Kan maten i kjøleskapet ditt være å gjøre deg syk?

Du har vært der, ikke sant? Du står på kjøleskapsdøren, åpne beholderen med uansett, lukter det og lurer på om du bør spise det eller ikke. Det lukter greit, men er det?

Kan maten i kjøleskapet ditt være å gjøre deg syk?

Riktignok trenger du ikke ønsker å tilbringe de neste 24-48 timer kasteline til porselen Gud over noen leftover kinesisk som luktet greit, men var det ikke. Men, du også ønsker ikke å kaste bort perfekt god mat hvis du ikke må, så hva gjør du?

Du lærer holdbarheten på matvarer og du rette seg etter det. Det nytter ikke å sette deg selv eller din familie i fare bare fordi du ikke ønsker å kaste bort mat. Ja, er det sulter folk i andre deler av verden, men kaster tvilsom mat i søpla ikke kommer til å endre sine liv på noen måte, form eller form.

Anbefalt sokkel liv

Her er noen vanlige matvarer og deres hylle bor slik at du kan spise uten å bekymre deg for forurensende deg selv eller din familie med en bakterie som kommer til å gjøre deg syk:

Måltid leftovers generelt - Sendes matrester, enten fra en kveld eller noe gjøres hjemme, er bra for to til tre dager i kjøleskapet. Hvis du ikke tror de vil bli spist innenfor denne tidsrammen, kan det være lurt å vurdere å fryse dem og ha dem på et tidspunkt i fremtiden.

For å redusere sannsynligheten for at dine leftovers vil bli infisert med bakterier, sørg for å kjøle dem innen rimelig tid. Etter ca to timer ved romtemperatur, begynner maten å være utrygt å spise. Denne tidsrammen minker når du er i midten av en hetebølge (over 90 grader), så handle deretter.

Kjøtt og fjørfe - Kylling og kalkun er bare bra for en dag eller to, mens fisk og skalldyr siste 3-5 dagene etter at de er kokt, men bare 1-2 dager når de er fortsatt rå. Ham vil holde 3-5 dager, mens de fleste innmat utløper innen ett eller to dager.

Bearbeidet kjøtt som pølser og lunsj kjøtt vil vare i to uker, så lenge du ikke åpne dem. Men, når du begynner å bruke dem, ideelt du ønsker å spise dem opp innen tre dager til en uke.

Pølse vil holde i syv dager. Men, hvis det er sommeren pølse du liker, kan du spise den trygt i opptil tre uker etter at den er åpnet (og det er bra for tre måneder så lenge pakken er uåpnet). Hvis du kjøper bacon, vil du ønsker å koke den opp og spise den innen sju dager.

Meieri - Melk er vanligvis god for en uke. Men noen ganger døren på matbutikken ikke får lukket hele veien og melk surne raskere. Det gjør vondt ikke å ha en sniffer før strømme deg et glass eller fylle opp kornblanding bolle.

Egg vil holde i 3-5 uker, så lenge de er holdt i skallet. Du vil slippe deg tid til 2-4 dager hvis du knekke dem åpne. Yoghurt er bra for 1-2 uker og smør er bra for 1-3 måneder.

Hard ost er greit å spise opp til fire uker når det er blitt åpnet og opptil seks måneder når det ikke har vært. Myk ost, på den annen side, bør brukes i løpet av en uke.

Krydder - De fleste har krydder i sine kjøleskap dør som har vært der siden de flyttet i. Men disse elementene går dårlig også, og bør skiftes ut hver så ofte.

Ketchup er bra for ett år, mens sennep vil holde i opptil to. Mayo har en mye kortere holdbarhet og bør brukes opp innen to måneder, sammen med de fleste av dine salatdressinger.

Ting som oliven og pickles bør spises innen to uker å åpne dem.

Pantry elementer - Selv om noe ikke trenger å være nedkjølt, betyr det ikke at den vil vare evig. Noen elementer har utløpsdatoer på dem (vanligvis 1-2 år ut), og andre har "Best hvis brukes av" datoer. For eksempel bør frokostblanding være bra for 6-12 måneder, så lenge posen er fremdeles forseglet, men åpne poser bør konsumeres innen 2-3 måneder.

Urter, krydder og baking ingredienser-Med mindre du er alltid på kjøkkenet pisket opp desserter, er dine skap sannsynlig fylt med ingredienser du har hatt i ganske lang tid. Hver gang på en stund, vil du ønsker å gå gjennom disse elementene, og kaste dem bort om nødvendig.

Ting som bakepulver, natron og maisstivelse er generelt bra for 18-24 måneder. Fordampet eller pulverisert melk og kakao men bør brukes innen et år. Noen elementer som salt, sukker, honning og vanilje ekstrakt siste ubestemt tid. Din grunnleggende urter og krydder bør skiftes hvert annet år eller så.

Matforgiftning behandling

Så, hva skjer hvis du følge alle de gode mat regler og fortsatt finne deg syk fra hva du spiste? Ifølge Mayo klinikken, er det ting du kan gjøre, for eksempel:

Gi magen tid til å roe ned. Ikke prøv å spise eller drikke noe i noen timer for ikke å agitere problemet.

Hvis du føler at du vil ha noe, konsentrere seg om forbruk av klare væsker. Ta små slurker med vann, klar brus eller kjøttkraft.

Gå tilbake til å spise sakte. Når du føler deg bedre, ikke Fråts på noe som kan ytterligere opprørt magen. Hold deg til mat som kjeks, bananer og ris.

Unngå koffein, alkohol og fettrik mat. Alle disse stoffene har en tendens til å føle deg verre, ikke bedre.

Ikke overdriv. Matforgiftning kan tappe deg og suge energi. Ta det med ro og gi kroppen tid til å gro.

Hvis du har diaré, ikke ta noe for å stoppe det. Selv om det føles ubehagelig, det er faktisk kroppens måte naturlig å bli kvitt giftstoffer som gjør at du føler deg dårlig.
Når det gjelder mat som har eksistert en stund, er det best å følge mottoet at "når du er i tvil, kaste den ut." Bli kvitt det er mye mindre av et offer enn følelsen syk for en dag eller to.

Nå som du vet hvor lenge du skal virkelig være å holde maten for, ta deg tid til å gå gjennom ditt kjøleskap og pantry og rengjør den ut. Kast ting som er tvilsom og erstatte det som er nødvendig. Tarmsystem vil takke deg.

Lyst til å holde maten frisk lenger? Les vår Hvordan holde maten frisk i flere dager etter.

Aktuelle artikler