Hvordan å få sunn hud i tre enkle trinn

Hvis huden din ser tørr, kjedelig, fet eller uren, og du ønsker å forbedre sitt utseende, du trenger bare å følge noen enkle regler og ansiktet ditt vil se strålende igjen! Det er enkelt. Bare les tipsene nedenfor og lære hvordan å få sunn hud i tre utrolig enkle trinn!

Hvordan å få sunn hud i tre enkle trinn

En. Ernære huden fra innsiden og ut

Akkurat som resten av kroppen vår, trenger huden vår også å bli renset og næret med riktig mat og væsker. Næringsstoffene listet nedenfor, er den første og den mest grunnleggende trinn for å få en frisk hud.

Vann

 • Også kjent som væsken av livet, er vannet helt avgjørende for å holde kroppen vital, og dermed for å opprettholde vår huden sunn.
 • Vann flushes giftstoffer og avfall saken vekk fra kroppen vår, og på den måten renser også huden vår.
 • Det løser opp med andre stoff og transporterer næringsstoffer til hver eneste celle i kroppen vår, inkludert huden vår.
 • Vann vil ikke direkte hydrat huden din, men det vil beskytte det! Når kroppen er dehydrert det trekker vann fra mindre viktige og kritiske deler av kroppen, og dette skyldes i hovedsak på huden din.

Vitaminer

Hvordan å få sunn hud? Gi det riktige vitaminer og mineraler! Sørg for at kosten er rik på vitamin A, B, C, E og K og mineraler som kobber, sink, selen, magnesium og kalsium.

 • Vitamin C og E er svært viktige antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler.
 • Vitamin A fremmer hud vev reparasjon og regenerering.
 • Vitamin K lindrer mørke ringer under øynene.
 • Vitamin B danner grunnlaget for huden. Dens mangel kan resultere i skjellet og tørr hud, utsatt for sprekkdannelser.
 • Kopper, sink, selen, magnesium og kalsium fungerer som antioksidanter og bidra til å forbedre og beholde hudens elastisitet.  

Yoghurt og kefir

Vår hud gjenspeiler hva vi spiser, men det gjenspeiler også vårt fordøyelsessystem. Mange hudlidelser er forårsaket av en rekke gastrointestinale problemer, slik som forstoppelse, diaré, dårlig fordøyelse eller betent mage.

Disse gastrointestinale problemer er, i stedet, forårsaket av overvekst av dårlige bakterier i tarmen.

Å drikke nok yoghurt og kefir vil fylle vår tarmflora med vennlige bakterier og bekjempe de uvennlige mikroorganismer, ansvarlig for dårlige hudsykdommer.

2. Vaske, rense og fukte huden din regelmessig

Hvordan å få sunn hud? Svaret er: rense den, fukte det, og rense det.

Everyday rensing

Hvis du vil ha en sunn hud, rengjøring det er regelmessig en av de grunnleggende trinnene for å oppnå det. Du bør gjøre det hver morgen og hver kveld, samt hver gang du har vært utenfor.

Å fjerne alle spor av skitt, forurensning og olje fra hudens porer er grunnleggende for å opprettholde huden din strålende og sunn.

Moisturizing

Hvis du ta vare på huden din, vil du fukte det og gi det næring hver gang du rengjør den. Ved regelmessig med en passende krem ​​som passer din hudtype, vil huden gjenopprette sin fuktighet og fylle sine celler med næringsstoffer. En dag fuktighetskrem bør inneholde en skikkelig solkrem, mens en god nattkrem bør være rik på naturlige aktive ingredienser.

Dype behandlinger

Dobbelt eller tre ganger i uken, gi huden din en dyp behandling. Damp ansiktet med varmt vann beriket med essensielle oljer for å bidra til å åpne porene, og gjelder rensende eller nærende maske.

Bruk ansiktet scrubs å eksfoliere huden og skur av døde celler, og på den måten stimulere veksten av nye og sunne seg. Ved å gjøre dette, vil du også fjerne alle urenheter fra porene og huden ser jevnere og friskere.  

3. Beskytt huden mot skadelige Eksterne faktorer

Sol

En av de viktigste svar på spørsmålet "Hvordan få sunn hud", består i stadig beskytte den mot ultrafiolett (UV) stråler fra solen som er svært skadelig og ødeleggende.

Overeksponering for solen kan forårsake tidlig aldring og flassende og tørr hud, utsatt for irritasjon og andre lidelser, samt øke risikoen for hudkreft.

 • Bruk en bredspektret solkrem regelmessig, selv på overskyete dager, og sørge for at det er en solfaktor 15 eller høyere.
 • Bruk en bred brimmed lue og solbriller når det er nødvendig.
 • Unngå sollys mellom 11 am og 16:00 når de er overdrevent sterk og skadelig.

Røyk

 • Røyking vil gjøre huden vev titt gammel, kjedelig og grov, og huden din tone ujevn og gulaktig. Men mest av alt, vil det føre til for tidlig aldring av hudceller og bidrar til rynker og andre alder skilt.
 • Røyking vil føre til hudens små blodårene til å trekke. Som et resultat, vil blodstrømmen reduseres, og huden vår fratatt nødvendige næringsstoffer og oksygen, som er avgjørende for dens trivsel.
 • Røyking ødelegger både kollagen og elastin, som er fiber som holder huden vår fast, elastisk og stram. Mangelen på disse fibrene forårsaker rynker.

I konklusjonen - rengjøring, nærende og beskytter huden mot UV-stråler, så vel som å slutte å røyke, er viktige skritt på veien for å oppnå sunn hud. Del din favoritt skjønnhet hemmelighet med oss ​​i kommentarfeltet. Vi ville bli glad for å høre det!

Aktuelle artikler