3 flotte teknikker for å komme i form mens gravide

Vedlikeholde kroppen i form under svangerskapet er svært viktig for din generelle form. Selv om du ikke vil være i stand til å fortsette å gjøre intense treningsøkter eller andre idretter som du har jobbet med før, vil noen få trygge og enkle øvelser i stor grad forberede kroppen for arbeidskraft og hjelpe deg å gå gjennom svangerskapet på en sunn måte.

3 flotte teknikker for å komme i form mens gravide

Les nedenfor for å finne tre gode teknikker for å komme i form mens de er gravide - de vil hjelpe deg å holde seg i form og få tilbake din pre-graviditet figuren lettere etter at babyen er født!

Lavfrekvenstrening

Det er ikke trygt for deg og babyen din til å følge noen vekttap programmet under svangerskapet, siden mat er rik på viktige næringsstoffer som er svært viktig i denne fasen av livet.

Men å komme i form mens de er gravide ved å gjøre tilstrekkelige øvelser kan være svært nyttig, til tross for den voksende magen. Øvelser kan være nyttig for å forberede kroppen for arbeidskraft og hjelpe deg å få figuren etter graviditet.

Du bør alltid følge et treningsprogram godkjent av gynekologen din som er spesielt basert på din nåværende fysiske tilstand. Det anbefales ikke i det hele tatt å fortsette å praktisere idretter som ridning, ski, eller noe annet som involverer fysisk kontakt, for eksempel kampsport, kickboksing, rugby, fotball og lignende.

Begynne å gjøre aktiviteter som er gunstig for kroppen din, slik som lav-effekt eller vann aerobic, turgåing, pilates, yoga svømming eller dans. Hvis det gjøres sakte og riktig, vil disse aktivitetene ikke skade deg eller barnet ditt.

Det beste er å trene tre dager i uken, på en langsom og svært moderat tempo. Alltid kontrollere bevegelsene og tempo, for å unngå skader og sikre en sunn graviditet. Pass på at du aldri overexert og unngå intens fysisk anstrengelse, raske og brysk bevegelser, samt tunge vekter. I denne fasen av livet ditt du ikke trener, men å gjøre milde øvelser for å få og holde kroppen i form og forberede den for arbeidskraft.

Fordelene ved å gjøre øvelser mens gravid:

 • Komme i form mens de er gravide vil positivt øke energinivået og hindre deg fra stadig å sove og ligge ned.
 • Øvelser og strekker vil hjelpe deg å bli og være fleksibel og tillater deg å gå gjennom fødselen lettere.
 • Hvis du har smerter eller smerter under svangerskapet perioden, vil øvelsene i stor grad avlaste dem.
 • Komme i form mens de er gravide vil også ha nytte blodsirkulasjonen, redusere ben og føtter hevelse, og forbedre holdningen din.
 • En av de siste, men ikke mindre viktige fordelene ved trening er at det vil hjelpe deg å komme tilbake i form raskere etter at barnet er født.

Svømming

Svømming er en flott øvelse for å komme i form mens de er gravide, og det er generelt ansett som trygt. Det innebærer både armer og ben muskler og har mange andre helsemessige fordeler for gravide kvinner. Det gjør du føler nesten "vektløs", holder deg kjølig under varme måneder og har en svært lav risiko for skade. Men alltid konsultere du gynekolog før du starter svømming eller gjør noen annen form for fysisk aktivitet.

Det skal være trygt for deg å svømme for alle trimester av svangerskapet, helt til du føder. Ferskvann er ikke helsefarlig for deg og babyen, mens badekar og badstue bør absolutt unngås.

Alltid gjøre noen delikat stretching før du fordyper deg i vannet og svømme i 30 til 60 minutter hver dag hvis du vil. Velg slag som du enkelt kan utføre og veksle mellom rygg og front svømming ved å forsiktig sparker bena.

Unngå alle slag som forårsaker smerte og for mye krefter og finne den rette svømming intensitet, ved å følge hva kroppen din forteller deg.

Fordeler med bading, mens gravid:

 • Svømming kan forbedre sirkulasjonen og redusere graviditet hevelse og væskeansamling.
 • Svømming øvelser vil forbedre muskel tone og styrke, lindre trøtthet og fremme god søvn.
 • Fordi tyngdekraften er redusert mens i vann, er svømming en utmerket måte å ta stress av dine mid og korsryggen områder og redusere presset på leddene.
 • Svømming kan også forbedre ditt hjerte og lungefunksjon og forbedre utholdenhet.

Walking

En av de beste og sikreste måtene å komme i form mens gravide er å vandre. Det er en svært gunstig aktivitet som du kan fortsette å gjøre gjennom hele svangerskapet, selv om du ikke har vært fysisk aktive før.

Men vær forsiktig og alltid snakke med legen din før du tar noen form for trening. Sørg for å finne en god par komfortable sko som vil sikre riktig støtte til kroppen din og redusere stress på anklene.

Ikke noen gang gå maraton eller bringe deg selv til det punktet av ekstrem utmattelse eller kortpustethet. Utmattelse vil gjøre kroppen din bruker oksygen som babyen trenger.

Gå i moderat tempo som gjør at du kan snakke uten anstrengelse. Start sakte, ved å gå 20 til 30 minutter tre ganger i uken. Øk gradvis å komme frem til 30 til 60 minutter hver dag og alltid lytte til kroppen din om intensiteten og varigheten av dine turer.

Husk å opprettholde god holdning mens du går og ser alltid fremover. Du vil unngå ryggsmerter og hindre deg fra uhell sklir over noe.

Fordelene av å gå mens de er gravide:

 • Turgåing er en svært gunstig og lav-effekt kardiovaskulær aktivitet som er utmerket for å komme i form mens de er gravide. Det vil ikke skade kroppen din, og det utgjør en svært lav risiko for skade.
 • Turgåing er nyttig i å opprettholde leddene fleksible og hjelper deg spre hoftene lettere under fødselen.
 • Tar regelmessige turer hver dag forbedrer blodsirkulasjonen og letter forstoppelse i tillegg, hjelper magen fungerer bedre.
 • Turgåing er en veldig skånsom trening som kan forbedre humøret, forbedre din følelsesmessige tilstand og slappe av tankene dine.

Aktuelle artikler