Tea tree olje fordeler

Lær om de ulike helsemessige fordeler av tea tree olje.

Tea tree olje fordeler

Tea Tree Oil (også kjent som Melaleuca alternifolia) er en naturlig antibakteriell desinfeksjonsmiddel som har blitt brukt av urbefolkningen i Australia i tusenvis av år som en av sine mest nyttige remedier.

Det antas at kaptein Cook som seilte til Australia i det 17. århundre, har prøvd en varm og sterk drikk laget av Melaleuca blader og på grunn av dette heter denne planten tea tree. Men moderne vitenskapelige studier allerede bekreftet at denne oljen har en rekke gunstige effekter på menneskers helse og hud, samt flotte helbredende egenskaper.

Men la oss ta en titt nå på noen store tea tree olje fordeler.

Behandle hud og akne problemer med tea tree olje

Tea tree olje er en naturlig antiseptisk som kan kjempe hundrevis av bakterier og sopp hud infeksjoner, samt andre lidelser som blemmer, hud kutt, brannsår, abscesser, fet hud og mye mer. På grunn av sin sterke antibakterielle egenskaper, er det svært effektiv i behandling av akne, kviser og andre hud blemishes og det er også mye brukt i mange ansikt og kropp crèmes, kremer og tonere.

Som en flekk behandling, er det best å bruke en dråpe tea tree olje direkte på berørte områder, eller fortynne 30 dråper tea tree olje i 4 spiseskjeer grapeseed olje, og tømming over akne flekker ved hjelp av en bomullsdott, morgen og kveld. Du kan også gjøre en utmerket rensende maske ved å kombinere fire dråper tea tree olje, 3 ss grønn eller hvit leire og to spiseskjeer destillert vann. Bruk denne blandingen på ansiktet og la til tørr.

Tea tree olje kan svært effektivt kurere også mange sopp hudinfeksjoner over hele kroppen din. For å forberede et nyttig middel, legge til 10 dråper tea tree olje til en kopp varmt vann, suge en bomullsdott i løsningen og tørk over infiserte områder tre ganger om dagen, inntil infeksjonen forsvinner.

Bruk tea tree olje for å helbrede vaginal gjær infeksjoner

Takket være dens potente antimycotic egenskaper, er tea tree olje en fantastisk hjelp i behandling og herding vaginal gjær infeksjoner, vanligvis forårsaket av en sopp som kalles Candida albicans. Den inneholder bestanddeler som kalles terpenoids, som har blitt funnet å ha stor antibakteriell og soppdrepende aktivitet.

Tea Tree olje er derfor et sterkt antiseptisk middel og fungicid, effektiv i å drepe bakterier og sopp. Å behandle en vedvarende vaginal candida infeksjon, hell 3 dråper tea tree olje på en tampong og sett den inn i vagina, eller forberede en aktuell blanding ved å legge til et par dråper tea tree olje til en spiseskje med yoghurt for å henvende seg direkte til vaginalområdet, 3 ganger om dagen.

Kurere tannkjøttbetennelse og herpes utbrudd med tea tree olje

Tea tree olje er spesielt indisert for munnen problemer som gingivitt, munnsår, oral candidiasis og dårlig ånde. Hvis den brukes umiddelbart, på de første symptomene, kan det kurere leppe herpes og forhindre ubehagelige og uestetisk blemmer. Å behandle herpes, hell 2-3 dråper tea tree olje på en bomullsdott og forsiktig bruke på sår.

Tea tree olje er også en av de viktigste ingrediensene i mange tannkremer, munn vasker og geleer. Det er et utmerket middel for betent, irritert og hovent tannkjøtt og det hindrer dem fra blødning. Du kan legge til en dråpe tea tree olje på toppen av tannkrem hver gang du pusser tennene, eller gni en 1 eller 2 dråper på det berørte området. Du kan også lage din egen munn vask ved å legge tre dråper tea tree olje til en kopp naturlig mineralvann og bruke denne løsningen til å skylle munnen tre ganger om dagen.

Forsiktig:

Eteriske oljer er veldig sterk og kan i noen tilfeller irritere huden din. Før du bruker den, bruke en liten mengde et lite område av armen. Hvis huden blir rød eller irritert, redusere mengden eller ikke bruker det i det hele tatt.

Har du andre tips om bruk av tea tree olje? La oss få vite, og dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler