5 fantastiske vitamin C fordeler for huden

Helt siden du var en liten gutt, har du sikkert hørt mange ganger hvordan får nok vitamin C kan forebygge forkjølelse og influensa. Men, visste du at vitamin C har også noen fantastiske fordeler for huden din? Sjekk dem ut.

5 fantastiske vitamin C fordeler for huden

En. Vitamin C gjør huden sterkere

Inntak av vitamin C er svært gunstig for hele kroppen, huden din like. Det er en svært kraftig vitamin som forbedrer kroppens forsvarsmekanisme, som resulterer i en sterkere hud også. Nok vitamin C vil hjelpe huden forsvare mot ytre påvirkninger samt fra tørrhet. Vitamin C er et mirakel arbeidstaker når det gjelder å lindre tørr hud. Det kan også bidra til å redusere enhver eksisterende betennelse i huden.

2. Foryngelse

Vitamin C er mest kjent som den perfekte foryngelse stoff for huden din. Skjønnhetssalonger tilbyr vitamin C masker og pakker som er ment å gjøre huden din føles og ser yngre og slette små rynker.

Vitamin C øker produksjonen av kollagen, substans ansvarlig for sunn hud. Som du alder kollagen produksjonen reduseres og huden mister sin naturlige tone og elastisitet. Inntar mye vitamin C samt anvende produkter som inneholder det, i stor grad kan forsinke aldringsprosessen.

3. Solbeskyttelse

Vitamin C har innflytelse når det gjelder å beskytte huden mot de farlige UV-stråler. Dette selvfølgelig betyr ikke at du kan ha et glass lemonade eller bruke en krem ​​med vitamin C og trygt tilbringe en hel dag i solen. Solkrem er fortsatt uerstattelig.

Imidlertid kan vitamin C og vitamin C produkter øker hudens naturlige forsvar mot UV-stråler. Det kan også hjelpe og fremskynde helbredelsesprosessen hvis du allerede har solforbrenning.

4. Reduserer sjansen for magesår, felles svakhet og blåmerker

Fordelene med vitamin C for huden din har blitt oppdaget for lenge siden, takket være, tro det eller ei, seilere. Ja, manglet de samme seilerne vitamin C på sine skip og begynte å legge merke hvordan deres leddene vondt mer, og hvordan de var mer utsatt for huden sår og blåmerker.

Hovedårsaken til dette er den nevnte produksjonen av kollagen som vitamin C øker. Kollagen ikke bare gjør huden ser ung og skinnende, er det en veldig viktig protein som bygger cellene og blodkar. Det bygger også leddbånd og bidrar til å skape arrvev, noe som betyr at huden din vil leges raskere etter en skade.

Mangel på kollagen kan føre til en rekke hudproblemer, inkludert tørr, eksem og blåmerker. Videre kan det føre til vaskulære problemer samt muskel-og leddproblemer. Hindre dem alle ved å ta nok vitamin C hver dag.

5. Antioksidant

Vitamin C er en meget kraftig anti - oksidanter som beskytter hele kroppen mot skadelige frie radikaler og oksidasjon. Ironisk nok, stoffet du kan ikke puste uten - er det stoffet som bringer mest skade deg - oksygen. Cellene dine oksidere over tid, noe som får dem til å svekkes.

Vitamin C forsinker oksidasjonsprosessen, nøytraliserer frie radikaler, og kan også reversere DNA-skade. Det betyr at det hjelper hele kroppen holde yngre og i bedre form, og det gir huden beskyttelse og glans.

Vitamin C er ikke bare gunstig for huden din. Det er et meget viktig vitamin og passende mengde av det skal tas hver dag. Den anbefalte daglige dose av vitamin C er mellom 80 og 100 mg, og det bør ikke være høyere enn 2 gram. Overdose kan føre til diaré og søvnløshet.

Aktuelle artikler