(25 år etter) hvorfor vi (fremdeles) elsker dirty dancing

25-års jubileum av filmen Dirty Dancing er den store anledningen til å minne oss selv hvorfor vi elsker det så mye.

(25 år etter) hvorfor vi (fremdeles) elsker dirty dancing

Dirty Dancing var en så viktig del av min barndom at min beste venn ikke bryr seg om høye roaming pris og hun ringte meg fra Bali da de spilte, jeg har hatt tid av livet mitt i klubben.

Ja, vi har tid av livet vårt mens vi var å se den filmen. Vi så den om og om igjen. Vi dro til kino og folk rundt oss ble irritert fordi vi ville være kommentere det, scene for scene.

Det er vanskelig å si hva den viktigste appellen på filmen er. Jeg vil si det er en kombinasjon av de neste ingredienser.

Patrick er super hot

Patrick er Super Hot (via www.fanpop.com)

Nå når jeg tenker, var Patrick en alder av min far, og definitivt den eneste mannen som gammel at jeg kunne bli tiltrukket av. Det var veldig trist da han gikk bort.

Jeg har sett mange filmer med Patrick Swayze etter Dirty Dancing. Jeg har sett Nord-og Sør før Dirty Dancing, men det er ham som Jonny Castle som fikk min oppmerksomhet.

Det er hans perfekt formede muskler, den største de kunne være uten å være overdimensjonert. Det er måten han beveger hoftene og holde det maskuline til beinet. Og så er det hans sødme, og hans omsorg personlighet (måten han bryr seg om Penny). Han ønsker ikke livet av en macho mann, sengetøy annen kvinne hver natt, selv om mulighetene er mange.

Dans er sensuell

Når Johnny Castle og Penny dans det er stilig og varm. Når Johnny and Baby begynne å danse, det er gøy og søt. Når Johnny og baby komme til avansert nivå av dans det blir sensuell, også sensuell.

Dans er virkelig skitne

Når de danser i filmen den blir skitten. Husk sangen Elsker du meg? Babyen viser ubehag første gang hun ser skitne dansere. Samtidig er det åpenbart at hun beundrer måten de beveger seg.

Og hvis du vil ha noe virkelig skitne, sjekk ut slettede scener fra filmen. Det er som dans kjærlighet å gjøre.

Kjærligheten er ekte

The Love er Real (via filmingcarolina.com)

Dirty Dancing er en sann oppvekstskildring, og det er også en av de sjeldne filmene der utvikling av forelskelse er ekte.

OK, blir kanskje plukket ut til å opptre på scenen med de hotteste danseinstruktør ikke synes realistisk, men når vi setter karakterer i usannsynlige omstendigheter vi fortsatt få de virkelige handlinger og følelser. Vi ser hvordan barn føler første øyeblikk hun merker Johnny. Vi ser det øyeblikket når han ser på henne for første gang i interesserte måte (mens hun er i endring klærne i bilen hans).

Filmen er ikke lovende lykkelig sammen. Det er ikke noe patetisk der. Ja, baby sier at hun er redd for å komme ut av rommet sitt og aldri føle på samme måte igjen, men hun er bare om hennes følelse med ingen løfter. De lever en sommer av kjærlighet, respekt og ekte omsorg for hverandre vist ved flere anledninger.

Med å så mange lidenskapelige scener, er det ikke om begjær, men intimitet og kjærlighet. To personer ser hverandre som ut av sine forbund. Fortsatt de føler seg godt sammen, og de inspirerer hverandre. De er begge beriket i opplevelsen. Det er kjærligheten som gjør den andre blomst. Den kjærlighet som gjør at man lever ut sitt potensial. Det er kjærligheten som får frem det beste fra hver av dem.

Musikk er å bli spilt om og om igjen

Dirty Dancing vunnet Grammy og Golden Globe og Oscar for beste sang. Men to multi platina album med musikk fra filmen viser at det er mye mer enn en sang vi liker.

Min favoritt er instrumental tema (jeg har hatt) Tiden i mitt liv.

Patrick Swayze selv utført og komponert Hun er som vinden.

Original musikk blandet med 60 klassikere er så bra at det også ble gjenopplivet på Broadway.

Aktuelle artikler