21 måter å skru opp jobben

Enten du nettopp har landet drømmejobben eller er på jakt etter en forfremmelse i din nåværende rolle, vil følgende tips vise deg hva du ikke bør gjøre for å unngå sabotere din karriere.

21 måter å skru opp jobben

De fleste av oss ønsker å gjøre jobben vår godt, ikke bare slik at vi kan vurderes for en forfremmelse eller tilbudt mer penger, men også å få en følelse av trivsel som er en svært viktig del av ethvert yrke. Den følgende artikkelen vil hjelpe deg i riktig retning, så lenge du gjør det motsatte.

En. Over lover og under levere

Dette er hva alle de store salg plasser er laget av og er en effektiv strategi som er ansatt av politikere verden over. Arbeidsgivere elsker folk som snakker foredraget, det gir dem ideer og inspirerer dem. Hvis du er en leder og under leverer ikke bekymre deg, kan du alltids skylde et mer junior medlem av personalet.

2. Slå opp beruset, steinet eller hengt-over

Borte er de dager da vi kunne røyker, drikker og slåss på arbeidsplassen. I dag alle har gått pc gal og våre friheter er langsomt blir erodert, flere arbeidsgivere erkjenner dette brudd på våre personlige friheter. Derfor, hvis du allerede er 'off boksen "når du slår opp på jobb denne ikke vil gå ubemerket hen. Verdens mest briljante hjerner og geniale kunstnere var involvert i noen form for rusmisbruk å gjøre dem i stand til å frigjøre sin indre kreativitet, og du er ikke annerledes.

3. Gå av med gift sjefen

Dette er en veldig god idé, spesielt hvis du er ubrukelig i jobben din. Det er ingenting mer effektivt enn å sove din vei til toppen for å få respekt. Omsider din nye kjærlighet er bundet til å forlate sin kone og barn for deg. Hvis du kan liksom gni det i ditt arbeid kollegas ansikter og begynne å behandle alle andre som du kjører showet, enda bedre. Dine arbeidskollegaer vil elske og beundrer deg for denne typen atferd, og i det usannsynlige tilfellet at du er dumpet, vil de alle være der for deg.

4. Stjele fra selskapet

Selskapet har nok av penger og ressurser, så det er helt akseptabelt å tilbringe timer på telefonen og internett sortere ut ditt sosiale liv. Det er også greit å låne ting du trenger som kontor skrivesaker, er bærbare datamaskiner, generelle apparater eller noe annet kommer "fritiden" slik som sko og vesker. Hvis du tilfeldigvis har en posisjon hvor pengetransaksjoner er involvert gjerne dyppe i, hvis du finner deg selv litt kort. Selskapene tar hensyn til et element av bedrageri, hvorfor skulle de ellers ha forsikring? Lysere opp. Å stjele fra arbeidsgiver var ikke så farlig det pleide å være.

5. Bestå av andres arbeid som ditt eget

Dette er en no brainer. Hvorfor sette i all innsats og hardt arbeid selv når du kan bare låne andres blod svette og tårer og få all æren for det. Toppkarakter hvis, som et resultat, får du en kampanje som betyr at du er ansvarlig for den personen som arbeidet du stjal.

6. Få beruset på arbeid funksjoner (og lage en scene)

Arbeidsgivere liker å se sine ansatte la håret ned og ha litt moro nå og igjen, det er ikke alt arbeid og ingen lek, så ikke vær redd for å vise den menneskelige siden på et arbeid partiet. Alt du gjør i fylla ikke virkelig betyr noe, vil sjefen din å le neste dag på dine sprø påfunn som ler høyt i sin tale, oppkast på sin kones kjole og tilby ham en blow job. På tidligere arbeid funksjoner har jeg falt av et bord, kastet opp prosjektil og selv gjemte seg i et skap beruset, faktisk ikke jeg kan huske halvparten av tingene jeg har gjort. Jeg er selvstendig næringsdrivende nå, men på den tiden alle syntes det var hysterisk morsomt, og jeg var aldri så populær.

7. Være uhøflig til kunder

Kunder faktisk foretrekker du å slippe fasaden av finesser når du kommuniserer med dem. Jeg mener, vi alle vet at det er falsk så hvorfor bry seg? Det er en utdatert måte for kommunikasjon. Også, hvis arbeidet innebærer e-kommunikasjon, sikre at meldingen er i teksten tale, direkte og rett på sak. Klienter må du skjære gjennom BS.

8. Være uhøflig å arbeide kolleger

Arbeidskollegaer gjør faktisk ikke betale deg for å gjøre jobben din, og du ser dem hver dag, så hva er poenget med å si "please" og "thank you". Jeg mener, det er ikke som om du bedt om å arbeide med dem er det og noen av dem er veldig kjedelig og irriterende. Du er altfor opptatt til å være å si "takk" hvert minutt av dagen.

9. Sladder

Alle liker å sladre, og hvis du ikke gjør det er noe galt med deg. Hvis du hører et stykke sladder så det er din absolutte ansvar å gi det videre, hvis det skulle stoppe med dere ingen andre ville bli opplyst nå ville de? Sørg for at du legger din mening og vinkel til enhver sladder når du passerer den på.

10. Miste besinnelsen

Du er absolutt berettiget til å miste besinnelsen på arbeidsplassen. Ingen ifs, no buts, hvis noen irriterer deg så kick off. Hvordan ellers skal de vite at deres atferd er opprørende med mindre du forteller dem? Så gå videre og kaste lekene dine ut av barnevogn, få den av brystet. Alle vil forstå. Denne strategien er mer effektivt hvis du lar harme og sinne bygge opp over tid.

11. Være konsekvent sent / dra tidlig

Hva er big deal om å være på gang likevel? Verden er ikke kommer til å ende fordi du er sent er det. Og det er alltid noen å dekke for deg. Som for å forlate tidlig, så hva, du har et liv utenom jobben.

12. Ta mange sykefravær

Pass på å ta sickies, tross alt, hvorfor har en sykdom politikk hvis du ikke kan misbruke den. Mandager og fredager er gode dager å ta av så det betyr at du kan starte helgen tidlig og har en ekstra velfortjent ligge i på mandag. Jeg mener, kom igjen, mandager ble gjort for å sove i n'est pas?

13. Føre krig mot noen du jobber med

Det er viktig at du har noen du hater intenst på jobb og offentlig tispe om, hvis du ikke kan finne noen som du kan hate for en gyldig grunn, bare plukke på noen som er generelt upopulær. Dens hjelper din karriere ingen ende hvis sjefen mener at person i høy aktelse, eller enda bedre, er knyttet til dem.

14. Ta med dine personlige problemer i arbeidslivet

Hvis du går gjennom noen form for utenfor drama du trenger å kunngjøre det offentlig så snart som mulig slik at alle på jobben kan komme om bord og kutte deg litt slakk. Bare delt opp med kjæresten din? Forvent varm te, støtte og råd. Suge disse arbeidskollegaer for alt de har. Full merker om du kan rulle på gulvet og gråte.

[Les: 21 måter å skru opp et godt forhold ]

15. Forvente at andre i teamet til alltid tilbake til deg

Du er den viktigste personen i arbeidsplassen din så det er bare riktig at du skal ha din egen versjon av fleksibel arbeidstid, ta urimelige mengder tid på, og alltid ha første dibs på viktige helligdager som jul. Ikke bekymre deg om arbeidsmengden din, de andre medlemmene av teamet vil alltid være der for å støtte deg. Sin tid med sine kjære, barn og bor utenfor jobben er ikke like viktig som din.

16. Være ubrukelig i jobben din

I dag er det egentlig ingen rolle om du kan gjøre jobben din eller ikke. Det er strenge sysselsetting lover på plass for å beskytte deg i hver eneste sving. Faktisk å være inkompetent er en forutsetning for noen folks arbeidsplasser, så mye at jeg nesten glemte å sette den på listen.

17. Engasjere seg i seksuell trakassering

Hvis en mannlig kollega så mye som ser din vei, så det er i din fulle rett til å gå rett til HR og kreve seksuell trakassering. Alternativt kan du ligge med ham først, og deretter rapportere ham til HR. Men det er helt greit for deg å tvinge din cleavage på den nye fyren i regnskap eller lage høyt merknader om fyren i gym buff kropp. Menn kan håndtere det, er det helt annerledes for dem, og faktisk de velkommen slik oppførsel på arbeidsplassen.

18. Sovne på jobben

Det er helt urimelig for en arbeidsgiver å forvente at du ikke å bli lei fra tid til annen, spesielt hvis du har nettopp kommet tilbake fra ferie, eller hadde en tung kveld kvelden før. Det er en grunnleggende menneskerett å sove. Så hvis du vil ha en liten lukket øynene gå rett fram.

19. Moonlight for en rivaliserende selskap

Det handler om å ikke holde eggene i én kurv. Og ikke bekymre deg for å gi bort forretningshemmeligheter, hvis du ikke gjør det noen andre vil. Passerer på forretningshemmeligheter faktisk hjelper selskapet å holde på sine tær og skape et konkurransefortrinn. Se denne strategien som en fabelaktig service du gir til både arbeidsgivere.

20. Lyve om dine kvalifikasjoner

Ingen har egentlig alle de kvalifikasjoner og erfaring de sier de har, så det er ikke nødvendig for deg å ha dem heller. Hvis du ser en jobb du liker, bare gå for det og gjøre opp din CV. Ingen vil noen gang sjekke. Som alt i livet, øvelse gjør mester. En kvalifisering er bare et stykke papir og all den informasjonen du trenger, er på internett nå. Jeg vedder på at du kan selv lære kirurgi online. Ikke svette i de små ting.

[Les: Hvordan markedsføre deg selv som en proff og få flere jobbtilbud ]

21. Skjul din arbeidsmengde

Alle liker å "jobbe smartere" i dag og produktivitet alltid blir målt uavhengig av yrke. Hvis du jobber på et kontor da husker at papirene kan være makulert eller tas med hjem for å isolere loft. Dersom produktiviteten måles på nettet så arbeid statistikken kan bli massert eller "tapt" selv om du kanskje må ha et forhold med noen fra IT først. Hvis du jobber utendørs kan du bare late som du har gjort ting eller kutter hjørner. Husk at hvis du er i tvil, ligge (eller klandre noen andre).

Noen av veiledning ovenfor kan virke innlysende, men du vil bli overrasket over hvordan vi alle kan til tider la våre standarder skli og falle i negativ atferd som sladre på jobb. Så lenge du ikke følger reglene ovenfor, bør arbeidet ditt liv nytte.

Aktuelle artikler