesystemet, som i sin tur bidrar til å lette forskjellige typer smerter. Valerian root hjelper derfor å bli kvitt hodepine og migrene, reduserer menstruasjonssmerter og muskelspasmer, og lindrer leddgikt og andre smerter.

På grunn av sin muskel-avslappende egenskaper, er Valerian rot også kjent for å redusere stress-relaterte fordøyelsesproblemer, ved å roe fordøyelseskanalen muskler. Det er effektiv i lettelser irritabel tarm syndrom (IBS), flatulens, oppblåsthet, kolikk og andre lidelser forårsaket av nervøs spenning.

Tips om bruk av vendelrot rettsmidler

Valerian rot er tilgjengelig i ulike former, inkludert kapsler, tinkturer, pulver og tørket ekstrakt for å lage te.

Den Valerian rot doseringen avhenger av sykdom, og kan variere fra person til person. Høye doser kan imidlertid gi negative effekter, som går for alle urter og medisin. Det trenger ikke alltid ha en umiddelbar effekt, men anbefalte doser bør aldri endres.

Doser av råolje vendelrot kan variere 2-10 gram per dag, mens standardisert rot ekstrakt kan variere 200-600 mg. Det er meget tilrådelig å konsultere din lege før de bestemmer seg for hvor mye Valerian rot å ta.

Valerian root kan finnes i både standardiserte og ustandardiserte former. Det er alltid å foretrekke å velge standardiserte produkter, som inneholder 0.8% valerenic eller valeriansyre. Sørg også for at produktet du kjøper er 100% vendelrot, uten vikarer eller ekstra ingredienser.

Forsiktig:

Alltid lese nøye etiketten og følg instruksjonene skrevet på den. Snakk med legen din dersom du tar andre medisiner eller urte og kosttilskudd, fordi Valerian rot kan samhandle med dem. Også hvis du har en bestemt medisinsk tilstand, bør du kontakte lege før du bruker Valerian rot.

Har du noen gang opplevd noen av de ovennevnte fordelene av Valerian rot? Hvis ja, legg igjen en kommentar og gi oss beskjed.

Aktuelle artikler