Vertigo symptomer og behandling

Verden begynner å spinne mens du sitter eller står stille, føler deg svimmel og engstelig og har ingen anelse om hvorfor? Hold lesing for å lære mer om symptomene på svimmelhet og måter å behandle det.

Vertigo symptomer og behandling

Når verden begynner å spinne mens du bare står eller sitter stille, er det ingen tvil om at det ikke bare gjør magen litt kvalm, men det reiser også humøret ditt til alle nye høyder. Når dette skjer, begynner du å lure på hva som er galt med deg og hvorfor du har dette "full" følelse når du ikke har rørt alkohol i måneder. Hva er det som skjer?

[Les: 5 raske avspenningsteknikker for angst ]

Jeg begynte å lure på hva som foregikk inne i meg og hvor bekymret jeg burde være. Så begynte jeg å gjøre noen undersøkelser på min egen (som kan være farlig fordi du kan diagnostisere deg selv med tjue forskjellige sykdommer i ca ti minutter) og fant ut noen ganske interessante ting.

Dessverre skjedde dette meg litt over to måneder siden. Mine anfall av svimmelhet fikk kontinuerlig verre, før jeg tilbrakte mesteparten av tiden min følelse kvalm og hadde problemer med å gå fra ett rom til et annet. Ikke bare var det svært ubehagelig fysisk, var det nesten verste mentalt.

Kanskje denne informasjonen kan hjelpe deg hvis du føler at du er i samme båt som meg (fordi det sikkert føltes som om jeg var på en båt, svaiende til bølger). Så, hvis du lider av uforklarlig svimmelhet, kan du lese videre.

La oss snakke om hva svimmelhet er

Det første du må innse er at "svimmelhet" er et mye brukt begrep som ofte har to veldig ulike betydninger. Den kan brukes til å referere besvime, som om du er i ferd med å gå ut, eller det kan bety at rommet synes å være i bevegelse selv når du står stille.

Hvis du er ør, kan du føle at du kan besvime når som helst, og det er ofte lindres ved å ligge flatt. Du har ikke følelsen av bevegelse, det er mer av en svakhet eller utmattelse som skaper en følelse av at du er i ferd med å miste bevisstheten.

Svimmelhet kan være forårsaket av noe så enkelt som allergi, eller det kan være en større medisinsk bekymring med hensyn til problemer med hjertet eller blødning i fordøyelseskanalen. Gjerne, hvis du er plaget av uforklarlig svimmelhet, deretter en lege besøk bør være for å utelukke noen store problemer. Men, for formålene i denne artikkelen, la oss snakke om den andre definisjonen av svimmelhet.

Den andre betydningen av dette ordet referanser føler som om det er bevegelse i verden rundt deg selv når det ikke er det. Det kan være som den følelsen du får når du spinner i sirkler og prøve å gjenvinne balansen etterpå. Du føler skrå eller som du ikke kan gå rett. Dette er en svimmelhet, vertigo eller, type følelse.

Hva er vertigo?

Ifølge WebMD, vertigo "oppstår når det er konflikt mellom de signaler som sendes til hjernen ved ulike balanse-og posisjon-sensing systemer i kroppen." Dette betyr at hjernen ikke rapporterer nøyaktig til dine andre kroppsdeler den posisjonen du er i.

Hvilke områder av kroppen din kan bli påvirket av dette sensoriske feil?

  • Øyne - Du oppfatter ting som å flytte, selv om de ikke er.
  • Nerver - Du er ikke i stand til å gjenkjenne den faktiske kroppens posisjon, noe som gjør det vanskelig å ta de nødvendige skritt for å beholde eller få balanse.
  • Skin - Du kan ikke korrekt identifisere din posisjon fordi den måten du føler tyngdekraften er av.
  • Ear - Du innser ikke bevegelse eller kroppen oppfatter bevegelse som ikke skjedde, forårsaker du å være ute av balanse.

Dens utbredelse

Akkurat hvor vanlig er vertigo? Mer enn man kanskje tror. Ifølge Vestibular Disorders Association nettside, er det tenkt at ca 35% av folk som er førti år eller eldre har hatt noen form for svimmelhet relatert følelse. Det er én av tre personer. Og folk som er 65 år eller eldre har en 80% sjanse for å ha en slags svimmelhet eller balanse relatert problem.

Med risiko for disse typer spørsmål blir så høy, gjør ikke det du lurer på hva som forårsaker det? Hvorfor så mange mennesker lider av de følelsene som vertigo ofte skaper?

Årsaker til svimmelhet

Det er flere ting som kan føre til en vertigo-relatert svimmelhet og en av de viktigste årsakene er indre øret problemer. Det er utrolig at dette ett lite område av kroppen din kan føre til at du så mange problemer, men det absolutt beholder mye makt når det gjelder balanse og dine oppfatninger.

Det kan være at du har små kalsium krystaller i ørene, kalt benign paroksysmal posisjonell vertigo (BPPV), som ikke beveger seg naturlig. Normalt er disse krystallene hjelpe deg å holde balansen, på samme måte som en kattens værhår hjelpe den beholde sin balanse. Så, forstyrre dem i å handle som de skal og du ender opp med følelsen som verden beveger seg når det ikke er.

Allergier og Sinus problemer kan også hemme ørene fra ordentlig drenering væske, som kan sende deg litt ut av balanse. Noen medisiner kan skape denne effekten i tillegg, spesielt hvis du tar mer enn du bør, eller blande dem med alkohol.

Men det er også andre årsaker til svimmelhet som migrene og hodeskader. Begge disse tingene kan definitivt gjøre deg til å føle off kilter.

Noen ganger er det svært alvorlig og potensielt dødelig grunner for å ha balanse problemer. Disse inkluderer når du ikke får nok blod til hodet fordi strømmen er hemmet på noen måte, vekster i det indre øret, svulster og kreft. Selv om disse er mindre vanlig, oppstår de fra tid til annen.

Behandlingstilbud

Hvis du har noen form for svimmelhet, er den aller første du bør gjøre gjøre en legetime. Du må utelukke de store hensyn som hjerte problemer, nervesystemet funksjonsfeil eller noen form for hjernesvulst eller kreft.

Selv om disse tingene er ikke sannsynlig, vil du på et minimum redusere angst og lette dine bekymringer bare ved å vite at de ikke gjelder for deg.

Det er også tester legen kan utføre rett på kontoret som kan fortelle ham eller henne hva som skjer. De kan vurdere dine bevegelser, symptomer og følelser og umiddelbart utelukke noen mulige årsaker. Viktigst, kanskje, er at du også kan lære noen bevegelser som kan lindre svimmelhet følelser.

En slik bevegelse din lege kan foreslå er når du ligger på sengen med hodet hengende ved siden av det slik du ser på veggen. Snu hodet mot høyre, og slå i ryggen til veggen og deretter sitte opp. Len deg tilbake ned igjen med hodet hengende på siden, se til venstre, ser tilbake på veggen og sette seg opp igjen. Det er en repetisjon.

Gjør ti repetisjoner av denne øvelsen 1-3 ganger daglig for å håndtere vertigo følelse. Hva dette er trekk de kalsium innskudd i ørene slik at kroppen kan begynne å gjenvinne noen ide om din riktig kroppsstilling og det vil gjenvinne balansen på egen hånd.

Det er også reisesyke typer medisiner som legen kan foreskrive eller som du kan kjøpe over disk. Disse kan takle kvalme type symptomer og minst gjøre det lettere å fungere i løpet av dagen.

Den dårlige er at det finnes ingen behandling som er livslang. Vertigo kan komme og gå som det behager, og du må bare håndtere det. Men, når du har hatt det og kan gjenkjenne det for hva det er, i hvert fall du er mindre sannsynlig å ha angst som kommer med følelsen noe du aldri har opplevd før, og lurer på hva som skjer i de mørke avkrokene av kroppen din.

Vertigo er ikke morsomt å håndtere, det er sikkert. Men hvis du finner ut at du har dette fra tid til annen, i det minste innse at du er ikke alene. Plus, i mitt tilfelle, det gir en helt ny mening til uttrykket "svimmel blonde".

Aktuelle artikler