Det du gir er hva du får - karma er reell

Du har hørt om karma, ikke sant? Det er det gamle ordtaket om "Hva kommer rundt går rundt", og noen ganger er det eneste som gir oss trøst når vi blir mishandlet av andre.

Det du gir er hva du får - karma er reell

Men, har du noen gang lurer på om karma er ekte? Har folk virkelig får det de fortjener (både gode og dårlige), eller er det bare ønsketenkning?

Jeg for min del, mener at karma er uten tvil ekte og dette er grunnen: Det er blitt bevist for meg gang på gang.

Her er bare to hendelser i et hav av flere hundre, om ikke tusen, som umiddelbart kommer til tankene når jeg tenker på karma:

Eksempel # 1 - gi åpner deg opp til å motta

Ved en bestemt anledning, jeg var svært spent for kontanter. Jeg hadde byttet karriere og var bare å komme tilbake på føttene økonomisk. Regninger var å få betalt, men det var om omfanget av den. Det var ingen ekstra. Faktisk var bare å kjøpe en brus i nærbutikken betraktet som en stor bruker jeg ofte rasjonalisert var ikke i rikke.

Så, når en venn nærmet meg om å samle donasjoner for en veldedig organisasjon, var jeg ikke sikker på hva jeg skal gjøre. Jeg hadde stor respekt for at veldedighet (det var Special Olympics) og enda mer respekt for min venn som var villig til å hoppe i iskaldt vann i midten av vinteren til fordel for dem som trenger det. Jeg ble revet for å si det mildt.

Jeg gikk over budsjettet mitt igjen og igjen. Jeg visste at jeg ville være å trekke fra noen regning relatert konto hvis jeg skulle gjøre dette. Var det verdt det? Kan jeg bare si nei og vente til neste gang en forespørsel kom rundt for å forhåpentligvis kunne gi da?

Plutselig mitt sinn gått tilbake til da jeg gjorde 3-Day 60 Mile Walk for Susan G. Komen Foundation å skaffe penger brystkreft. Når jeg ber om donasjoner (det tok 1870€ i donasjoner for å gå), ga folk fri vilje. Faktisk var det å gi av andre som gjorde at opplevelsen mulig for meg.

Jeg visste at jeg hadde ikke noe valg - jeg måtte finne en måte å donere for denne store saken.

Fordi jeg er selvstendig næringsdrivende, har jeg en liten breddegrad med min inntekt. Jeg jobber lange timer allikevel å sørge for at jeg gir mine klienter med kvalitetsarbeid i god tid før fristen, men jeg bestemte meg for at jeg ble nødt til å forlenge mine dager bare litt fordi det var den riktige tingen å gjøre.

Så, det er hva jeg gjorde. Jeg donerte hva pengene jeg kunne og satt ut for å prøve å ta det opp. Og, gjør det opp jeg gjorde. Jeg fikk noen virkelig gode jobbtilbud umiddelbart etter at at mer enn dekket det jeg hadde donert. Det var som en skriftlig jobb snøskred hadde blitt løslatt og plutselig alle disse fantastiske arbeidsplasser skulle komme min vei.

Var det karma? Jeg må tro det. Jeg tror at det var det faktum at jeg var villig til å gi da det var svært vanskelig å gjøre det som tillot meg å bli velsignet i retur.

Eksempel # 2 - leke med ild, og du vil få brent

I mitt "tidligere liv" da jeg var i politiet motsetning til å være en forfatter, så jeg karma jobber hele tiden. Da jeg var ute på veien å gjøre mitt beste for å beskytte og tjene, så jeg person etter person som vil få det de fortjente. På denne spesielle anledningen, fikk jeg være med på å gi det til dem.

Jeg hadde nettopp startet mitt skift med min partner og vi satt for hva som lovet å være en rolig dag. Vår bailiwick (området vi skulle skal patruljere den dagen) var kjent for å være stille. Det var en landsby gården samfunn der ikke mye som skjedde utover sporadisk barking hund eller ku får løs i veien.

På vei til å sjekke inn til tjeneste, fikk vi bak en bil tydelig går fortere enn fartsgrensen. Jeg vet det fordi min partner og jeg var bak det, og det var å trekke bort fra oss.

Vi besluttet å igangsette en trafikk stopp og aktivert våre topp lys. For første gang noensinne i min karriere, gjorde ikke bilen stoppe. Det holdt samme hastighet som om vi var ikke engang der.

Gi sjåføren den fordelen av tvil (kanskje han ikke ser oss bak ham) vi la vår sirene kvitre en gang eller to i et forsøk på å få hans oppmerksomhet. Det er da han plutselig rammet hans bremser og tok en rask høyresving inn på en vei som var mindre trafikk med trafikk og han tok av. Vi hadde nå en jakt på våre hender.

Fordi sikkerheten til andre drivere er regel nummer én, vi alltid støttet av når man kommer over bakker fordi vi var ikke sikker på hva som var på den andre siden. Vi ønsket å stoppe dette driver som tydelig følte han hadde en grunn til å kjøre, men vi ville ikke gjøre det på bekostning av uskyldige mennesker.

På grunn av forsiktighet vår, skapte vi litt avstand mellom oss og driver vi prøvde å fange. Jeg fryktet at han skulle komme bort og var bekymret for hva det betydde for andre sjåfører på veien som ville bli utsatt for hans sprø kjøring.

Tast karma.

Mens du prøver å manøvrere sitt kjøretøy rundt en sving, mistet sjåføren kontrollen og endte opp i en svært dyp kløft. Så dypt, faktisk, at du sannsynligvis ville ikke engang merke hans kjøretøy liggende på bunnen med mindre du visste det var der til å begynne med.

Å vite at han hadde ingen steder å gå, visste sjåføren at han hadde ingen andre alternativ. Det var på tide å gi opp. Uten ytterligere hendelsen, tok vi ham i varetekt og plasserte ham den i baksetet på politibilen.

Hans begrunnelse for å kjøre? Det viser seg at han ikke hadde gyldig førerkort og var to ganger den lovlige grensen for blod alkohol innhold. Han visste at hvis han ble tatt at det betydde fengselsstraff for at siden dette var ikke hans første kjøring krenkelser.

Takket være karma, var vi i stand til å få denne fyren av veien slik at han ikke kunne true noen andre. Og, i rettshåndhevelse, vil vi ta all den hjelp vi kan få noen ganger.

Så, er karma ekte? Uten tvil. Test det hvis du vil, men vær forberedt på å finne ut selv.

Aktuelle artikler