5 fordelene med å våkne tidlig

Det er mange grunner til hvorfor du bør våkne opp tidlig - hver dag. Oppdag 5 fordelene ved å bli en tidlig riser og motivere deg til å endre livsstil.

5 fordelene med å våkne tidlig
  • Det er godt å være oppe før daggry, for slike vaner bidrar til helse, rikdom og visdom.
    Aristoteles

Du alltid starte dagen med stressede og halvhjertede forsøk på å gjøre deg selv ser frisk og anstendig i fem minutter? Hver morgen kan du våkne opp sent, hoppe ut av sengen, brusende inn på badet, og så raskt løper ut, å bare ha nok tid til å svelge ned kaffen din i en kjøtt og kanskje søler litt appelsinjuice på den nylig strykes kjole?

Vel, det er et godt tegn på at du absolutt må forandre din livsstil. Å våkne opp tidlig om morgenen og skar ut litt tid for deg selv er en vane som vil forbedre din generelle velvære og hjelpe deg å utføre opp til potensialet ditt hele dagen. Fordelene med å våkne opp tidlig er mange, og følgende er bare noen få av de mange fordelene som tidlige morgentimer kan tilby til din ånd og kropp.

En. Morning stillhet

Starter dagen uten en stressende våkne opp og ha muligheten til å nyte morgen stillhet er kanskje en av de viktigste faktorene som bidrar til positiv energibalanse. I de tidlige morgentimene er det ingen forvirring, ingen gate trafikk og ingen bilyd av stemmene kommer utenfra. Stillheten brytes kun av fuglesangen, vil gi deg muligheten til å observere en av de mest fantastiske briller av naturen - soloppgang. Se soloppgangen vil forsiktig vekke dine sanser, fylle din kropp og ånd med energi og stimulere ditt sinn og hjerne.

2. Frokost

Hvis du våkner opp tidlig du vil ha nok tid til å gjøre deg selv en hensiktsmessig og sunn frokost. Som du vet, er frokost det viktigste måltidet på dagen. Det fylles kroppens energinivå og gir deg næringsstoffer som hjelper øke hjernens evner og forbedre konsentrasjonen og hukommelsen. Når du hopper over frokosten, frata deg kroppen din styrke, bremser stoffskiftet hastigheten ned for å bevare energi og kroppen din blir også mindre effektiv i å brenne kalorier.

3. Tidlig morgen produktivitet

Tidlig morgen er den mest produktive tiden av dagen. Ditt sinn er klart, hjernen din er uthvilt og du er utstyrt med friskhet og iver at bare tidlige morgentimer kan gi. Når du starter arbeidet tidlig på morgenen, blir withot forstyrret av plutselige og uventede avtaler eller samtaler, vil du klare å oppnå mye mer ting i løpet av dagen. Ta din morgen tid til å sette mål for den kommende dagen, og du vil se at alle andre plikter og ansvar vil være mye lettere å håndtere.

4. Helse

I følge en undersøkelse utført av The British Psychological Society, "det er morgen mennesker og kvelden mennesker, og morgen mennesker har en tendens til å være sunnere og lykkeligere samt å ha lavere body mass indeks" (Dr Joerg Huber). La oss gi det et forsøk!

Å våkne opp tidlig vil også tillate deg å puste frisk luft med mindre forurensning rundt. Dette vil gi kroppen celler med oksygen, som de trenger for å fungere ordentlig, og det vil også optimalisere hjernens evner.

5. Trening og små lidenskaper

Øvelser gjøres i morgen er mye bedre enn alle kaffe satt sammen. De stimulerer blodsirkulasjonen og hjernen og gi deg energi til å starte dagen på en positiv måte.

Tidlig morgen er også den beste tiden å tilegne deg til alle de små lidenskaper, som du ikke kan oppleve i løpet av dagen på grunn av mangel på tid eller på grunn av den travle livet du fører. Kanskje du ønsker å ta vare på plantene dine og liker å se dem mens du nipper til kaffen? Eller sagt på en forfriskende maske på ansiktet ditt og forberede en energigivende urte te å drikke mens du leser avisen eller en bok som inspirerer deg? Vel, det er helt opp til deg.

Aktuelle artikler