Kan din diett føre til vektøkning?

Føler du at kostholdet kan være årsaken til vektøkning? Hold leser å finne ut hvorfor dette skjer.

Kan din diett føre til vektøkning?

Du trenger ikke kutte kalorier, teller dine karbohydrater, eliminere sukker og hvete, og helt endre livet ditt til å gå opp i vekt, ikke sant? Nei, du gjør disse tingene fordi du ønsker å ikke bare ser og føler stor (veier mindre i prosessen), men du vil også forhåpentligvis leve et langt og sunt liv.

Men, hva om dietten som du er på er faktisk ikke hjelpe deg å miste vekt? Enda verre, hva hvis det faktisk sette deg opp for en vektøkning? Kanskje til og med en som overstiger den vekten du var da du startet den? Tror det er umulig? Tro om igjen.

Statistikk viser at 80% av alle Kosten gjenvinne alle eller flere av vekten de taper etter å ha vært på en diett. Det betyr at du bare har en 20% sjanse for å faktisk opprettholde noen form for vekttap. Med tall som det, er det lett å se hvorfor det er så mange frustrerte dieters der ute.

[Les: 18 tips for å hindre overspising ]

Du ser det hele tiden med kjendiser som er i søkelyset av pressen. De får skryt for å slippe ekstra vekt og ser nydelig og deretter de er latterliggjort når de faller fra nåden ved å pakke dem pounds (og ofte mer) rett tilbake på.

Så hvorfor er det at de fleste dietter gjør det motsatte av hva de er ment å gjøre? For å svare på det spørsmålet, må du se på hva dietter virkelig er.

Dietter tilby kortsiktige reparasjoner

En av de første og mest grunnleggende premissene for de fleste av dem er at de er kortsiktige. Det betyr at deres ytelser eller resultater, selv om de er det beste programmet på jorden, ikke kommer til å vare.

Det er som å pusse tennene. Hvis du bruker to minutter denne morgenen rengjøring hele plakk og tarter ut av dem, betyr det at du aldri trenger å børste dem igjen? Selvfølgelig ikke. Du må børste dem hver morgen (og helst hver natt også) for å hjelpe dem vare godt inn i gylne år.

Det samme gjelder med slanking. Du kan ikke forvente å gjøre endringer for bare en kort periode og har fordelene for så lenge du er her på jorden. Det er bare ikke hvordan det fungerer.

De avtale kun med mekanikken vekttap

Når du legger ut på en diett, gjør du det ved å spørre av noen andre. De forteller deg hva du skal spise, når du skal spise og hvor mye du skal spise. Noen programmer selv kaste trening retningslinjer i der også. Mens du absolutt trenger å vite ting som dette for å nyte ekte helse og vekttap, er å spise mer enn bare den fysiske handlingen å sette mat inn i kroppen din - det er følelsesmessig også.

Det er derfor ekstreme vekttap programmer som er luftet under prime time appellerer til så mange av oss. Når deltakeren bryter ned følelsesmessig og avslører årsaken bak overvekt, er at når det virkelig forandring begynner å skje. Det er når vekten begynner å virkelig kommet ut.

[Les: 9 naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet ]

Vekttap starter på innsiden. Det begynner med å håndtere problemene som kjører deg til mat til å begynne med. Hvis du ikke løser de tingene i livet ditt, du bare gå gjennom bevegelser av programmet. Og, vil vekten mest sannsynlig komme tilbake på noen punkt.

Noen av dem er rett og slett skadelig

Hvis du Google "forskning usikre dietter", får du over 2,5 millioner svar. Jada, ikke alle av dem er gyldige, men hvis selv halvparten av dem har noe sant i dem, er det ikke rart folk er frustrerte med å miste vekt. De i hovedsak ender opp med å gjøre seg selv unhealthier enn de var til å begynne med, nå arbeider med ekstra pounds og noen potensielle helseproblemer.

For eksempel er det dietter der ute som begrenser kalorier til 500 om dagen, noe som er omtrent 1/3 rd av hva du faktisk trenger bare for kroppen å overleve. Det tar energi til å holde hjertet slå, lungene fungerer og alt annet i kroppen din fungerer etter hensikten, så gir det mindre enn det den trenger er virkelig hemme dens evne til å opprettholde en fullstendig og total helse.

[Les: Alt du bør vite om matintoleranse ]

Det er også moter som involverer faste eller rensing. Mens de kan tilby noen kortsiktige fordeler (som kan også være tvilsom ifølge forskning), er det virkelige spørsmålet om de gjør mer skade enn godt. Aldri undervurdere muligheten for kroppen å eliminere giftstoffer alt på egen hånd. Det er faktisk veldig effektiv mesteparten av tiden.

[Les: Beyoncé lemonade diett ]

De fokuserer for mye på begrensning

"Diet" er bare et annet ord for begrensning. Det er det du tenker på når du hører det, ikke sant? Det handler om å gi opp de tingene du ønsker. Med fare for å høres ut som en psykiater, hvordan gjør du deg?

Først og fremst, har du sannsynligvis skrekk ideen. Du kan være trist at du må si farvel til de matvarer som du har hatt glede av i løpet av livet. Du kan selv være sint at du er forventet å totalt forandre livet bare fordi du har noen få pounds å tape. Uansett hvilken følelser inn din verden når du kosthold, er sjansen stor for at de sannsynligvis ikke kommer til å være svært positive.

Når du er fokusert på deprivasjon som nøkkelen til suksess, kan du ikke forvente å være lykkelig. Nå, betyr det at du bør være i stand til å gjøre hva du vil? Ikke i det hele tatt. Men hvis alt du ser på er hva du mister når du kosthold, kommer du ikke til å feste med noen positive endringer uansett. Du vil ikke se nytten.

Hva er løsningen?

Så, hvordan kan du løse diett problem hvis de egentlig ikke fungerer likevel? Realiteten er at du aldri vil løse det helt fordi det alltid vil være mennesker der ute som vil prøve å overbevise deg om at deres kosthold er veien å gå. Noe som fungerte for dem, så det vil fungere for deg også. Bare gjøre akkurat hva de gjorde, og du vil nyte en levetid på lykke. Høres det kjent ut?

Se, det er lett å bli sugd inn i tanken på at ultimate lykke ligger i å være tynn. Men, hvis det var tilfelle, hvorfor er det slik at tynne mennesker kan være ulykkelig også? Tross alt, hvis teorien om at vekten har nøkkelen til et liv som er tilfredsstillende, så alle på en normal vekt bør aldri være trist, ikke sant? Galt.

Du vil fortsatt være deg når vekten kommer av. Du vil fortsatt ha de samme frykt, problemer og bekymringer som du har i dag. Det kan endre deg litt, men ikke så mye som du opprinnelig tror det vil.

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, så det begynner med å være helt ærlig med deg selv. Du må innrømme hvilke fordeler vekten fungerer for deg (det er noen hvis du ser hardt nok) og gjøre litt selv-oppdagelse om hva følelser lede deg til kjøkkenet hver gang du føler dem.

Du må begynne å håndtere problemer i livet på en måte som faktisk løser dem, ikke bare flekker dem. Når du bruker mat som en følelsesmessig bandasje, du fortsatt har den opprinnelige såret. Først nå, risikerer den å bli smittet fordi det aldri virkelig helbreder.

Også fokusere på å gjøre ekte endringer i livsstil. Hvis du ikke kan godta tanken om å opprettholde en spise mønster eller treningsprogram for resten av livet ditt, er det sannsynligvis ikke det programmet for deg. Du må gjøre ting som er rimelig å forvente fra deg hver eneste dag.

Betyr det at du kommer til å nyte alle av dem? Ikke i det hele tatt. Endringen er endring, og det er ofte vanskelig å endre atferd. Men hvis det betyr bedre helse og velvære i det lange løp, så er det verdt det.

Husk at du gjør hva du gjør for å komme i form, trim og sunt for en levetid. Du trenger ikke å bli der over natten. Faktisk er det lettere å ta mange små skritt enn det er å tvinge store grenser som kan muligens føre til personskade, frustrasjon og til slutt svikt.

Slipp dietter og henge på livet. Du vil være glad for at du gjorde.

Aktuelle artikler