Påvist måter å stoppe overdreven svetting

Mens svetting er en naturlig kropp prosess gunstig for menneskers helse, er overdreven svetting ikke normalt og det kan skape mange problemer i folks liv. Svette under en treningsøkt føles bra, men overdreven svetting under normale daglige aktiviteter kan føre til forlegenhet og føre til lav selvtillit og lav selvfølelse. Her er hvordan å stoppe det en gang for alle.

Påvist måter å stoppe overdreven svetting

Svette er en normal fysiologisk prosess som bidrar til å regulere kroppens indre temperatur.

En. Det er mer enn to millioner svettekjertler som ligger under menneskelig hud. Når kroppen varmes opp på grunn av varmt vær, mosjon, krydret mat, stress, osv., disse kjertlene slippe ut fuktighet og send den til overflaten av huden din. Når svetten fordamper fra huden din, fjerner det overflødig varme og gjenoppretter kroppens temperatur til det normale.

2. Bortsett fra å ha en kjølefunksjon, svette også renser huden og bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen.

3. Svette består av vann, salt, og elektrolytter og det i utgangspunktet luktfritt. Kroppslukt oppstår når svetten blander seg med bakterier som lever på hudens overflate. Heldigvis finnes det mange måter å hindre dette ubehagelig duft.

4. Unormal eller overdreven svetting kan være forårsaket av en rekke faktorer, og det er referert til som hyperhidrosis. Hyperhidrose rammer ca 1% av verdens befolkning, og det i hovedsak er rettet mot armhulene, håndflater, fotsåler og genitalia. I noen tilfeller kan det påvirke og med hele overflaten av huden.

Det er mange måter å stoppe overdreven svetting?

Det er riktig. Det er mange måter å unngå overdreven svetting, alt fra naturpreparater og personlig hygiene vaner til medisinske resepter og behandlinger. Les videre for å finne noen av de mest effektive de.

Pass på hva du spiser

Unngå visse matvarer og spise de riktige betydelig grad kan bidra til å kontrollere kraftig svetting.

Matvarer for å unngå å inkludere krydret retter, hvitløk, løk, bearbeidet og høyt sukker mat, og mat med en høy konsentrasjon av hydrogenert olje. Disse matvarene stimulerer svettekjertlene, forårsaker overdreven svette.

Forbruket av kjemiske giftstoffer som finnes i bearbeidet mat kan også utløse en økning i svette som kroppen vil prøve å eliminere disse skadelige stoffer gjennom svettekjertlene.

Etter et sunt kosthold fylt med frisk frukt, grønnsaker, hele korn, fisk og moderate mengder magert kjøtt, kan i stedet hjelpe deg som disse matvarene gjøre kroppen produsere mindre svette.

Reduser inntak av koffein

Koffein kan over stimulerer sentralnervesystemet, forårsake frigjøring av adrenalin inn i kroppen, og heve temperaturen. Dette fører til at kroppen til å svette.

Unngå varme drikker og drikk rikelig med vann

En. Drikk mye vann. Vann bidrar til å regulere kroppstemperaturen. Når du er hydrert, er kroppstemperaturen lav og du svetter mindre. Du bør drikke minst åtte glass vann om dagen og aldri tillate deg selv å bli tørst.

2. Varm drikke kan betydelig forverre svette. Redusere dem eller helt erstatte dem med kalde drikker.

Drikk salvie te

Sage er en av de beste naturlige rettsmidler for behandling av overdreven svetting. Det har vært brukt i århundrer for å behandle nattesvette og menopause-relaterte hetetokter. Den har kraftige snerpende forbindelser som bidrar til å redusere overdreven svette.

Drikke salvie te eller tar salvie kapsler vil normalisere aktiviteten i svettekjertlene, samt berolige nervesystemet.

Drikke tomatjuice og spise druer

Tomater og druer er lastet med antioksidanter, som bidrar til å eliminere giftstoffer som fører til at kroppen til å svette overdrevet. De har også regulere temperaturen og holde kroppen mot overoppheting.

For best resultat, drikk et glass frisk, ren tomat juice hver dag i en hel uke, og deretter fortsette annenhver dag.

Druer kan også naturlig kjøle ned kroppen din og dermed redusere svette. Du kan enten drikke fersk drue juice eller spise 10-15 druer hver dag.

Eliminere alkohol og nikotin

De stimulerer frigjøringen av adrenalin, noe som kan føre til at en god del av svette. De er også meget giftig.

Ta naturlige kosttilskudd

Det er mange naturlige kosttilskudd og medisiner som kan brukes til å behandle overdreven svetting. De omfatter lecithin kapsler, sink, vitamin B-kompleks, ølgjær, essensielle fettsyrer, vitamin C og vitamin E.

Prøv over-the-counter antiperspiranter

Deodoranter inneholder dufter som dekker opp kroppslukt, men de hjelper ikke med svette. Antiperspiranter er stedet spesielt formulert for å hindre underarm svette.

Det er bruker forskjellige typer antiperspiranter tilgjengelig i drugstores og de fleste av dem aluminiumklorid, et stoff som midlertidig blokkerer svette porene. De er vanligvis mer effektive enn andre som ikke inneholder det.

Antiperspiranter kan finnes i ulike former: squeeze flasker, pinner, roll-ons, geleer, og myke faste stoffer. Velg den som passer deg best.

Velg riktig antiperspirant

Det er veldig viktig å velge riktig antiperspirant som passer kroppen din kjemi og som virkelig fungerer for deg. Noen ganger, de aktive ingrediensene i antiperspiranter og deodoranter er ikke kompatible med kroppen din, og de kan forårsake ulike bakterier for å få bygget opp på overflaten av huden din. Dette produserer dårlig lukt, i stedet for å hindre det.

Hvis over-the-counter antiperspiranter ikke fungerer, bytte til reseptbelagte antiperspiranter

Hvis du fortsatt svette tross bruker over-the-counter antiperspiranter, må du kanskje be legen din om en resept-styrke antiperspirant. Den inneholder sterkere konsentrasjoner av aluminium kloridhexahydrat enn produkter som finnes i drugstores, og i de fleste tilfeller fungerer det. Bare sørg for å bruke det regelmessig, og ikke glem å bruke en duftende deodorant også.

Husk alltid å ta i bruk antiperspirant før du går til sengs

Antiperspirant programmet er mer effektiv i løpet av natten.

Mennesker svetter mindre om natten, og dette lar sine svettekjertlene å bedre absorbere de aktive ingrediensene i antiperspirant. Dette blokkerer porene og hindrer svette i morgen.

Hvis du lar antiperspirant på huden i minst åtte timer vil produktet ikke vaskes bort på morgenen etter, fordi det vil allerede være godt absorbert av huden din. Den andre anvendelsen om morgenen vil gjøre det antiperspirant enda mer effektiv.

Barbere armhulene

Det er to grunner til dette:

En. Opphopning av svette på hårene i armhulen fremmer veksten av bakterier ansvarlig for ubehagelig lukt.

2. Barbering under armene reduserer fukt bygge opp som det tillater mer luft å nå huden. Luften kjøler huden og gjør svetten fordamper.

Bruk antibakterielle såper og unngå å ta varme bad

En. Ved hjelp av gode antibakterielle såper vil hjelpe deg å fjerne bakterier og hindre ubehagelig kroppslukt.

2. Ta lunkent bad eller dusjer. Det er sant at varmtvann gjør en dusj mer behagelig og bidrar til å eliminere giftstoffer fra kroppen, men det øker også kroppstemperaturen og fører til overdreven svetting.

Bruk natron og sitron

Alt du trenger å gjøre er å bruke en liten skur av natron i henhold til armhulene eller gni litt sitronsaft på dem.

En. Den alkaliske natur natron motvirker syre i svetten din. Når natron og svette sammen, skaper de en gass, som gjør svetten fordamper svært raskt. Men foruten å redusere overdreven svetting, nøytraliserer natron også dårlig lukt.

2. Den sitronsyre funnet i sitron dreper lukt produserende bakterier og fungerer som en naturlig deodorant.

Du kan også blande like deler sitronsaft og natron og bruke en bomullsdott å gjelde blandingen under armene.

Bruk de rette klærne

Klær er ekstremt viktig når det gjelder å svette. De kan enten øke eller redusere svette. Ingen deodorant eller antiperspirant vil fungere godt for deg hvis du ikke er kledd riktig.

Les nedenfor for å lære hva du bør og ikke bør bruke for å unngå overdreven svetting.

En. Unngå syntetiske stoffer som nylon, polyester eller rayon. De har et svært stramt veve og de tillater ikke nok luftsirkulasjon. De felle varme og de gjør du svette.

2. Velg naturlige stoffer som bomull, lin, hamp, silke eller ull. Dette er pustende materialer som tillater fri flyt av luft til huden din. De kan redusere risikoen for kraftig svetting.

3. Bruk 100% bomull undershirts eller t-skjorter under klærne. De vil absorbere svette bort fra kroppen din og gjøre den fordamper raskt.

4. Løstsittende klær. Stramme klær ikke tillate luftsirkulasjon.

5. Slitasje sport sokker eller sokker laget av naturlig fiber som absorberer fuktighet. Endre dem to ganger om dagen ved behov.

6. Velg lær eller meash canvas sko. De vil ikke gjøre føttene svette så mye som de syntetiske.

Kontrollere overdreven svetting ved å lære å slappe av

Overdreven svetting kan noen ganger være forårsaket av stress, nervøsitet, angst og spenning.

Visse hendelser, minner, eller følelser kan kjapt aktivere svettekjertlene og gjøre deg svette mer enn vanlig. For å unngå dette, bør du lære å slappe av og håndtere dine følelser bevisst.

Praktisere biofeedback eller avslapping teknikker vil hjelpe deg å få kontroll over mange av kroppens automatiske funksjoner, som for eksempel hjerterytme, svetting, blodtrykk, muskelspenninger, etc, og hjelpe deg å slappe av og bli mer selvsikker. Dette vil vesentlig redusere nervøs og emosjonell svette.

Være på gang

Unngå å kjøre og å være sent. Organisere tiden riktig og komme tidlig.

Haste, brusende, og kjører sent for dine avtaler vil føre til at du mye stress og spenninger og forverre din svette problem.

Mister ekstra vekt

Overvektige mennesker er mer utsatt for overdreven svetting enn normalvektige mennesker. Deres kroppsfett fungerer som en isolator, noe som øker deres interne kroppstemperaturen og øker svette produksjon.

Å miste noen ekstra kroppsfett vil hjelpe deg å fjerne, hvis ikke redusere svette.

Prøv akupunktur

Akupunktur kan være svært nyttig i behandling av overdreven svetting.

En acupuncture utøveren spesialisert seg på overdreven svetting vil adressere den underliggende årsaken til hyperhidrose og skape en behandling plan som vil fungere best for deg. Han eller hun vil målrette spesifikke punkter på kroppen for å balansere din energi og regulere svetting prosess i kroppen din.

Akupunktur vil også hjelpe deg å slappe av og avlaste stress, som ofte er en av de viktigste årsakene til overdreven svetting.

Snakk med legen din om mulige medisinske løsninger

Hvis ingen av de ovennevnte løsninger bidrar til å redusere svette, bør du vurdere å snakke med legen din. Det er flere medisinske behandlinger som er svært effektiv i å løse hyperhidrose problem.

  • Oral medisiner

Oral medisiner som Robinul, Diropan, og Cogentin kan lette flyten av svette og redusere svetting. Disse stoffene er referert til som antikolinergika, og de virker ved å hindre stimulering av svettekjertlene. De kan imidlertid også forårsake forskjellig bivirkning slik som tørr munn, svimmelhet, forstoppelse eller uskarpt syn.

Antidepressiva eller beroligende midler kan også bidra til å redusere overdreven svetting når det er på grunn av følelsesmessige nød.

  • Botox-injeksjoner

Botox-injeksjoner kan blokkere nervene som stimulerer svette og lamme svettekjertlene i 5 til 9 måneder.

  • Iontoforese

Iontoforese er en ikke-invasiv behandling som innebærer passerer et lavt nivå elektrisk strøm gjennom huden for å midlertidig deaktivere svettekjertlene og hindrer kroppen fra svette. Det bør i utgangspunktet utføres i 15 til 30 minutter hver dag, og deretter gradvis bli redusert til ukentlige og månedlige økter.

  • Kirurgi

Det er to typer kirurgi som kan brukes til å behandle overdreven svetting.

Den første består i å eliminere underarm svettekjertlene hvis svette er begrenset bare til armhulene. Det kalles fettsuging og det er et trygt og ikke-invasive prosedyren utføres under lokalbedøvelse.

Det andre alternativet, kalt endoskopisk torakal sympathectomy, innebærer å fjerne de nerver som styrer svettekjertler, slik at de ikke lenger kan overføre signaler til kjertlene å starte produksjon av svette.

Imidlertid kan begge disse prosedyrene føre kompenserende og svetting av andre deler av kroppen og bære uønskede bivirkninger, slik som redusert frykt og våkenhet, og en senket hjerteslag både under hvile og mosjon.

Før de bestemmer seg for å foreta noen alternativ eller medisinsk behandling, er det viktig at du forstår den underliggende årsaken til svetting din. Adressering årsaken stedet for å behandle bare symptomene er den beste måten å løse alle fysiske problemer.

Aktuelle artikler