Kunne "diett" mat være å gjøre deg feit?

Synes du at jo mer du prøver å se på hva du spiser, jo vanskeligere tid du har å miste vekt? Er dine cravings for søt og salt mat gjør det vanskelig, om ikke umulig, å bo på vekttap program?

Kunne "diett" mat være å gjøre deg feit?

Hvis du er noe som et flertall av folk som er på diett, fyller du ditt kjøleskap og skap med lite fett og ingen-fett matvarer for å hjelpe deg å miste vekt. Jada, du også kjøpe en anstendig mengde sunne frukt og grønnsaker, sammen med kvalitet proteiner og komplekse karbohydrater, men du også sørge for at du plukke opp noen "diett" mat for å nyte underveis.

Og, hvorfor ikke? Det er et sunt utvalg av produkter tilgjengelig for deg. Det er 100 calorie snack packs, redusert kalori frosne måltider og magre desserter som garantert vil friste ganen din.

Så spørsmålet er, hvis du spiser alle disse tingene, hvorfor er du fortsatt sulten hele tiden og ikke miste vekt som du burde?

Det er ikke din feil

Den gode nyheten er at problemer med å miste vekt er ikke nødvendigvis din feil. Ja, er du ansvarlig for å velge sunn mat og ikke spise mer enn du trenger, men det kan være enkelte ting skjer som gjør vekttap innsats vanskeligere å nå enn de må være.

For eksempel når du spiser mat laget med kunstige søtstoffer (som de fleste diett matvarer er), setter du blodsukkeret på samme berg og dalbane som når du spiser vanlig sukker. Først, opplever du de gode følelsene du får når det pigger, men når den synker du føler alt sløv og blir lett irritert.

Kroppen hungrer følelsen god igjen og så den starter en craving for mer kunstig søtningsmiddel. Det er derfor det er ofte vanskelig å slutte å spise lav kalori søtsaker når du begynner. Tenk på det som en narkoman på jakt etter sin neste fix. Hovedsak, er du på jakt etter din neste fix av sødme.

Og når du står overfor intensiteten at noen av disse cravings opprette, selvfølgelig er det vanskeligere å gå ned i vekt. Du har nå fått en mer hinder i veien for deg at du må hoppe for å nå mållinjen.

Det er også problemer med salt at mye av kosthold matvarer har. Salt forstyrrer kroppens naturlige evne til å avgjøre når du har spist nok mat til å være fornøyd. Når du spiser salt mat, da, har du en tendens til å spise mer av dem fordi kroppen din ikke er å registrere når du har fått nok.

Det er derfor en rekke barer og puber sette salte snacks på bordet. Du kan bare tenke de blir fint for deg, men faktisk de forstår at jo mer salt du spiser, jo mer mat og drikke du skal kjøpe.

I tillegg, hva skjer når du har for mye natrium? Du bloat, ikke sant? Du begynner å beholde vann og før du vet ordet av det, kan du ikke få buksa pakket opp.

Så, siden de fleste diett mat er laget med kunstige søtningsmidler og salt for å sørge for at de smaker godt og varer lenge, er det noe rart at du har funnet det vanskelig å gå ned i vekt? Ikke i det hele tatt.

Hvordan løse problemet

Tydeligvis de beste råd vil være å unngå disse to stoffene, kunstige søtningsmidler og natrium, for å holde deg utenfor vekttap craving berg-og dalbane. Men, siden det ikke er realistisk, er det ting du kan gjøre for å nyte den maten du liker, men fortsatt møte dine vekttap mål.

Her er noen tips:

  • Drikk mye vann. Ikke bare fylle vann du opp noe som kan avskrekke en craving, men det hjelper også kroppen å kvitte seg med overflødig natrium. Mens det kan virke mot sin hensikt å drikke mer vann når du føler deg oppblåst, du faktisk trenger å legge mer vann i systemet for kroppen å være i orden med å la noen gå.
  • Spis søte godbiter med noen form for protein. Hvis du er i humør for noe søtt og ingenting vil tilfredsstille dine søt tann annet enn at lav-kalori diett godbit, så gå for det. Bare sørg for at du spiser den med en eggehvite, slik at blodsukkeret er mer stabilisert. På den måten kan du nyte din dessert uten å bekymre slåss cravings resten av dagen.
  • Kjøp lavt natrium produkter når du kan. Grunn av bekymringene med høyt blodtrykk, mange produsenter er å lage og selge lav natrium versjoner av sine bestselgende diett produkter. Prøv å plukke disse over sine fulle salt kolleger når du kan, slik at du ikke tar i mer salt enn du trenger. Du vil ha en enklere tid å bestemme når du er full eller ikke å føle den forferdelige magen bloat.
  • Bruk kosthold mat å tilfredsstille krav, ikke sult. Det er en forskjell mellom ønsket om å spise når du er virkelig fysisk sulten og ønsker å spise fordi du ønsker noe som er knasende og salt eller glatt og søt. Hvis du er sulten, er du bedre med ekte mat fordi det kommer til å fylle deg opp raskere og være mer næringsrik i prosessen. Men hvis du har en craving som bare vil være fornøyd med en crunchy, salt snack så det er da det er best å ha din diett godbit.
  • Se ditt forbruk av lettbrus. Diet soda er ofte tenkt på som et vekttap drøm, men husk at det er laget med de samme kunstige søtningsmidler som diett mat er. Det betyr at det er utsatt for å sende blodsukkeret på de fryktede stigning og fall, starter craving prosessen. Kanskje du er bedre å ha det bare ved måltider når magen er fordøye andre matvarer og næringsstoffer i tillegg.

Så, diett industrien satt ut for å få deg til å mislykkes? Som alt annet, du virkelig ikke kan generalisere fordi det er ærlige, ekte mennesker der ute som ønsker å se deg lykkes på vekttap. Men, det er også folk der ute som forstår at den eneste måten de vil holde snu et overskudd er hvis du aldri nå målet ditt.

Når det gjelder å miste vekt, er det bare én ting å huske. Ingen vil noen gang ser ut for deg så mye som du gjør selv. Med det i tankene, må du ta vare på din kropp og din helse på den beste måten du ønsker.

Hvis noe ikke fungerer så må du endre det. Det er på tide å forandre det "diett" mat gjør mot deg.

Aktuelle artikler