Hvordan å ikke forkjølet i vinter

Kaldt og influensa sesongen har begynt. Folk overalt hoste og nysing, og ønsker de var hjemme i sengen med sin oppvarming pad og en kopp te. Selv om det ville sikkert bidra til å redusere spredningen av ekle virus og bakterier, så lenge folk har forpliktelser som krever dem til å holde det gående til tross for følelsen yucky, vil vi fortsette å være rundt dem og jobbe hardt for å ikke fange uansett bug de er bærer.

Hvordan å ikke forkjølet i vinter

Her er noen tips for å hjelpe deg å komme gjennom vintermånedene med helsen intakt:

Vask hendene ofte

Ifølge WebMD, "omtrent 80% av smittsomme sykdommer overføres ved berøring." Det gjør hendene de største synderne når det gjelder å bli syk.

Den riktige måten å vaske hendene er å bruke såpe og vann og skrubb dem for tjue sekunder. Hvis det er mulig, bruker papirhåndkle som du tørker dem med å slå av vannet og å skyve bad døren åpen når du forlater. Jo mindre du touch, jo lavere sjansene for at du kommer til å plukke opp noe som kan gjøre deg syk.

Tror ikke du er trygg fra å bli syk hvis du bare vaske hendene etter å ha kontakt med noen som er syk heller. Noen som ikke har symptomer kan være bærer. Også har du ingen anelse om hvem som har rørt dørhåndtak, blekk penner i banken og annen offentlig eiendom.

Hold hendene vekk fra øyne, nese og munn

Siden hendene er de største bærere av noe som er smittsomt, er det best å holde dem borte fra ethvert område som lett kan transportere bug i kroppen din. Det betyr at du bør gjøre ditt beste for å holde hender og fingre borte fra dine øyne, nese og munn hvis du ønsker å bli frisk.

Det kan være vanskelig å stoppe vaner som å gni øynene eller hvile hendene på ansiktet ditt, men hvis du gjør en bevisst innsats det vil lønne seg. Hvis nesen klør, ta en vev. Hvis det er noe i tennene, ta en tannpirker i stedet for å bruke neglen.

Begrense kontakten med de som er syke

Selvfølgelig sier det seg selv, men gjør ditt beste for å unngå alle som hoste, nysing eller klaget over ikke føler seg bra. Det kan være ubehagelig å fortelle noen du ønsker å holde avstand, men det er mer ubehagelig enn å komme ned med en kald selv.

Så ofte, folk går på jobb syke fordi de enten ikke får betalt fri eller har jobber de "må" for å få gjort. Før du vet ordet av det, er hele kontoret syk. Riktignok noen ganger det ikke kan bli hjulpet. Verden stopper ikke bare fordi noen ikke er helt bra. Så, hvis du har kollegaer som kommer i til tross for å være syk, prøver å holde avstand. Og, hvis du finner deg selv i denne posisjonen, i det minste være oppmerksom på andre og gi dem plass slik at de holder seg friske.

Hold stressnivået i sjakk

Mange undersøkelser tyder på at tanker og holdninger spiller en stor rolle i hvor godt en persons immunsystem funksjoner. En slik studie publisert i Miljø-og biovitenskap i 1989 fant at når kroppen er stresset, påvirker det kroppens reaksjon på betennelser og infeksjoner.

Så, hvis du holder stress og angst nivåer lavere, vil du ha nytte av et sterkere immunforsvar. En av de beste måtene å gjøre dette på er å holde seg positiv. Fokuser på de tingene i livet ditt som du er takknemlig for i motsetning til de tingene som SAP din energi, som bekymre seg over ting du ikke har kontroll over.

Spis nutritiously

En annen måte å holde immunforsvaret fungerer på toppnivå, så du ikke komme ned med kaldt som kommer rundt er å spise et sunt kosthold. Hold deg til magre proteiner som fisk, magert kjøtt, kalkun og kylling. Velg komplekse karbohydrater som brun ris, hvete brød og søtpoteter.

Spis så mange frukter og grønnsaker som du kan. Prøv å få så mange forskjellige farger i kostholdet ditt som mulig ved å velge elementer som representerer ulike fargene i regnbuen. Se etter blues (blåbær og bjørnebær), rødt (reddiker og epler), greener (salat, spinat og agurk) og gult (squash og paprika).

Det verste du kan gjøre for kroppen din er mate det en haug med skrot når du prøver å holde seg frisk. Så, gjør ditt beste for å unngå høye mengder stekt mat, sukkerholdig godbiter og salte snacks.

Utøve

Når du deltar i regelmessig mosjon, gjøre deg mer for kroppen din enn bare gjøre det ser bra ut. Du fremme sin helse og gjøre den mer motstandsdyktig mot sykdom og sykdom.

Prøv å få i minst tretti minutter aktivitet om dagen. Du trenger ikke å få det i alt på en gang, heller. Gå rundt blokken en gang eller to når du har en pause på jobben. Park så langt vekk fra inngangsdøren som mulig slik at du må gå ekstra trinn. Ta trappen i stedet for heisen. Hver lille bit legger opp.

Ta en multi-vitamin

Mens du bør prøve å få inn så mange av dine vitaminer, mineraler og næringsstoffer gjennom maten du spiser, er det ikke alltid mulig. Så, de fleste leger anbefaler at du supplere din diett ved å ta en multi-vitamin. Når du velger en å ta, prøve å få en som ikke har over 100% av alle anbefalte daglige kvoter. Noen av de overflødige vannløselige vitaminer vil bare bli utskilt i urinen og det er usunt å få mer av de fettløselige seg enn du trenger.

Få nok søvn

Ingenting går du ned som når du ikke får nok Lukker øynene. Enten du jobber sent eller fester sent, hvis du ikke får en tilstrekkelig mengde hvile, kroppen din kan ikke fornye og forynge seg selv.

Målet for syv til åtte timers søvn en natt. Dersom, uansett grunn, ikke timeplanen ikke tillate det, prøve å få en katt-lur i ved lunsjtid. Jo lenger du brenner lyset i begge ender, jo mer du kompromiss immunforsvaret, noe som gjør deg utsatt for å bli syk.

Hvis du følger disse retningslinjene, har du fått en god sjanse til å tilbringe vinteren glad og sunn. Hvorfor være syk og elendig hvis du ikke trenger å være? Og, de fleste tiden, trenger du ikke å være.

Aktuelle artikler