Sjøvann helsefordeler

Vi vet alle at bading i sjøvann er bra for helsen vår, men har du noen gang tenkt på hvorfor? Du føler deg bra, ser huden din strålende og kroppen virker sunnere enn noen gang - dette er de mest fantastiske sjøvann helsefordeler. Men la oss finne ut hvorfor.

Sjøvann helsefordeler

Sjøvann har en lignende sammensetning som vår blodplasma

For å forstå den terapeutiske egenskaper av sjøvann, vil vi starte med følgende to fakta:

 • Medisinsk bruk av sjøvann går helt tilbake til 4. århundre f.Kr. da Hippokrates først brukte ordet "thalassoterapi".
  Dette ordet kommer fra det greske Thalassa, betyr vann, og Therapia, som betyr å kurere. Også kjent som faren til moderne medisin, var Hippokrates den første til å bruke sjøvann til helbredende formål.
 • Sjøvann inneholder de samme 84 vitale elementer som finnes også i det menneskelige legeme. Disse elementene omfatter vitaminer, mineralsalter, sporelementer og aminosyrer. Men sjøvann er også rik på levende mikroorganismer som produserer gunstige antibiotika, antimikrobielle og antibakterielle stoffer.
  Mennesket har en naturlig evne til lett å assimilere alle disse elementene, for kroppen 'mineral konstitusjon, som nevnt ovenfor, er meget lik den av havvannet. Faktisk inneholder sjøvann nesten den samme konsentrasjon av mineraler og sporstoffer som humant blodplasma.

Sjøvann hud fordeler

Det er velkjent at spas over hele verden bruker havsalt i sin skjønnhet og massasjebehandlinger. Hvorfor?

 • Saltet som finnes i sjøvann bidrar til å fjerne giftstoffer fra huden og fungerer som en naturlig peeling - det fjerner døde hudceller og stimulerer produksjonen av de nye.
 • Sjøvann fylles vår hud med mineraler. Magnesium spesielt forbedrer sin hydrering, samt sin generelle utseende.
 • En av de viktigste sjøvann helsemessige fordeler ligger i dens evne til å helbrede skadede og irriterte hud.
  Sjøvann kan redusere betennelser og bidra til å kurere mange hudsykdommer som atopisk eksem, rosacea, psoriasis og eksem.
  Det har stor antiseptiske egenskaper, svært nyttige i healing mindre sår, kutt, utslett og skrubbsår - salt og kaliumklorid synes å være majorly ansvarlig for disse gunstige og bøtte effekter.

Alt i alt, sjøvann forbedrer hudens tekstur, øker sin elastisitet og lindrer og helbreder mange hud plager.

Sjøvann og immunsystemet

Bading i sjøvann kan i stor grad bidra til vår generelle helse.

En studie har vist at sea water-vokst cherrytomater har høyere mengder av antioksidanter enn de som dyrkes ved hjelp av ferskvann. Studien har videre funnet at disse tomater kan forbedre kroppens forsvar mot hjertesykdom og kreft. Men dette er ikke alt!

 • Være så rikt på mange vitale elementer, har sjøvann evnen til å aktivere kroppens helbredelse mekanisme og styrke immunsystemet. Det åpner porene i huden, slik at de kan absorbere sjø mineraler, samtidig som du hjelper dem utvise giftstoffer, ansvarlig for en rekke sykdommer.
 • Det øker også nivået av oksygen i blodet, og dermed mengden av gunstige elementer som trengs av blodet til å bekjempe frie radikaler.
 • Sjøluft og sea mist er fulle av negativt ladde hydrogen ioner, som er kraftige antioksidanter. Innånding sea mist kan derfor forbedre immunforsvaret og forbedre den generelle helsen til hver celle og organ i kroppen vår.
 • Den jod som finnes i sjøvann støtter vårt immunsystem funksjon og øker skjoldbruskkjertelen aktivitet. Å være en stor naturlig antiseptisk, det øker også betydelig kroppens evne til å bekjempe infeksjoner og drepe parasitter, bakterier og sopp.

To flere fordeler:

 • Sjøvann forbedrer blodsirkulasjonen, på grunn av sin høye konsentrasjon av mineraler.
  Faktisk øker thalassoterapi blodsirkulasjonen ved å fylle kroppen med essensielle mineraler, som er blitt utarmet på grunn av forskjellige interne og eksterne faktorer.
 • Sjøvann har også evne til å lindre symptomer forkjølelse og influensa, så vel som for å kurere bronkitt og sinusitt. Inhalering natriumklorid, eller salt fra sjøvann, bidrar løsne slim og behandle pulmonære problemer.

Sjøvann kan fremme psykisk og følelsesmessig velvære

Redusere stress og healing sinnet er imidlertid en de største sjøvann helsefordeler.

 • Sjøvann og sol arbeid i synergi for å behandle mange emosjonelle forstyrrelser, slik som depresjon, nervøsitet, angst, apati og mange andre.
 • Magnesium, litium og brom som finnes i sjøvann er eksepsjonell dempende elementer, som har evne til å stabilisere og opprettholde riktig serotonin, melatonin og tryptamin-nivåer i hjernen.
  Litium, for eksempel, er et medikament som brukes ofte til å behandle mange psykiske problemer, og spesielt bipolar lidelse.
 • Det høye innholdet av magnesium i sjøvannet effektivt kan bidra til å redusere stress, slappe muskler og nerver, og indusere ro. Faktisk mineraler som finnes i sjøvann er på noen måte naturlige hypnotika som fremmer god søvnkvalitet og hjelpe kurere søvnløshet.

I konklusjonen, er sjøvann en utmerket behandling for mange nervøse problemer, og det kan betraktelig øke følelsen av velvære og avslapning.

Har vi gått glipp av noen av sine fordeler? Fortell oss hvordan du føler når nedsenket i sjøvann og dele dine sunne erfaringer med oss ​​og andre lesere.

Aktuelle artikler