Hvordan du setter inn en tampong skikkelig for første gang

Sette inn en tampong for første gang er ikke så vanskelig og skremmende som det kan høres! Tamponger er en trygg, enkel å bruke og sunt alternativ til bind, og når de settes skikkelig de ikke vil forårsake noen ubehag eller smerte.

Hvordan du setter inn en tampong skikkelig for første gang

Følgende instruksjoner om hvordan du setter inn en tampong riktig er ment å hjelpe deg å slappe av og gjør ditt første innsetting enklere og mindre skremmende.

Instruksjoner

Det beste tidspunktet for å sette inn tampong for første gang er under den tunge tiden av mensen. Dette vil gi tampong til å gli lettere inni skjeden din.

En. Vask hendene og pakke ut tampongen. Jo større rør som holder tampongen er den del som blir stukket inn i vagina, mens den mindre bunn-røret (den ene med strengen henger ut) vil tjene til å skyve ut tampongen i.

2. Slapp helt av. Hvis musklene er anspent, vil innsetting bli vanskeligere.

3. Velg den stillingen som er mest behagelig for deg å sette inn tampongen. Du kan sitte, stå eller sitte på huk, men du bør alltid holde bena litt spredt. Hvis du står, kan du plassere en fot på toalettsetet, badekar eller stol.

4. Nå, se på tampong. Det vises fordypninger ringer på bunnen av den større, ytre rør, nøyaktig på det punkt hvor den møter den mindre, indre rør. Plasser tommelen og langfingeren på disse ringene og hold applikatoren fast, med tuppen av den ytre røret vendt kroppen din. Røret med ledning hengende ut bør påpekes i den andre retningen, vekk fra kroppen.

5. Bruk den andre hånden til å åpne kjønnsleppene (foldene i huden rundt skjedeåpningen), og plassere tuppen av større rør ved åpningen av skjeden din.

6. Skjeden skrår oppover og mot baksiden av kroppen din. Så, skyv applikator på innsiden, med sikte på mindre tilbake. Stopp når det ytre røret er helt inne i skjeden, og fingrene berøre skjedeåpningen.

7. Nå bruker pekefingeren til delikat presse de mindre, indre rør gjennom ytre rør til den er helt inne i den. Det skyver tampongen ut fra det ytre røret, og inn i vagina.

8. Fjern pekefingeren fra tuppen av det indre røret og sørge for at strengen henger fritt.

9. Med tommelen og langfingeren forsiktig fjerne begge rørene fra skjeden. Sørge igjen at strengen er synlig, tilgjengelig og fritt hengende ut av skjedeåpningen.

10. For å fjerne tampongen, forsiktig og jevnt trekk tilbaketrekning strengene ned og fremover, til den samme vinkel som den tampong ble satt inn. Den brukte tampong kan spyles ned i toalettet.

11. Når du har fjernet rørene, og hvis tampongen er satt inn på riktig måte, bør du ikke føle noe.

Hvis du derimot føler deg ukomfortabel, det betyr at tampongen ikke er satt inn riktig, og at det ikke har blitt plassert langt nok inn i skjeden. Hvis dette skjer, ta det ut, slappe av og prøve å sette en ny, frisk tampong litt dypere inn i skjeden.

Tips og advarsler

En. Endre tampong minst hver 4 til 6 timer, og bruke en pute om natten hvis du sover mer enn seks timer.

2. Vask alltid hendene før og etter endring tampong.

3. Ikke bruk tamponger til å absorbere din utflod - de er konstruert kun for å absorbere menstrual flow.

4. Husk alltid å fjerne de gamle tampong før du setter den nye!

5. Sørg for å velge riktig tampong absorberingsevne, ifølge utfloden. Bruk mindre størrelse tamponger under lys flyt og større tamponger når menstruasjonen er tung.

6. Et svært lite antall kvinner (mindre enn 2 prosent) er født med en svært liten åpning i jomfruhinnen deres, som hindrer dem fra å sette inn tamponger. Hvis dette er tilfelle, bør du konsultere legen din, for han vil være i stand til å hjelpe deg.

Viktig!

Etter ovennevnte tipsene vil hjelpe deg å unngå å utvikle TSS (Toxic Shock Syndrome), som er en svært sjelden, men ganske farlig infeksjon. Det kan forekomme hos både menn og kvinner, men det meste påvirker kvinner som bærer tamponger

Selve tampongen ikke forårsaker TSS, men hvis de blir liggende inne i vagina for en lengre tidsperiode, kan det tilveiebringe en vennlig (varm og fuktig) miljø for vekst av forskjellige typer bakterier. Staphylococcus aureus er en av dem, og det er den bakterien som forårsaker TSS.

Som vi nettopp har nevnt, er TSS en svært sjelden sykdom, men det er likevel godt å lære å kjenne sine symptomer. De viktigste er: en plutselig høy feber, en solbrenthet-lignende utslett, oppkast, diaré, muskelsmerter og svimmelhet.

Husk at...

En. Ifølge medisinsk vitenskap, kan en jente ikke miste jomfrudommen med en tampong, men bare med en erigert penis inn i skjeden.

2. En tampong kan ikke gå seg vill inni magen eller kroppen din - den forblir i skjeden din, fordi livmorhalsen blokkerer veien.

3. Du er ikke for ung til å bruke tampong hvis du allerede har startet mensen.

Forhåpentligvis vil dette innlegget har hjulpet deg å bli mer komfortabel med tamponger. Gi oss beskjed.

Aktuelle artikler