Hvordan å behandle en bie stikk i tre enkle trinn

En bie stikk vanligvis forlater deg med en hevelse og (u) utholdelig kløe. Her er tre trinn du bør følge for å behandle en bie stikk og bli kvitt hevelsen det kan føre til.

Hvordan å behandle en bie stikk i tre enkle trinn

Komme bitt av en bie kan være litt ubehagelig og til og med smertefull, men heldigvis kan du behandle det i løpet av minutter. Det eneste viktige er å handle umiddelbart og sørge for at du har fjernet Stinger og stoppet giften sprer seg.

En typisk reaksjon på en bie stikk omfatter rødhet, litt hevelse og utholdelig kløe. Hvordan noensinne, bør det ikke blandes med en allergisk reaksjon.

Hvis noen er allergisk mot bie stikk, kan deres reaksjon inkluderer alvorlig hevelse, uutholdelig kløe, og til og med vanskeligheter med å puste eller svelge.

Denne typen reaksjon krever en profesjonell, så det er viktig at de søker medisinsk hjelp.

Typiske bie stikk symptomer kan lett behandles. Dette er hva du bør gjøre:

En. Fjern stinger

Når en honningbie biter, går det som regel sin stinger bak. Bruk pinsett for å fjerne stinger fra huden. Stinger er festet til bee gift sac, så vær forsiktig med å presse giften sac, siden dette vil frigjøre enda mer gift.

2. Vask området

Vaske området med vann og en mild såpe. Skyll godt med kaldt vann. Du kan også bruke litt natron - det hjelper nøytralisere giften.

Etter rengjøring av hevelse, grip noen is og bruke den til det hovne området. Ice vil hjelpe kjøle det ned, så det vil ikke skade så mye, og det vil holde hevelsen under kontroll.

3. Lindre smerten

Etter behandling av bittet, bruker Ibuprofen for å lindre smerten. Hvis hovne området klør, bruker et antihistamin eller calamine lotion for å bidra til å berolige området.

Aktuelt steroider lindre kløen - søker Cortaid eller Dermolate til bitt kan hjelpe. Hvis du ikke har noen av disse, bør bruke is til hevelse hjelpe også.

Aktuelle artikler