13 tips for et grønnere hjem

Visste du slår på lysene av i én time 31. mars i år? Hvis du gjorde det, deltok du i et globalt fenomen som kalles The Earth Hour - en time for planeten vår. Det er hyggelig, men det er ikke nok. Hver og en av oss må gjøre mye mer.

13 tips for et grønnere hjem

Ok, er vi alle vet at det er av stor betydning for å redusere mengden energi vi bruker. Men ærlig talt, vet du egentlig hvordan du gjør det? Jeg bringe deg 13 tips for en grønnere hjem. Ta vår planet en tjeneste - implementere dem alle.

En. Sparepærer

Jeg kommer til å starte med å si det åpenbare - erstatte alle lyspærer i ditt hjem med sparepærer. De sparer energi, sparer de penger og de er øko-vennlig. Det er ingen unnskyldning - gå kjøpe dem nå!

2. Energisparende apparater

Ok, jeg er klar over det faktum at de koster mer enn de "vanlige" seg, men er det virkelig så dyrt? Hvis du har en gammel kjøleskap hjemme, kan all den ekstra energien den bruker lys hjemme i rundt fem måneder. Det er en enorm sløsing med energi. Hvis du har råd til energisparing apparater av den siste generasjonen, sørg for at du gjør det. De betaler seg svært raskt.

3. Bruk naturlig lys

I stedet for å snu lys på midt på dagen - åpne gardinene. Enda bedre åpne vinduene og la både frisk luft og naturlig lys i hjemmet ditt. Det betyr ikke bare gjøre hjemmet til et grønnere sted, det gjør det et friskere og vakrere en også.

4. Reparer alle lekkasjer

Visste du at bare en lekk kran kan kaste bort opptil 10 liter vann hver uke? Hvorfor vil du kaste bort alt det vannet? Ring din rørlegger og reparere alle lekkasjer i ditt hjem. Spar vann, vi kjører ut av den sakte.

5. Kjøp en bærbar PC

Erstatte din stasjonære PC med en bærbar datamaskin. Bærbare datamaskiner bruker mindre energi, og de trenger ikke å være plugget i, hele tiden. Standarden batteri på en laptop varer mellom fire og seks timer. Og ja - slå av datamaskinen, stasjonære eller bærbare, i løpet av natten. Hvis ingen bruker den, er det ingen grunn for at det skal være oppe og går.

6. Trekk ut alle ladere

Tro det eller ei, avgifter bruke litt energi når den er plugget i, selv om de ikke tar noe. Ja, selvfølgelig, det er egentlig ikke så mye energi, men få 10 av dine venner til å trekke sine kostnader i tillegg, og du er allerede inne på noe.

7. Resirkulere

Du trodde ikke jeg ville hoppe over resirkulering, gjorde du ikke? Det er ingen grønn hjem uten god plan for gjenbruk. Resirkulere alt som kan gjenvinnes. Du vil spare både energi og penger. Sjekk ut artikkel om hvordan du kan resirkulere hjemme for noen nyttige tips.

8. Kjøp resirkuleres

Det er ikke nok å bare resirkulere. For å fullføre den grønne sirkelen, er den beste ideen til også å kjøpe resirkulerte ting. Jeg mener, hva er poenget med å resirkulere materialer hvis alle fortsatt kjøper ting som ikke resirkuleres? Tenk på det neste gang du kommer til dine favoritt dagsaviser.

9. Glem engangs poser

Jeg må være ærlig om dette - Jeg forstår ikke folk som alltid bruker engangs poser fra butikken. Seriøst - gå til en planlagt ukentlige shopping og ikke bringe noen poser hjemmefra er rett og slett uansvarlig. Jeg mener kom igjen! Ta alle de bomull poser og store ryggsekker du har i hjemmet ditt, og ta dem med deg. De eksisterer for en grunn. Bruk dem!

10. Senk temperaturen

Ærlig talt - det er egentlig ikke normalt å gå rundt iført en t-skjorte når det er snø ute. Sette noen klær på - det er vinter for roper høyt! Senk temperaturen og ta en ekstra teppe for natten. Oh, og en ting til - det vil gi deg en perfekt unnskyldning for å kose med mannen hele natten lang.

11. Dusj

Hvis du ønsker en grønnere hjem, glemme å ta lange bad. Enda bedre, erstatte bad med dusjkabinett - på den måten du ville ikke engang bli fristet. Bading kan bruke opptil tre ganger mer vann enn en dusj kan. Forkorte dusjer til et minimum, og spare litt ekstra vann hver dag.

12. Bruk klut i stedet for papirhåndklær

Hvor mange ganger har du gjort et rot på kjøkkenet? Og hvor mange papirhåndklær har du brukt til å rense den? Vel, neste gang bruk klut eller svamp. Rydde i rotet, vaske klut eller svamp, og lagre et tre hvert år. Verdt det, ikke sant?

13. Kjøp en termos

Hvis vann fra springen er trygt å drikke, hvorfor ville du gi alle pengene på å kjøpe små plastflasker med vann hver gang du går ut? Kjøp en termos i stedet og bære vann, som vil holde seg kjølig, i den. Plastflasker er en virkelig dårlig valg og mange av dem er kreft. De bør for all del unngås.

Vel, er tretten ikke favoritten nummer for mange mennesker, men ignorerer selve nummeret og huske tipsene. Det er ingen grunn til at hjemmet ikke skal bli en grønnere én dag. La oss alle gjøre en innsats for å redde vår planet. Tenk globalt, handle lokalt - start i ditt hjem.

Aktuelle artikler