5 mest inspirerende filmene gjennom tidene

Det kan være noen ting bedre for å løfte ånder enn å se en virkelig god inspirerende filmen. The buzz du får etterpå kan ikke bare være livet bekrefter, men i noen tilfeller livet forandrer seg. Følgende liste inneholder noen av de mest inspirerende filmene gjennom tidene, et flott grunnlag for noen film buff samling. Du kan se på disse filmene om og om igjen, og de vil aldri miste sin effekt.

5 mest inspirerende filmene gjennom tidene

Sitter du godt?

Så la oss begynne.

The Peaceful Warrior

Basert på Dan Millman bok 'The Way of the Peaceful Warrior' denne filmen, en klassiker i den "åndelige kino 'sjanger, klarer å lykkes formidle ånd og lære av boken på en måte som mange skjermen adaptions klarer å gjøre.

Dette er en skikkelig kraftpakke av en film, ikke bare på grunn av de dype innsikter følger med, men også den store skuespill av karakterene som er sympatisk til skriptet.

Historien følger Dan Millman ( Scott Mechlowicz ) gjennom sine college år, det er fortellingen om en ung mann som tilsynelatende har alt; en OL-laget håpefulle med gode karakterer og jenter i ærefrykt for ham. Men Dan tillit er snart knust når han møter en eldre mann ved navn Sokrates, en bensinstasjon ledsager spilt av Nick Nolte.

Sokrates forvandler livet til unge Dan og hans kloke og dype læren sakte gjennomsyre alle områder av Dan liv inntil en dag Dan er involvert i en motorsykkel ulykke som forlater sine OL-drømmer i filler.

Vil Socrates ekstrem form of Life Coaching være nok til å redde Dan? Eller vil Dans over oppblåst selvbilde ego lure ham til å tro at hans ego definerer hvem han er?

Denne filmen har inspirert mange filmgoers som søker påminnelser om hva som er virkelig viktig i livet.

Enkel, men dyp, rørende og inspirerende, gir Dan reise virkelige lærepenge for oss alle.

Det er et fantastisk liv

Det er en Wonderful Life (via drafthouse.com)

Det er sikkert.

Og hvem bedre til å minne oss enn James Stewart.

I dette all-time classic, spiller James Stewart i rollen som George Bailey, en snill og mild mann som har tilbrakt hele sitt liv hjelpe byfolk av Bedford Falls, byen hvor han bor med sin vakre kone og små barn.

Men vevstoler ødeleggelsene da, etter en uheldig vending og en hevngjerrig handle ved byens bad guy Potter, finner han seg ​​overfor en mulig fengselsstraff når noen penger forsvinner fra lånet selskapet han driver. Finne seg selv på slutten av linjen, betrakter han selvmord, og dette er når han møter Clarence spilt av Henry travers, en engel som er sendt for å hjelpe George, og samtidig tjene sine egne vinger.

Clarence lærer av alle Georges uselviske handlinger som inkluderer redde sin yngre bror fra å drukne og miste hørselen på det ene øret. George ga også opp en lang holdt drøm å besøke Europa til stedet holde lånet selskapet av byen kjører under depresjonen epoken.

På samme måte til historien om Scrooge i A Christmas Carol, viser Clarence ham hvordan livet ville være som hadde George aldri har blitt født og gjør ham til å innse hva en virkelig fantastisk liv han har.

Det faktum at dette Frank Capra filmen er fortsatt på toppen av listen for tidenes inspirerende klassikere, til tross for det opprinnelig ble utgitt i 1946, sier alt.

Chariots of Fire

Chariots of Fire (via www.bfi.org.uk)

Selv om du aldri har sett denne filmen du har sikkert hørt soundtrack.

Dette er den sanne og inspirerende historie om to britiske spore utøvere som konkurrerer i 1924 Sommer-OL arrangert i Paris. Med sinnet og løse av utøverne fast bestemt på å lykkes uansett hva kjernen i historien, har denne klassiske og internasjonalt anerkjente Oscar vinnende drama inspirert mange andre filmer i samme sjanger.

Filmen følger livet til en mann som løper etter Gud og en annen som driver å unnslippe fordommer, og det er den personlige historien om utøverne som er mer fengende enn deres faktiske sportslige prestasjoner.

Eric Liddell ( Ian Charleson ) er en skotsk kristen hvis stasjonen til suksess er basert på hans udødelige religiøs tro, mens Harold Abrahams ( Ben kryss ) er en engelsk jøde som ønsker å vinne for å bevise for verden at jødene er ikke dårligere, og å etablere sin plass i Cambridge samfunnet.

Filmen, fortalt i tilbakeblikk, kutter kløktig mellom hver manns liv og opplæring for å gi deg et innblikk i hver manns stasjonen og lidenskap.

Mennene slutt vinne hva de ønsket å oppnå, men ikke uten kamp og offer og både skjerm mot, hengivenhet og besluttsomhet i sin endelige sprint til herligheten.

Selve filmen så også seieren på målstreken og vant fire Oscar-priser for beste film, beste kostyme, beste Original Score og Best Original Screenplay.

Rocky

Rocky (via www.pixmule.com)

Hvis det er en film poengsum som kan få deg pounding gatene og super motivert for trening så det må være kjenningsmelodien til Rocky, og ikke glem å slå luften på slutten.

Denne filmen gjorde virkelig trøkk måte over sin vekt når den først ble utgitt i 1976 og fortsatte med å gyte en rekke oppfølgere. Denne filmen setter Sylvester Stallone på kartet, og med god grunn, ikke bare gjorde Sly skrive manuset, men han var også stjernen.

'Rocky' forteller historien om en ung sliter bokseren, Rocky Balboa, som ønsker å gjøre det fra en "ingen" til å bli en 'noen'. Fortellingen handler mer om selvrespekt og personlig besluttsomhet enn noe annet som Rocky bokstavelig talt kjemper for hans verdighet og selvrespekt gjennom. I løpet av denne tiden møter han også sitt livs kjærlighet Adrian spilt av Talia Shire, en sjenert ung kvinne som jobber i en dyrebutikk, og filmen følger deres milde og rørende frieri.

Rocky får sin sjanse til å bevise at han er en "noen" når tungvekt Apollo Creed kommer til byen. Creed ledere forventer en utstilling kamp som er ment å vise frem Creed talenter og en som han forventes å enkelt vinne.

Dessverre ingen fortalte Rocky dette.

På slutten av denne filmen, tro meg, du vil være å hoppe ut av setet skrikende 'Win Rocky Win' på toppen av stemmen din, men ikke bli overrasket hvis du har en liten tåre i øyet også.

Denne kraftige filmen er virkelig en knock out.

Erin Brockovich

Erin Brockovich (via www.nicksflickpicks.com)

Det er en grunn til Julia Roberts vant en Oscar for sin rolle som Erin Brockovich, det var ikke bare ned til hennes bemerkelsesverdige skuespill, men også hennes medrivende og realistisk skildring av den ekstraordinære sanne historien om en kvinnes kamp for rettferdighet.

Brockovich er en arbeidsløs alenemor som har vanskeligheter med å finne en jobb. Dessverre er hun involvert i en bilulykke som fører til en rettssak med en lege, som hun ikke klarer å vinne på grunn av hennes holdning i rettssalen. Desperat etter jobb hun klarer å sikre et lavt betalt jobb som juridisk assistent jobber for hennes advokat i kompensasjon for tapet av den mislykkede søksmål.

På grunn av hennes trashy klær og "si det som det er" måte, tar ingen egentlig henne på alvor i sin nye rolle, men dette betyr ikke avskrekke Erin. Ting begynner å endre seg når hun begynner å etterforske en pro bono eiendomsmegling saken involverer Pacific Gas and Electric Company.

Hva hun finner er eksplosiv og innebærer miljømessig uansvarlige aksjoner av selskapet som resulterer i lokale folk og arbeidere blir syke på grunn av krom forurensning.

Brockovich snart befinner seg i midten av en av de største class action søksmål mot en multi-milliard dollar selskap i europeisk historie.

Erin Brockovich gjør en cameo opptreden i filmen selv ved å spille en servitør ved navn Julia R.

Robert skildring av Erin gjør at du føler at du virkelig vet Erin som gir filmen en personlig dimensjon.

På slutten av dagen, er Erin en normal mor sliter med å få av, og på grunn av denne historien hennes viser at alle kan gjøre en forskjell i verden, uansett hva deres klasse, oppdragelse eller utdanning.

Hva er din favoritt inspirerende filmen og hvorfor? La oss bygge videre på denne listen sammen. Del dine ideer i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler