Meditasjon: la stillheten snakke med deg

Hvis du lengter etter noen sårt tiltrengte fred og ro, så løsningen kan være nærmere enn du tror. Regelmessig meditasjon kan hjelpe deg å føle deg rolig, avslappet og sentrert. Og best av alt, du allerede har alt du trenger for å komme i gang.

Meditasjon: la stillheten snakke med deg

Har du noen gang lurt på hva alt oppstyret om meditasjon var om? Tross alt med flere og flere mennesker vedta denne gamle praksis på en daglig basis, er det vanskelig ikke å bli blåst opp i spenning.

Men hva er meditasjon? Og hva kan det gjøre for deg? La oss finne det ut.

Hva er meditasjon?

Hovedsak, er meditasjon en teknikk der du fokuserer oppmerksomheten din på et bestemt objekt, et element eller prosess. Vanligvis innebærer det målrettede pusteøvelser og en nonjudgmental bevissthet av tanker.

Viktigere er det ikke en eneste "form" av meditasjon. Du kan meditere i en klasse med andre mennesker, selv i hjemmet ditt, eller til og med ut i naturen. Og mens det er en rekke ulike former for meditasjon, hvordan du mediterer er også opp til deg.

[Les: Hvordan meditere for nybegynnere: de fem grunnleggende elementer ]

Noen typer meditasjonsteknikker inkluderer mindfulness meditasjon, buddhistisk meditasjon, Taoist meditasjon, zen meditasjon, bønn og transcendental meditasjon. På et mer grunnleggende nivå er det også innen meditasjon og sittende meditasjon.

Til syvende og sist men hvilken form for meditasjon du velger å hengi seg er utformet for å stille ditt sinn og hjelpe mot stress og angst.

Hvor kom meditasjon kommer fra?

Mange tilskriver religiøse røtter til meditasjon og tror at du må være en munk for å meditere. Men mens det er elementer av meditasjon i nesten alle religioner, inkludert buddhisme, islam, hinduisme, jødedom og selv kristendommen, ikke denne praksisen ikke bare ligge innenfor noen bestemt religion.

[Les: tre ting du trenger å vite om kung fu meditasjon ]

I stedet er det gammel praksis kunne brukes av enhver person, uavhengig av religion, for å forbedre deres liv. Praktisering av meditasjon har blitt anerkjent og registrert i over 5000 år på tvers av en rekke kulturer.

Faktisk er det ingen enkelt hendelse som 'introdusert' meditasjon til verden, heller det ser ut til å har alltid vært en praksis som har blitt overlevert fra generasjon til generasjon siden vår brann-stirrer dager.

Hvordan kan meditasjon fordel for meg?

Den gjennomsnittlige personen har rundt 70.000 tanker om dagen. Og likevel er det anslått at opptil 75 prosent av disse tankene er akkurat det samme som de tanker fra dagen før. Og for det meste er disse tankene pen darn negative.

Gjennom regelmessig meditasjon kan du lære å stille ditt sinn og endre tankemønstre å bli mer positive og mindre negative. Du kan begynne å identifisere negative tankemønstre og stoppe dem i deres spor. Og dermed styre din følelsesmessige tilstand og din lykke.

[Les: 4 viktigste Dalai Lama teknikker for å stålsette deg ]

Det er også andre fordeler ved regelmessig meditasjon, som har blitt bekreftet av ulike forskningsstudier. De omfatter:

 • Økt følelse av ro
 • Forbedret bevissthet
 • Økt velvære
 • Forbedret minnefunksjon
 • Forbedret mental tøffhet
 • Forbedret tålmodighet
 • Forbedrede kognitive evner (hjernens makt)
 • Forbedret evne til å fokusere og tenke klart
 • Større emosjonell balanse
 • Forbedret følelse av selvtillit
 • Økt livstilfredshet
 • Større følelse av oppfyllelse
 • Forbedret helbredende kraft
 • Lindring av hodepine og migrene
 • Redusert angst
 • Reduksjon i kronisk smerte
 • Reduksjon i smerte symptomer
 • Redusert depresjon
 • En reduksjon i blodtrykk (hvis den er høy)
 • Stress relief
 • Insomnia relief
 • Bedre sexliv for kvinner  

Hvordan å meditere

Hvis du ser på denne gigantiske liste over fordeler og tenker "Meld meg på! så du er på hell. Ikke bare skal vi vise deg noen gode nettsteder for å få din meditasjon på, men vi kommer også til å inkludere en rask fem minutters meditasjon for deg å prøve når du har tid.

Først skjønt, her er noen gode steder å begynne å meditere:

[Les: Hvordan gjøre meditasjon hjemme i seks enkle trinn ]

Din fem minutters meditasjon

Nå, hvis du er opptatt av, les videre for en rask og enkel meditasjon for å kick-starte din reise til indre fred.

Trinn 1. Finn et sted som er rolig og hvor du ikke vil bli forstyrret. Du kan enten ligge på en seng, eller sitte i en komfortabel stol. Hvis du ligger nede, lå flatt på ryggen med armene hvilende av sider. Hvis du sitter, hold ryggen rett, men bare så mye at det er behagelig, og sørge for at begge føttene er presset mot bakken.

Trinn to. Lukk øynene og begynner å legge merke til hvordan pusten går gjennom kroppen din. Ta hensyn til hvordan magen beveger seg opp når du puster inn og ned når du puster ut. Legg merke til at luften du puster inn er litt kjøligere enn luften du puster ut. Føle luften strømmer gjennom neseborene.

Trinn tre. Når du føler deg rolig, kan du skifte oppmerksomheten til de aller tåspissene. Legg merke til hvordan de føler når de trykkes mot bakken. De kan være inne sko, eller du kan være barbeint. Du kan være følelsen litt kaldt, eller kanskje det er en varm dag og føttene føles spesielt varm.

Trinn 4. Nå flytte oppmerksomheten opp til dine kalver og leggene. Legg merke til hvordan klærne føles mot bena, eller hvor luften kan børste mot dem. Har de føler seg avslappet? Eller er de spent? Ta hensyn til sensasjoner i dette området av kroppen din.

Trinn 5. Deretter la din oppmerksomhet for å flytte til knærne og deretter din øvre ben og lår. Legg merke til hvordan stolen eller sengen presser mot bena. Kan du finne den nøyaktige områder hvor kontakten er gjort? Gjør bena dine føles tung eller lett?

Trinn 6. Ved hjelp av denne teknikken, la din oppmerksomhet å bevege seg naturlig opp fra bena til magen, brystet, skuldre, nakke og til slutt hodet, merker følelsene du føler underveis.

Trinn 7. Når du nå hodet, vil jeg du skal vurdere hvor anspent kjeve er. Er du skjærer tenner? Eller er din kjeven avslappet? Deretter legge merke til hvordan tungen føles inni munnen. Er det presset opp mot taket av munnen din? Eller er det fritt flytende i midten? Gjør en innsats for å slappe av både tungen og kjeven.

Trinn 8. Slutt bringe oppmerksomheten tilbake til pusten din. Når du er klar, kan du åpne øynene og strekke.

Hvor ofte bør jeg mediterer?

Ideelt sett en gang om dagen for rundt 20 minutter er den ideelle tiden for å høste mest mulig fordeler. Men for en nybegynner kommer det til å være ganske vanskelig å gjøre dette med en gang, og du må jobbe deg opp til 20 minutter.

Å starte opp, slå den inn i en seks-ukers program, med hver uke øker i hyppighet og lengde på meditasjon sesjoner. Før lang tid, vil du være meditere som en proff!

[Les: 15 morsomme og uvanlige måter å slappe ]

Aktuelle artikler