Hvordan å stoppe hud kløe i fire enkle trinn

Kanskje en av de mest utfordrende kamper vi har å forholde seg til i vår hverdag består i å forebygge våre fingre fra skrape kløende flekk. Vi uunngåelig taper kampen og forferdelig og endeløse kløe-skrape syklus begynner. Les nedenfor og finn ut hvordan å stoppe hud kløe i fire enkle trinn.

Hvordan å stoppe hud kløe i fire enkle trinn

En. Natron lindrer klør av alle typer

Baking soda, eller natriumbikarbonat, klør kamper av alle typer og lindrer irritasjoner av alle slag. Det er en naturlig syre nøytraliserer, som har beroligende og anti-inflammatorisk effekt nyttige i å redusere hudutslett symptomer og i beroligende kløe forårsaket av allergi, insektbitt, solbrenthet, helvetesild og vannkopper.

Takket være sine beroligende egenskaper, lindrer natron symptomer på sprukken hud, forebygge ytterligere irritasjon. Det gjenoppretter hudens naturlige pH-balanse og etterlater huden ren, myk og smidig.

  • Forbered en kremet pasta ved å blande natron med vann og spres over det berørte området. Må ikke brukes på skadet hud.
  • Legg en kopp natron til badevannet, og dypp hele kroppen i 30 til 60 minutter. Når du kommer ut av badekaret, la huden tørke naturlig, uten å bruke et håndkle.

2. Havregryn inneholder kraftige anti-kløe forbindelser

Naturlig kolloidalt havremel har mange anti-kløe og beroligende bestanddeler, for eksempel silisium, beta-glukan og dets dyrebare avenanthramides.

Avenanthramides er en viktig forbindelse med havregryn, som de er ansvarlige for sine anti-irriterende effekter. De har evnen til å roe og helbrede betent, tørr og kløende hud, og er også antioksidanter.

Jo mindre bearbeidet havre er, jo flere avenanthramides de vil ha. Bruk alltid ubehandlet havre mel eller kjøpe hele havre og male dem selv. Havregryn og øyeblikkelig havremel er også bra, men litt mindre effektiv.

  • Legg 1-2 kopper vanlig, ukokt havre blomst til badevannet og suge for en time å roe klør. Hvis du vil, kan du også legge til et par skjeer av natron for å øke den beroligende effekten av badekaret.
  • Bland oat blomst med nok varmt vann for å oppnå en tykk pasta. Gjelder det på det berørte området, dekket med en presenning for å hindre den fra å falle av og la det stå i 20 til 30 minutter.

3. Eddik gir rask lindring av kløe og hindrer ytterligere irritasjon

Eddik er en naturlig antiseptisk og en av de mest effektive midler for å ødelegge skadelige bakterier og irriterende og få lindring av kløe. Den inneholder eddiksyre som kan regularize hudens naturlige surhet og eliminere mikroorganismer ansvarlig for hudirritasjon.

Eddik er brukt i mange aktuelle behandlinger skal redusere tørrhet, kviser, utslett og kløe. Dens antiseptiske egenskaper er også svært nyttig i å stoppe regenerering av dårlige bakterier, og dermed i å hindre ytterligere infeksjoner i det berørte området.

  • Hell litt eddik på en bomullsdott og tørk den over kløende hud.
  • Legg 1-3 kopper eddik til badevannet og suge i 30 til 40 minutter.

4. Kontrollere nervøsitet og ta vitamin B

Vår psykiske tilstand gjenspeiler ofte på huden vår. Stress, angst og overdreven nervøsitet er det meste av tiden viktigste årsakene til kløe, så vel som for andre typer av hudirritasjoner. Stress og spenning kan også forverre isk forårsaket av andre faktorer, som gjør dem verre og enda mer uutholdelig.

I stedet for å lindre bare symptomene på din psykiske tilstand, kløe, prøv å løse hva som forårsaker det. Unngå for mye stress og lære å kontrollere nervøsitet.

For å oppnå rask lindring fra kløe når det skjer, sitte ned, pust dypt og slappe av. Forbered en beroligende te eller inhalere en avslappende eterisk olje. Du vil bli overrasket over hvor raskt kløe forsvinner.

Hvis du ikke får nok vitamin B, begynne å ta den. Vitamin B har positive og fordelaktige effekter på nervesystemet vårt, samt på huden vår. The vitamin B-mangel kan, faktisk, ofte manifestere seg i kløende og flassende hud, irritabel nerver og noen ganger søvnløshet.

Disse tipsene har hjulpet deg stoppe huden kløe og gjorde de gi deg noen lettelse? Del din favoritt bøte med oss ​​og la oss lære et nytt triks for å hindre disse uutholdelig kløe-skrape sykluser! Please, skriv i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler