Helsemessige fordelene av gresk yoghurt

Velsmakende, kremet, tykk og fyldig, gir gresk yoghurt en rekke helsemessige fordeler, og er et utmerket tillegg til din daglige diett. Sammenlignet med vanlig yoghurt, som er anstrengt to ganger, er gresk yoghurt anstrengt tre ganger. Fjerning mer whey gir gresk yoghurt en tykkere konsistens, og et høyt protein og lavt sukkerinnhold.

Helsemessige fordelene av gresk yoghurt

Men la oss ta en nærmere titt på noen av de viktigste helsemessige fordelene av gresk yoghurt.

Probiotika finnes i gresk yoghurt

Akkurat som andre yoghurter inneholder gresk yoghurt også mange gunstige bakterier, dvs. probiotika, som har mange positive effekter på helsen din. De hjelper til å gjenopprette og opprettholde en sunn tarmflora, ved å fremme veksten av vennlige bakterier, og ved å redusere antallet av skadelige bakterier, som er noen av de viktigste årsaker til mange sykdommer.

Probiotika finnes i gresk yoghurt kan bidra til å forbedre funksjonen av immunsystemet, hjelper fordøyelsen, lindre diaré og forstoppelse, og bidra til å forhindre mange vaginal gjær infeksjoner.

Gresk yoghurt inneholder så mye som fem forskjellige typer stammer av probiotika, som er av fundamental betydning for menneskers helse:

  • S. thermophilus
  • L. Bulgaricus
  • L. Acidophilus
  • L. Casei
  • Bifidobacerium

Høyt proteininnhold

En annen stor helsegevinst av gresk yoghurt ligger i dens høyt proteininnhold. En vanlig 6 unse servering inneholder 15-20 gram protein, mens vanlig yoghurt gir bare 9 gram. Dette gjør den til en av de mest populære ingrediensene i et vegetarisk kosthold, for mengden av protein den inneholder tilsvarer mengden som finnes i 2 til 3 gram kjøtt!

Proteiner er viktige elementer for vekst, vedlikehold og reparasjon av alle celler i kroppen. De bygger muskelvev og hjelpe kroppen til å fungere skikkelig.

De har også fremme vekttap, fordi de i stor grad bidra til følelser av fylde og metthetsfølelse, mens de holder sultfølelse i sjakk.

Low carb innhold

Den spesielle anstrengende prosessen gjør gresk yoghurt en svært lav carb mat. Den inneholder halvparten så mye karbohydrater i forhold til vanlig yoghurt, dvs. det gir 5-8 gram karbohydrater per 6-unse servering.

Av denne grunn er gresk yoghurt et utmerket valg for diabetikere, så vel som for de som prøver å gå ned i vekt.

Den whey anstrengende prosessen fjerner også ganske mye laktose (melkesukker) fra gresk yoghurt, og dermed gjør det mer fordøyelig for laktoseintolerante personer.

Lavt natrium innhold

Gresk yoghurt har også halvparten av natrium i forhold til vanlig yoghurt. En typisk 6 oz. serverer gjennomsnitt 50 milligram natrium, i stedet for 100 milligram inneholdt i normale yoghurt.

En lav salt diett kan bidra til å senke blodtrykket, lette hypertensjon og redusere risikoen for slag og hjerte sykdommer.

Betydelige mengder kalsium

Selv om den inneholder litt lavere mengder kalsium enn vanlige yoghurt (3 ganger mindre), gir gresk yoghurt fortsatt ca 20% av anbefalt daglig inntak av dette viktige mineralet.

Det er derfor en utmerket kilde til kalsium, og dette er en annen stor helsegevinst av gresk yoghurt.

Som vi alle vet, hjelper kalsium oss å bygge sterke bein, og opprettholde sunne tenner og tannkjøtt. Det er også nødvendig for riktig hjernen og nervesystemet funksjoner, så vel som for normale blodtrykket.

Alt i alt er gresk yoghurt en usedvanlig sunn drikk som skal konsumeres på en jevnlig basis. Er du en gresk yoghurt elsker? Hvis ja, kan du dele dine yoghurt tips med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

Aktuelle artikler