6 effektive måter hvordan å behandle svært tørr hud

Tørr hud kan være et veldig stort problem. Noen ganger er det ikke bare estetikk; huden din faktisk begynner å gjøre vondt. Heldigvis er det noe du kan gjøre. Her er seks utrolig effektive måter å behandle svært tørr hud.

6 effektive måter hvordan å behandle svært tørr hud

En. Forebygging

Selvfølgelig er det alltid bedre å forebygge enn å kurere, og dette står for å ta vare på huden din også. Tørr hud kan forebygges med riktig beskyttelse.

Sørg for at du alltid beskytte huden mot elementene. Sol, vind, kulde, regn og klimaanlegg kan gjøre noen alvorlig skade på huden din. Hold huden din beskyttet, spesielt i vintermånedene når det er veldig kaldt. Ikke gå ut med udekket huden og bruk hansker og skjerf.

Pass på at du beskytter huden mot solen også, fordi det vil gjøre huden din tørr. Aldri gå ut uten solkrem, og prøver ikke å være i solen for lenge. Glem sinnsykt bronse farge, og helt glemme tanning boder. Ikke bare at de gjør huden tørr, kan de også gi deg kreft.

2. Naturlige produkter

Hver vinter ble et mareritt for min hud før jeg oppdaget at naturlige såper og dusj geleer er mine nye bestevenner. Når det gjelder behandling av svært tørr hud, er det egentlig ingen bedre kur.

Naturlige og organiske såper og dusj geleer er fri for alle de tingene som faktisk kunne gjøre huden enda tørketrommel. Jeg har funnet ut at de med geitemelk fungerer best for meg, og jeg må anbefale dem. Også, er det best å kjøpe de som er uparfymert, fordi de tingene som brukes for kjelleren kunne legge til tørrhet i huden din.

3. Kremer med shea smør og lønnesirup

Jeg har allerede nevnt Shea smør som en av de beste tingene for behandling av tørr hud. Nå vil jeg gjerne legge lønnesirup til det også.

Det er best å bruke organisk Shea smør, men hvis du ikke har råd til det, vil kremer med Shea smør og lønnesirup gjøre utslaget. De trenger ikke engang å være for sterk - Garnier Skin Naturals Body Repair Lotion med lønnesirup eller Garnier Intensive 7 dager Reparasjon Lotion med Shea smør vil være helt fint.

4. Hold deg hydrert

Indre hydrering er like viktig som ytre når det gjelder behandling av svært tørr hud. Prøv å drikke 6-8 glass vann hver dag og holde huden fuktig.

Husk at for hver kopp kaffe du drikker trenger du to kopper vann bare for å ta tilbake de væsker som kaffe tok fra deg. Samme gjelder for te og alkohol. Prøv å drikke mest vann og fersk økologisk juice.

Når det gjelder å holde huden fuktig, er det to separate uttalelser. Noen mennesker tror at du bør alltid holde huden hydrert mens andre sier at du bør faktisk la huden din til å lære å forsvare seg selv. Dette etter min mening kan gå bare hvis du har små problemer med tørr hud. Hvis huden din er veldig tørr, ikke prøver å rehydrere det vil bare føre til smertefulle sprekker.

5. Hold deg unna badestamper

Ikke bare badestamper, varmt vann generelt. Det betyr lang varm dusj og lange varme bad også, uansett hvor mye vi alle elsker dem.

Dusjing tar faktisk fuktighet surmule av huden og dusjing med veldig varmt vann er enda verre. Aldri la deg selv komme ut av badet med rød hud. Ta en dusj om dagen, to på det meste. Ingen av dem skal vare i mer enn 10 minutter.

6. Ikke over eksfoliere

Mange kvinner tror at de bør eksfoliere huden daglig, for å forhindre eller kurere tørrhet. Dette er faktisk helt feil, fordi over eksfoliering kunne bringe mer dårlig enn godt.

Når du eksfoliere huden din, ta deg av de døde cellene. Dette er helt greit, så lenge du ikke gjør det mer enn to ganger i uken. Peeling oftere skader faktisk de levende celler og som resulterer i huden blir rød og tørr. Alltid bruke fuktighetskrem etter peeling.

Følg disse seks trinnene, og du vil se hvordan behandle svært tørr hud er egentlig ikke så vanskelig. Jada, det er ting som må gjøres, men det er ikke som du må bøye over bakover for å oppnå dem. Likevel, hvis ingen av dem hjelp, kan problemet være mer alvorlig og du trenger for å planlegge et besøk til hudlege.

Aktuelle artikler