Tea tree olje bivirkninger

Tea Tree Oil er et effektivt antiseptisk, antibakteriell og soppdreper, men som de fleste medisiner og naturmidler, har det noen sjeldne bivirkninger, som vanligvis er milde, men kan også være ganske alvorlig hvis du er allergisk mot denne oljen. La oss ta en titt på tre store tea tree olje bivirkninger.

Tea tree olje bivirkninger

Tea tree olje kan forårsake allergiske reaksjoner og hudirritasjoner

Alltid gjøre en hudtest før påføring tea tree olje.

Personer som er disponert for allergi bør alltid gjøre en hudtest ved å bruke en liten mengde av tea tree olje på huden sin og forlate den i minst 12 timer. Dersom allergiske reaksjoner, bør de enten redusere mengden av olje eller helt slutte å bruke.

De vanligste allergiske manifestasjoner er: mild til alvorlig kontakteksem, betent hud patcher, blemmer og utslett.

Imidlertid er risikoen for allergi lavere når man bruker mindre mengder av te tre olje som tidligere er fortynnet.

Tea tree olje kan være for potente hvis brukt i store mengder eller ufortynnet

Det bør absolutt brukes ved en lavere konsentrasjon på følsom hud-område, slik som i ansiktet, så vel som på små barn. Når brukes lokalt, er tea tree olje ofte kombinert med en transportør olje for å minimere irriterende effekter.

Søker 100% ren olje direkte på huden kan forårsake mild irritasjon som rødhet, eller sterkere reaksjoner som utslett, kløe og blemmer.

Forskning studier gjortdyr har også rapportert at lokal applikasjon av store mengder tea tree olje kan føre til mental og muskelsvakhet, tremor, gangvansker, dårlig koordinering og bremset hjernens aktivitet.

Men selv ved fortynning, kan det-te tre ganger olje har en mild irriterende og brennende virkning på huden, som ikke er farlige.

Må ikke svelges tea tree olje - det kan gi alvorlige bivirkninger

Tea tree olje bør ikke tas internt eller svelges. Det kan trygt brukes muntlig, for eksempel i munnskyllevann og tannkrem, så lenge det er spyttet ut og ikke svelges.

Hvis tea tree olje er fortært, kan bivirkningene være svært farlig og giftig. Svelging av selv en liten mengde kan forårsake komplikasjoner.

I mindre saker, kan det føre til lys svakhet, svimmelhet og forvirring, samt hodepine, muskel svakhet, magesmerter, diaré, døsighet og utslett.

I mer ekstreme tilfeller kan det provosere blodceller unormalt, hallusinasjoner og selv indusere koma. Dette gjelder for mennesker så vel som for dyr.

En studie viser at tea tree olje kan endre hormonelle nivåer

I 2007 var tea tree olje under risiko for å bli svartelistet av EU, med den begrunnelse at det var usikre og ustabile, og at det kan forstyrre normale hormonelle funksjoner.

Det har faktisk vært tre rapportert om tilfeller av gynekomasti, utvidelsen av brystene hos unge gutter, forårsaket av lokal applikasjon av tea tree olje. Men når guttene avviklet tea tree olje bruk, gikk deres tilstand tilbake til normalen og utvidelse forsvant.

Noen europeiske forskere, tror faktisk at enkelte oljer kan påvirke hormonene og at kontinuerlig bruk av disse oljene kan endre hormonelle funksjon.

Men kosmetiske produkter som bruker tea tree olje i konsentrasjoner under 1 prosent regnes som trygt.

Har du noen gang hatt noen andre bivirkninger, forskjellig fra de som er nevnt ovenfor? Vær så snill, beskrive dem i kommentarfeltet og gi oss beskjed om tea tree olje er bra eller dårlig for deg.

Aktuelle artikler