Kefir helsemessige fordeler for barna

Kefir helsemessige fordeler for barna er like mange som for voksne. Kefir spiller en viktig rolle i å beskytte og forbedre immunforsvaret og fremme barns helse og riktig hjernens funksjon. La oss ta en titt på fordelene!

Kefir helsemessige fordeler for barna

Vanlig kefir eller kefir smoothie med tillegg av frukt er en utmerket, svært ernæringsmessige drikke for å hjelpe barn å vokse bedre.

Kefir bidrar til å opprettholde barnas immunsystem sterk og sunn

Kefir er en forfriskende probiotisk drikke, laget kun fra kefir korn, som inneholder et stort utvalg av gunstige bakterier og en rekke gode gjær.

Den inneholder også mineraler, vitaminer, aminosyrer, proteiner og enzymer, den viktigste blant dem er vitamin A, vitamin B2 og B12, vitamin D, vitamin K, kalsium, magnesium og fosfor.

Kefir styrker bein, tenner og tannkjøtt og forbedrer metabolismen, mens fremme riktig utnyttelse av fett, proteiner og karbohydrater.

Kefir kan være svært nyttig i å hjelpe barna vokse sterkere og bekjempe alle de skadelige bakterier og virus de kan komme i kontakt med i barnehagen, på skolen eller utendørs.

På grunn av sin høye antallet gunstige probiotiske kulturer, vil kefir hjelpe barn har færre skorsteiner, forkjølelse og mage infeksjoner og derfor trenger færre antibiotika og andre medisiner, som kan ha mange negative bivirkninger.

I tilfelle barna er foreskrevet antibiotika, vil kefir beskytte sine tarmfloraen og hjelpe dem kjempe bedre.

Kefir probiotika er dermed en svært viktig del av ernæring i barndommen og ungdomsårene, som de vil bidra til å utvikle et sterkt og sunt immunsystem.

Kefir inneholder vitaminer som er viktige for barnas sunn vekst

Kefir er rik på vitaminene B1, B12, D og K, viktig for en sunn fysisk vekst og utvikling av hjernen. Det er også en forfriskende og velsmakende drikk som kan smaksatt med frisk frukt, honning og müsli, noe som gjør det en uimotståelig drikke alle barna vil elske!

Barnas nervesystemet, riktig hjernens funksjon og mental yteevne avhenge sterkt på det daglige inntaket av vitamin B, som kan fås i riktig mengder gjennom kefir drikke.

Vitamin B12 lagres vanligvis i små mengder i kroppen vår, og må stadig erstattes gjennom matvarer som inneholder det - kefir være en av de sunneste og mest smakfulle blant dem.

B12 er nødvendig for barnets normale hjernens aktivitet og det bidrar til å produsere acetylkolin som hjelper hukommelse og læring.

Forbruker vitamin B12 gjennom kefir vil også bidra til økt produksjon av røde blodceller som frakter oksygen rundt i kroppen, hindrer barn fra å være svak, trøtt og for tynn.

Vitamin B1, kjent som tiamin, er også involvert i utviklingen av acetylkolin og bedrer barns hukommelse, mens dens mangel kan gi seg utslag i redusert matlyst, tretthet og svakhet.

Det gir næring til nervesystemet, hjelper frigjøre energi fra karbohydrater og fremmer vekst og god muskeltonus.

Kefir er en utmerket tilførsel av tiamin, spesielt for barn som spiser for mye søtsaker, som overdreven forbruk av sukker kan utarme lagring av vitamin B1 i kroppen.

Vitamin D er nødvendig for barnas bein vekst og utvikling, for det bidrar til å absorbere kalsium. Et barn som lider av en vitamin D-mangel kan ha høyere risiko for forkrøplet vekst, svake bein og frakturer.

Vitamin K er til stede i barnas blod er viktig for å sikre riktig blodpropp. Vitamin K hjelper produsere blod-clotting proteiner som styrer både koagulasjon og antikoagulasjon.

Mangel på vitamin K kan lage små kutt blø i lang tid og føre til små skader å slå inn store blåmerker.

Selv laktoseintolerante barna kan ha nytte av kefir

I motsetning til mange andre meieriprodukter som er ufordøyelig og høy i disaccharide sukker (laktose), er kefir en ideell probiotisk drikke for barna intolerante overfor laktose.

Kefir inneholder nok av gunstige bakterier og gjærsopp, som gir laktase, en fordøyelseskanal enzym som bryter ned laktose under gjæringsprosessen, og på denne måte pre-fordøyer melk.

Barn som er laktoseintolerante kan derfor trygt drikke kefir selv på tom mage.

Den pre-fordøyelse prosess kan imidlertid forbedres enda mer hvis kefir tillates å gjære i en litt lengre tid, men det bør aldri bli konsumert kokt, for høye temperaturer vil ødelegge alle sine enzymer.

Forskere fra Ohio State University har vist at kefir kan betydelig redusere magesmerter og redusere oppblåsthet, flatulens, diaré og andre symptomer på laktoseintoleranse.

Men hvis noen liten symptom på intoleranse oppstår en eller annen grunn, kan du alltids lage en soyamelk kefir og så gi barnet ditt med alle de gunstige probiotika og vitaminer som kefir korn inneholde.

Del dine erfaringer og oppskrifter med andre mennesker. Legg igjen en kommentar nedenfor.

Aktuelle artikler